Mild og cremet kyllingeret fra Peru

cremet kyllingeret, peru, peruviansk, kylling, oliven, kartofler, ris, cayennepeber, peberfrugt, bouillon, hvidløg, løg, valnødder, ost, parmesan, brød, mælk, ægI sidste uge nød vi en cremet kyllingeret, som oprindelig stammer fra Peru. Jeg havde fået ideen efter at have genlæst min anmeldelse af restaurant PMY, hvor vi blandt andet fik Aji de Gallina, der er en letkrydret kyllingeret i en tyk, gul sauce. I den originale udgave bruger man friske aji-pebre, men jeg tror ikke, man kan få dem her i Danmark, så jeg lavede min egen fortolkning efter at have skelet til en opskrift på The Spruce Eats.

Cremet kyllingeret fra Peru
ca. 5 personer

1 kylling
vand til at koge kyllingen i
3 laurbærblade
4 timiankviste
2 porrer
4-5 dl af kyllingebouillonen
4 skiver hvidt brød
2 dl mælk
1 dl rapsolie
1 rød peberfrugt
1 spsk mild chili
½ tsk cayennepeber
2 fed hvidløg, finthakket
1 stort løg, hakket
1 dl hakkede valnødder
3 spsk friskrevet parmesan eller pecorino

Topping:
hårdkogte æg
oliven uden sten, skåret i skiver

Tilbehør:
Kogte ris og kogte kartofler

Riv brødet i mindre stykker og læg dem i en skål. Hæld mælken over og stil skålen i køleskabet. Kog kyllingen mør. Tag kyllingen op og lad den hvile lidt på en spækbræt. Imens tilsætter du laurbærblade, timian og porrer til kogevandet og lader det koge videre. Når kyllingen er kølet lidt af, piller du kødet af knoglerne. Læg 400-450 g til side og put resten i en boks i køleskabet til en anden dag, hvor du kan bruge det til en hønsesalat eller som fyld i quesadillas. Sluk for gryden med kyllingebouillon.

Fjern stilk og kerner fra peberfrugten og blend peberfrugtkødet med cayennepeber og olie, indtil det bliver en jævn masse. Varm en pande op og svits løg og hvidløg i lidt olie et minuts tid, inden du tilsætter peberfrugtsmassen. Rør det godt sammen og lad det simre et minuts tid, inden du slukker for panden.

Blend brødet og mælk sammen med nødder og ost. Tilsæt lidt et par dl kyllingebouillon undervejs sammen med peberfrugtsmassen, indtil du får en lind creme. Hæld den op i en dyb pande og varm det op, så det småsimrer. Tilsæt mere kyllingebouillon og vend kyllingekødet i saucen. Lad din kyllingeret simre i nogle minutter og tilsæt evt. mere bouillon, hvis den bliver for tyktflydende.

Denne kyllingeret serveres typisk sammen med kogte kartofler og ris og toppes med kogte æg og oliven.

Note: Denne kyllingeret er rigtig comfort food – cremet og lækker og samtidig også rimelig mild, så de fleste kan være med. Du kan naturligvis skrue mere op for cayennepeberet, hvis du vil have en kraftigere kyllingeret.

2 tanker om "Mild og cremet kyllingeret fra Peru"

  1. Åh, hvor lyder det bare fabelagtigt lækkert! Selvom solen varmer i øjeblikket, går man altså ikke fejl af en god gang comfort food. Tak for opskrift, den skal jeg have afprøvet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *