Restaurant Snerlen

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI lørdags forlod jeg Aarhus, hvor MAD-festivalen blev afholdt, og fortsatte nordpå, indtil jeg endte i Frederikshavn. Her skulle jeg spise hos Restaurant Snerlen, som havde været så venlige at invitere mig. Pudsigt nok stod fiske- og skaldyrsrestauranten øverst på listen, da gemalen og jeg var på miniferie i Nordjylland i sommers, men desværre havde restauranten ikke åben de dage.

Jeg havde inviteret MissMuffin med på Restaurant Snerlen, så jeg havde én at nyde oplevelsen med (gemalen fjollede rundt derhjemme), og det var rigtig hyggeligt at have en anden madglad sjæl at kunne snakke og pjatte med undervejs.

Mens vi ventede på de første retter, fik vi ovenstående chips, der havde smag af hhv. tang, torsk og kartofler. Smukke og sjove varianter, der var supersprøde.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var to forskellige slags kuvertbrød – et hvidt brød lavet på hvedemel og hvedeklid og en mørk bolle med tang! Sidstnævnte var bedre, end jeg først frygtede – tang er jeg nemlig ikke så gode venner med.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelse… og apropos tang så var smørret også drysset med tørret tang og salt.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSom appetizer fik vi denne lillebitte servering, der bestod af et kogt vagtelæg med saltet silderogn og estragonmayo. En fin lille hapser, som var meget dekorativ. Jeg ved godt, at det er billigt trick, men vagtelæg er simpelthen så kære… 🙂

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFørste forret var disse rå kammuslinger, der blev serveret med squash og beurre blanc. Nu skal man normalt være ret forsigtig med rå fisk og skaldyr, men jeg lider af den klare overbevisning, at en fiskerestaurant har 100% styr på det, og var det også mit indtryk i denne sammenhæng. Kammuslingernes milde smag suppleres fint af den nænsomt tilberedte squash og den lækre beurre blanc.

Vi fik en Paul Kubler, Pinot Blanc fra Alsace i Frankrig. Selvom man helst skal have en ret mild vin til en ret som denne, så syntes jeg alligevel, at den var lige lovlig forsigtig. Jeg havde gerne set, at man havde valgt en vin med bare en anelse mere smag og fylde.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI den næste ret var der skruet godt op for fedmen, hvor jomfruhummeren – selvfølgelig fra Læsø – blev serveret sammen med hummerfløde og blomkål i funky farver. En ret, der klart var for lille, for den forsvandt utrolig hurtigt fra min skål! Mmmm…

Her kom en rigtig dejlig vin på banen i form af en F.X. Pichler, Grüner Veltliner, Frauenweingarten – en hvidvin med mere fylde og ikke mindst fedme i smagen, og en vin jeg sagtens kunne nippe til en aften, hvor jeg ville have lyst til at nyde et godt glas hvidvin.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu gik vi fra skaldyr og over til fiskene. En hvidvinsdampet rødspætte kom på bordet, og den fik følgeskab af en græskarcreme og fennikel. En ret spændende kombination, da jeg sjældent har oplevet en mager fisk som rødspætte serveret sammen med en forholdsvis sød creme. Det fungerede dog fint, og vinen – Vox Volxem, Saar Riesling – spillede fint sammen med græskarret. Den var tilmed næsten lige så lækker som den foregående vin og viste med al tydelighed, at der findes mange skønne Riesling-vine. Det er i forvejen et af mine yndlingsområder, når det gælder hvidvine (nej, de fæle billige hvidvine, man drak sig fuld i som teenager tæller ikke med her!), så jeg var glad for, at restauranten havde fundet en god flaske frem til lejligheden.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste fiskeanretning var denne skindstegte fjæsing, der fik følgeskab af radicchio, gastrik og brunet smør. Igen et glimrende men lidt overraskende valg. Fisken så en anelse tør ud, men var stegt lige tilpas, så den kunne bære smørsmagen og radicchioens let bitre toner.

Til fjæsingen fik vi Mark Haisma Chardonnay – en hvidvin, som godt kunne gå sammen med en tunge smørsmag, uden at smagen blev for fed eller voldsom. Der var lidt kant på smagen, så den smørtunge ret kunne få lidt modspil.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu nærmede vi os efterhånden afslutningen. Den sidste fiskeret var denne smukke og efterårsagtige ret, hvor torsken var fyldt med skovsvampe og serveret sammen med små gulerødder, pastinak, hønseglace og en dejlig tyk hollandaise. Jamen altså… så må det gerne regne og ruske udenfor, hvis blot man kan få denne slags retter om efteråret! Der var masser af smag, og råvarerne supplerede hinanden perfekt.

Sammen med retten fik vi aftenens eneste rødvin – en Mark Haisma, Gevrey Chambertin. Det er meget sjældent, jeg får rødvin sammen med fisk, for fisk og skaldyr passer generelt bedst sammen med hvidvin, men jeg var glad for, at restauranten turde kaste sig ud i en rødvin til denne ret. Det betød selvfølgelig, og det var en ret mild og afdæmpet rødvin, der skulle matche den fede hollandaise, men det var intet problem – den var faktisk ganske glimrende.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDesserten var denne kække servering, der bestod af jordskokkepuré, kærnemælksis og karamellåg samt en smule candyfloss. Jordskokker fungerer rigtig godt i desserter på grund af sødmen i de små knolde, og kombinationen med den friske kærnemælkssmag var lige noget for mig. Den var frisk og sød på samme tid, og så havde desserten lidt sprødhed i form af karamellåget. Perfekt!

Vi fik et glas Barale, Moscato de asti til desserten, og dette var en rigtig dejlig asti, der ikke helt tåler sammenligning med dem, du kan købe i supermarkedet. En langt mere elegant og afdæmpet asti, som dog stadig havde en rigtig fin sødme.

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi smuttede over til sofaen, hvor jeg drak en kop te, og vi nød aftenens sidste mundfulde – nemlig ovenstående kager og petit fours. Jeg var ved at være temmelig mæt, så jeg spiste ikke op, men snuppede karamellen med til gemalen derhjemme.

Der er ingen tvivl om, at Restaurant Snerlen nærer en stor kærlighed til de råvarer, de bruger. Det var meget smukke og velbalancerede retter, vi fik den aften, og flere retter havde fået et spændende twist – noget, jeg virkelig sætter pris på, at restauranter tør kaste sig ud i. Det er inspirerende og en af de vigtigste årsager til, at jeg elsker at gå på restaurant.

Vinene var lækre og velvalgte. Jeg er ikke gået så meget i detaljer i ovenstående tekst, men bortset fra en enkelt vin var jeg meget tilfreds med vinene og ikke mindst sammensætningerne.

Servicen hos Restaurant Snerlen var helt i top, og jeg tror ikke kun, at det skyldtes, at jeg var inviteret. I Nordjylland er der mere rift om kunderne, så det kræver et højt serviceniveau, så gæsterne kommer igen. Det niveau har Restaurant Snerlen, og det er nok en af årsagerne til, at restauranten har eksisteret i så mange år efterhånden.

Lå Restaurant Snerlen i mit nabolag, ville jeg helt sikkert komme der flere gange om året. Det gør den desværre ikke, men jeg håber, at jeg kommer på de kanter igen. Så ved jeg nemlig godt, hvor jeg vil spise… 🙂

Restaurant Snerlen, restaurant, restauranter i Frederikshavn, restauranter i Nordjylland, restaurantanmeldelse, madanmeldelseUdsigt fra restaurantens tag og udover havnen og byen.