Nr. 30 i Nansensgade

nr. 30, restaurant, vinbar, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTidligere på ugen havde jeg en spisedate med min Onkel Rejsende Mac, og her endte vi på Nr. 30 i Nansensgade i København. Vi havde oprindeligt planlagt at spise et andet sted i nærheden, men her kunne vi ikke få bord, så vi tog spontant forbi Nr. 30, som min ven havde hørt godt om.

Nr. 30 er et lille spisested og vinbar, der åbnede i slutningen af marts. Her er et lille bitte menukort samt en liste over vin på flasker. Du kan også få vin på glas, men her udleverer spisestedet ikke en liste, da udvalget hele tiden skifter. Tjeneren var dog god til at finde et par vin frem, som faldt i vores smag, så dem nippede vi til, mens vi spiste lidt kuvertbrød, inden retterne kom på bordet.

Vi havde valgt at dele fire mindre retter fra kortet. De koster mellem 80 og 120 kr stykket, og de egner sig fortrinligt til at dele, da man så kan smage flere ting fra kortet.

Vi fik først en tallerken med cremet burrata, revet squash og citronolie. Burrata er mozzarellaost, der er rørt med fløde, og når det tilmed er kombineret med citronolie og frisk squash, så er det gudespise! Mmmmm!

nr. 30, restaurant, vinbar, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste ret var en grillet flanksteak, der var skåret i skiver og lagt på en auberginecreme (vist nok smagt til med ansjoser) og drysset med tørrede oliven. Saftigt og lækkert kød med masser af smag, og det gik godt sammen med den bløde auberginecreme og de friske urter. 

nr. 30, restaurant, vinbar, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå kom vi over til de varme retter. Her fik vi grillet hjertesalat, der var hældt over med en kraftig hønsefond samt fintrevet parmesan. En ret med masser af smag – især på grund af hønsefonden – men hvor salaten stadig havde bevaret noget af sin friske sprødhed.

nr. 30, restaurant, vinbar, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSidst men ikke mindst fik vi kyllingenuggets krydret med sumak og med en mild creme til. Det var en udmærket servering men ikke helt på højde med de andre retter. Kyllingenuggets bliver let lidt tørre, og det var disse desværre også, men de kunne sagtens spises – de var som sagt bare ikke lige så interessante som de øvrige retter.

Nr. 30 var helt klart en positiv overraskelse. Maden var rigtig lækker, og gør du som os og er to personer om at dele fire retter, så slipper du med 220 kr per person. Vinene – fandt vi ud af – ligger på 80 kr. glasset, og det var også ganske rimeligt. Det ærgrede mig dog, at tjeneren ikke oplyste, hvad vinene kostede per glas, og vi fik ikke spurgt, men det kunne vi så se på regningen bagefter.

Det er et lille og rustikt sted. Lige da vi ankom, var der en del larm, men heldigvis faldt støjniveauet, og så var det hyggeligt at spise der. Jeg er dog lidt bekymret for, hvor meget støj der vil være, når der er helt fyldt med gæster.

Samlet set ligger vi på omkring fem stjerner, for det var absolut en positiv oplevelse med skøn og velsmagende mad samt dejlige vine. Betjeningen kunne godt have været lidt mere opmærksom (vi måtte vente i relativt lang tid, før vi kunne bestille andet glas vin), men til gengæld var vejledningen mht. vin helt fin. Nr. 30 kan helt sikkert anbefales til et billigt måltid en hverdagsaften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *