Omvendt hindbærroulade med hvid chokolade

hindbærroulade, roulade, dessert, kage, hindbær, æg, hvedemel, rørsukker, bagepulver, hvid chokolade, chokolade, flødeJeg havde en håndfuld venner på besøg i weekenden, og det var naturligvis en god undskyldning for at lave en masse chokoladelækkerier i anledning af chokolade-benspændet.

Jeg syntes, det kunne være sjovt at lave en ‘omvendt hindbærroulade’ – forstået på den måde, at en hindbærroulade plejer at være lys rouladedej med pink hindbærcreme. Jeg havde lyst til at vende konceptet på hovedet, så det i stedet var dejen, der fik den røde farve.

Dejen blev løseligt baseret på den rouladedej, jeg brugte til kakaorouladen sidste år, og så brugte jeg den skønne hvide chokolade, Valrhona Opalys fra Chokolade Compagniet – den selvsamme som jeg også brugte til citronmuffins med lemon curd og hvid chokoladecreme.

Hindbærroulade med hvid chokolade
ca. 6-8 personer

1 æg
75 g lys rørsukker
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
300 g frosne hindbær

Chokoladecreme:
140 g Valrhona Opalys
2½ dl fløde

Chokoladecremen skal laves dagen før. Hak chokoladen og hæld den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den så over chokoladen. Rør godt rundt i skålen og stil den så i køleskabet til næste dag. Husk at dække chokoladens overflade med husholdningsfilm, så chokoladen ikke trækker skind.

Hæld alle hindbærrene i en kasserolle og varm det op. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil det meste af væden af kogt væk. Lad det afkøle helt.

Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt. Rør mel, bagepulver og halvdelen af hindbærrene i. Gem den anden halvdel af hindbærrene. Fordel dejen i den venstre halvdel på en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Bag dejen ved 210 grader i 10-12 minutter. Hold godt øje med dejen, så den ikke bliver for mørk. Vend med det samme kagebunden ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og dæk det med et fugtigt viskestykke. Lad bunden køle helt af, inden du forsigtigt trækker bagepapiret af.

Pisk chokoladecremen til en luftig masse og smør den ud over hindbærbunden. Fordel resten af hindbærmassen ud over og rul forsigtigt rouladen sammen. Vær forsigtig – den kan godt drille lidt, da den er ret blød. Vikl forsigtigt husholdningsfilm om rouladen og læg rouladen i fryseren i et par timer.

Tag din hindbærroulade ud af fryseren lige inden servering og skær den i skiver. Pynt den evt. med friske mynteblade.

Note: Ret funky version af hindbærroulade! Jeg elsker kombinationen af hindbær og hvid chokolade, og den milde, lækre chokolade passer rigtig godt til den let syrlige og kraftige hindbærdej.

hindbærroulade, roulade, dessert, kage, hindbær, æg, hvedemel, rørsukker, bagepulver, hvid chokolade, chokolade, fløde

9 tanker om "Omvendt hindbærroulade med hvid chokolade"

  1. Kors, hvor ser det lækkert ud! 🙂 jeg elsker dine benspænd, men denne måned har jeg vist bedst af ikke at læse med på bloggen, for jeg har lyst til at prøve det hele 😉

  2. Pingback: Chokoladekage med chokomousse og hasselnødder | Piskeriset på eventyr

  3. Pingback: Rødbedebøffer med grønkålssalat og pestokartofler | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Reverse Raspberry Roulade with White Chocolate (Omvendt hindbærroulade med hvid chokolade) | Translations of Danish Recipes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *