Ølbrygning: De første spæde skridt

Restaurant Øl & Brød, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen har gennem de sidste par år talt om, at det kunne være spændende at brygge sin egen øl. Nu mente jeg, at det var på tide at gøre noget ved det, så til hans fødselsdag i februar gav jeg ham et ølbrygnings-startsæt! Men det er jo altid rart at vide lidt mere om emnet, inden man selv giver sig i kast med det, så jeg aftalte med vores belgiske ven – der efterhånden har brygget en del øl – at vi kunne kigge forbi en dag for at lære mere om ølbrygningen. Det var vi i går, og det vil jeg fortælle mere om i den kommende tid, hvor der også vil komme flere indlæg om, hvordan vi vil gribe projektet an.

Indtil videre har vi:

  • Basis ølbrygningssæt
  • Ølsæt med malt, humle og gær
  • Masser af tomme flasker
  • 20 liters gryde (som vi har lånt)
  • Grundbog om ølbrygning

Vi skal have kigget nærmere på, om der er andet, vi skal bruge, inden vi går i gang, men ellers håber vi på at kunne brygge for første gang i løbet af foråret. Vi skal dog først lige have overstået den ombygning, vi pt. er i gang med.

Jeg håber på, at det kan blive et fælles projekt, men det er helt klart ham, der har læst mest om ølbrygning indtil nu, så det er også ham, der styrer, hvornår vi er klar til at sætte første portion over. Uanset hvad så glæder jeg mig 🙂