Ouzo-småkager

Ouzo-småkager

Jeg ved ikke voldsomt meget om øl og vin fra Grækenland, men jeg ved da, at de drikker ouzo – en brændevin lavet på anis, der i øvrigt også er Grækenlands nationaldrik. Det er derfor ret oplagt, at jeg eksperimenterer med ouzo, nu hvor månedens benspænd er græsk mad.

Da jeg researchede på, hvad jeg kunne bruge ouzo til, faldt jeg over en sjov opskrift på ouzo-småkager hos Souvlaki for the Soul. Den legede jeg lidt videre med og skruede blandt andet op for anissmagen. I den oprindelige opskrift blev kagerne pyntet med sesamfrø eller mandelflager. Jeg valgte dog at bruge nigellafrø (ligner sesamfrø men er sorte), og da jeg elsker lakrids/anis, pyntede jeg også nogle af småkagerne med lakridsdrys.

Ouzo-småkager

40-50 stk.

1,25 dl olivenolie
125 g rørsukker
2 æg
75 ml ouzo
2 tsk anisfrø
1 tsk vaniljepulver
fintrevet skal fra øko-citron
375 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Pynt:
Pisket æg
Sesamfrø, mandelflager eller lakridsdrys

Pisk olivenolie, sukker og æg sammen til en let og luftig masse. Knus anisfrøene i en morter og pisk dem derefter i æggemassen sammen med vanilje, ouzo og citronskal. Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør det grundigt sammen til en god, blød dej. Rul kagedejen ud mellem to stykker bagepapir, indtil dejen er 1 cm tyk. Stik småkager ud med en udstikker, der er ca. 5 cm i bredden, og sæt dine ouzo-småkager på to bageplader beklædt med bagepapir. Pensl kagerne med pisket æg og drys sesamfrø, mandelflager eller lakridsdrys på. Bag de små ouzo-småkager i ca. 15 minutter ved 180 grader, indtil de bliver gyldne. Lad dem køle helt af, inden du serverer dem sammen med ouzo – eller kaffe.

Note: Disse ouzo-småkager er bedst, når de har fået lov til at hvile 1-2 dage i en plastbøtte eller kagedåse, da de så har trukket lidt mere smag. De har en fin, mild anissmag, der passer godt sammen med det lille strejf af citron. Bestemt en sjov og lidt anderledes småkage. Vær i øvrigt opmærksom på, at det er en lille kompakt småkage, der ikke er sprød.



2 thoughts on “Ouzo-småkager”

  • Det lyder lækkert. Jeg må lige ind og kigge dine græske opskrifter igennem, for jeg har ligget så vandret, at jeg ikke har fulgt med i den sidste tid, og det går jo ikke 🙂 Jeg blev ret vild med ouzo, da vi var på Santorini for en del år siden. Det er bare sådan en skam, at det slet ikke smager lige så godt, når man kommer hjem. Det er nok noget med varmen og stemningen, der er perfekt til ouzo dernede.

    • Jeg håber på at få eksperimenteret lidt mere med ouzo i løbet af denne uge, hvor vejret er – omend ikke græsk – så i hvert fald rimelig varmt i forhold til, hvordan det danske vejr normalt er 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *