Oliver and the Black Circus

Oliver and the Black Circus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg blev ret overrasket, da jeg for et par år siden søgte efter restauranter på Tripadvisor og stødte på Oliver and the Black Circus blandt de bedst ratede i København. Jeg havde aldrig hørt om stedet før, men det var tilsyneladende ret populært. Da jeg for nylig skulle i teatret sammen med en af vennerne, kom jeg i tanke om restauranten, der ligger ca. ti minutters gang fra teatret, så vi smuttede på Oliver and the Black Circus inden forestillingen.

Jeg havde forelsket mig i flere retter, da jeg kiggede på restaurantens hjemmeside dagen før, men desværre var det ikke de samme retter, som stod på restaurantens menukort, da vi ankom. Det kan godt irritere mig en del, og det er desværre ikke første gang, det sker – nogle restauranter er desværre ret dårlige til at opdatere deres hjemmeside, og det kan godt være menuen, der afgør, hvor jeg vælger at spise, når jeg skal finde en restaurant i en bestemt anledning. Heldigvis havde Oliver and the Black Circus så nogle andre retter på menuen, som også kunne friste, så vi sammensatte hver en lille treretters menu.

Oliver and the Black Circus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOliver and the Black Circus er både en restaurant og en cocktailbar. Der var derfor ingen tvivl om, at jeg skulle have en cocktail, og jeg endte med en The Lady… Boy – en lækker, frisk og sød drink med citrongræs-gin, citronsaft samt friske og ristede kokosflager. Virkelig dejlig drink – og så kunne jeg godt lide detaljen med de små kokosstykker, som man kunne spise undervejs. De var ret delikate og passede perfekt til drinken.

Oliver and the Black Circus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMens vi ventede på maden, fik vi disse snacks, som viste sig at være ultratynde chips drysset med salt og dild. Desværre lidt for meget salt, så det var godt, vi havde vand ved siden af.

Oliver and the Black Circus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMin forret var en okse tataki med rødløg, flødeost, radiser, karse og en sesam-peanutbutterdressing. En rigtig lækkerbisken af en ret, som forsvandt overraskende hurtigt fra tallerkenen. Jeg vil i øvrigt fremhæve karsen som en særdeles fin detalje i retten, fordi den gav lidt bid og syrlighed i forhold til den ret fede og fyldige dressing. Herligt.

Oliver and the Black Circus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten var til gengæld tung og ubalanceret. Den bestod af portobello, gedeost, hvidløg, ærter og… speltkerner mener jeg. De friske krydderurter oven på retten kunne desværre ikke skjule, at retten både var for fed og for salt. Fedmen kom måske fra den halvsmeltede ost, men retten virkede lige lovlig fedtstoframt. Det var dog mest overforbruget af salt, der dominerede. Virkelig ærgerligt.

Oliver and the Black Circus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi sluttede af med en lille dessert hver. Jeg snuppede en havtorn-sorbet med hvid chokolade crumble, hakkede mandler, frysetørrede hindbær samt en sirup – muligvis lavet på hindbær. Her måtte jeg erkende, at jeg kun er til havtorn i små mængder. Isen var simpelthen alt for intens til min smag, og da der ikke var noget mildt modspil i form af en vaniljeis eller creme, men kun andre smagsintense elementer, så blev denne dessert lidt for voldsom til mig. Det overraskede mig – dels at man havde valgt at lave en så intens dessert på en smag, som ikke er specielt populær (havtorn), og dels at jeg – der ellers godt kan lide mad med smæk på smagen, slet ikke brød mig om denne her.

Betjeningen hos Oliver and the Black Circus var fin – smilende og som den skulle være. Vi savnede ikke noget undervejs.

Min konklusion bliver, at hvis jeg befinder mig i Indre By og gerne vil have en god drink, så kunne jeg sagtens finde på at kigge forbi Oliver and the Black Circus. Det var en rigtig lækker og spændende drink, jeg fik, og jeg kunne godt tænke mig at udforske deres drinkkort på et tidspunkt. Maden ville jeg dog spise et andet sted – der var for mange skæverter.

Jeg ender med tre stjerner til Oliver and the Black Circus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *