Oktober: Simremad

Som faste læsere sikkert har lagt mærke til, så gør jeg en del ud af, at månedens benspænd skal passe til årstiden, og oktobers benspænd er ingen undtagelse. Hvilken mad er bedre om efteråret end lige netop simremad? Når det river og rusker udenfor, og regnen vælter ned, så er der ikke noget så godt som at nyde simremad sammen med et hold gode venner.

Nu er simremad ikke noget nyt i vores køkken – det er jeg som regel ret flink til at lave i løbet af efteråret, vinteren og ind imellem også foråret. Jeg vil dog se, om ikke jeg kan finde nye simremads-veje – for eksempel elsker jeg marokkansk mad, men laver det yderst sjældent. Og så er der jo nærmest ikke grænser for, hvad du kan slippe af sted med at proppe i en römertopf.

Jeg tyvstartede i øvrigt for et par dage siden og lavede en omgang osso buco. Det smagte vanen tro urimeligt godt.

Se de simreretter, jeg lavede i denne måned

31 tanker om "Oktober: Simremad"

  1. Osso Buco er kongen af simremad! Mums!
    Vi laver også rigtig meget simremad herhjemme. Det smager fantastisk, og så tager det jo ikke særlig lang tid at lave mht. forberedelsestid.

    • Nemlig! For søren da hvor er jeg blevet glad for den ret! Tror også den ret kommer på bordet en del gange i løbet af vinteren 🙂

  2. Godt valg – det glæder jeg mig også til at følge. Må indrømme jeg elsker det, men synes faktisk næsten det er lidt flovt at være vild med det! Det er jo nærmest både gammeldags og ikke særlig pæn mad:-) Men skal vi ikke bare sige, vi er helt ligeglade med det? Det er hermed helt ok at vise grim mad ha ha! God fornøjelse

    • Jeg tænkte noget lignende – det bliver hurtigt brunt i brunt. Men så må jeg servere noget grønt til, så tallerknerne ikke bliver for triste at se på 😀

  3. Simremad er noget af det bedste ved efterår – jeg tror min livret må blive skibberlabskovs. En stor portion serveret med hjemmsyltede rødbeder, rugbrød, et drys friskhakket persille og en lille klat smør – hvis man altså har råd;-)

    • Skibberlabskovs – det tror jeg ikke, jeg har fået siden min barndom. Kan være jeg skal prøve det, selvom gemalen nu ikke er så meget til gammeldaws dansk mad 🙂

  4. Som hjemmegående og med energi der er mest af om morgenen, gerne lidt tidligt, må jeg igang med mere simre…. så håber og glæder mig til inspiration her og andre steder 😀

  5. Uh, det glæder jeg mig helt vildt til! Jeg elsker simremad, og jeg regner med at gøre meget i det i dette efterår, så jeg glæder mig til god inspiration 🙂

    • Jamen så skal jeg se, om ikke jeg kan hive et par guldkorn frem! I første omgang kan du kigge på det link til simremad, som jeg har i dette indlæg – det peger hen til de simremadsindlæg, som jeg har skrevet indtil nu 🙂

  6. Jeg holder lige øje med det her benspænd efter at have fået så meget kokød i fryseren, at den er lige ved at eksplodere 😉

    Stroganoff coming up!
    Ligeså Åse Muko – eller buco, whatevs. 😉

  7. Kan du ikke lave noget med oksebov/oksesteg?? Savner i den grad inspiration, men elsker konceptet: billig udskæring/lækker mad.

    Altså .. bare hvis du ikke liiige selv havde nogle gode ideer, ikk’?? 🙂

    • Jo, det kan jeg nærmest ikke undgå, for det er kød, der bliver virkelig lækkert efter flere timers simren – så bare rolig, det skal jeg nok 🙂

    • Enig enig – sidste år lavede jeg en del simremad, og nu kan jeg ikke forestille mig et efterår/vinter… og øh forår… uden simremad. Det er en fantastisk måde at tilberede mad på 🙂

    • Lige nu pønser jeg på, hvad jeg skal tort… øh simre senere på ugen. Mon ikke jeg skal have fat i noget lamme- eller oksekød? Hm…

  8. Pingback: Marokkansk simremad – oksekød med svesker | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Lammegryde med kvæder | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Salat med røget gedekød og mandler, langtidssimrede andelår med blommer | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *