Oktober: Madlavning med mindre opvask

zharkoe, kartoffelret, russisk, simremad, simreret, oksekød, gulerødder, kartofler, creme fraiche, dild, laurbærbladeJeg elsker at lave mad, men jeg elsker ikke nødvendigvis at vaske op, og sådan tror jeg, at der er mange, der har det. Dette benspænd er dedikeret til jer! For lad os indrømme det – ind imellem er det nu rart at lave mad, uden at der er 117 potter, pander, knive og skeer, der skal vaskes op bagefter. Selvfølgelig kan meget af det ryge i opvaskemaskinen (hvis man har det), men vi har altså også en række køkkenredskaber, der helst skal vaskes i hånden.

Og hvad er så oplagt at lave denne måned? Tja, det er jo ret fristende at lave simreretter – det egner sig også fint til årstiden. Og apropos efteråret så måske også en suppe eller to? Vi har også frosset en masse frugt ned, så måske der også bliver tid til en smoothie.

Det kan godt være, at man mest forbinder grillen med sommermad, men jeg håber også, at der kommer nogle dage uden regn, så vi kan grille på terrassen (og spise indendørs – godt nok er vi vikinger, men alligevel… ;)).

Hvilke retter plejer du at lave, når du vil spare på opvasken?

7 tanker om "Oktober: Madlavning med mindre opvask"

    • Mmm! Ja, en toast/vaffel er en god idé! Det er også for længe siden, jeg sidst har leget med vaffeljernet 🙂

  1. Jeg elsker simremad, og hader opvask.
    En af mine favoritter er and (lår eller bryst, købt på tilbud), kartofler, porrer og gulerødder. Jeg skræller kartofler og gulerødder og renser porrerne. Disse skæres i stykker og kommes i et ildfast fad, med salt, vand og lidt flydende hønseboulion, ovenpå lægges and, drysset med lidt salt, og hele herligheden ryger i ovnen, i mindst to timer, ved cirka 180-200 grader, ved varmluft. Tjekker lige undervejs, at det ikke steger tørt. Opvasken består kun af service og fadet, og jeg synes det er så godt, især hvis man maser grøntsagerne, ud i lidt af væsken fra fadet.

    • God idé! Jeg har en vildand, jeg skal lege lidt med på et tidspunkt – hvis det bliver i denne måned, kunne den der fremgangsmåde godt være en, jeg kastede mig over 🙂

  2. Pingback: Bagt græskar med kikærter og bacon - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  3. Pingback: Fiskefad med ris og porrer - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *