Mexicansk risbudding med kanel og lime

mexicansk risbudding, dessert, budding, grødris, ris, jasminris, kanel, letmælk, fløde, rørsukker, limeDenne mexicanske risbudding var den søde afslutning på den mexicanske middag, som vi serverede for vores gæster i lørdags. Desserten havde jeg set i ‘Tacos, tortas and tamales’ og er oprindeligt med kokosmel – dvs. en kokos-risbudding – men kogebogsforfatteren havde glemt at skrive det ind i opskriften (!), og jeg lagde ikke mærke til det, da jeg lavede desserten (!!). Vil du gerne prøve kokos-udgaven af denne risbudding, så tilsæt ca. 1 dl kokosmel til nedenstående opskrift – f.eks. når du tilsætter fløden og mælken.

Jeg lavede enkelte tilrettelser i forhold til den originale opskrift på risbudding (brugte to forskellige slags ris, for jeg havde ikke de lange hvide ris, som opskriften foreslog) og udelod rosiner (som kan tilføjes, men det syntes jeg alligevel var for mærkeligt) samt salt.

Mexicansk risbudding med kanel og lime
ca. 8 personer

1½ dl grødris
½ dl jasminris
et stykke kanel (5-6 cm lang)
1 l letmælk
1½ dl fløde
1½ dl rørsukker
fintreven skal fra en øko-lime

Hæld risene og kanelstangen i en gryde og tilsæt 4 dl vand. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, indtil vandet er næsten fordampet. Tilsæt mælk og fløde og skru lidt op for kogepladen, indtil det koger. Skru atter ned for temperaturen og lad det simre i 15-20 minutter, indtil det begynder at tykne. Husk at røre flere gange i gryden undervejs. Hæld sukkeret i, lad det simre et par minutter og rør så det meste af limeskallen i – gem lidt til at pynte med.

Hæld din risbudding over i en skål og fisk kanelstangen op. Dæk den forsigtigt med husholdningsfilm og stil så skålen i køleskabet. Lad din risbudding køle af i 3-4 timer, indtil den er helt kold.

Note: Mexicansk risbudding er udmærket i lun udgave, men klart bedst når den er helt kold. Kanelen og limen fungerer rigtig godt i denne risbudding, og er du frisk på at bryde traditionerne, kan du jo forsøge at servere denne dessert for dine gæster i løbet af december måned – den er et spændende alternativ til den traditionelle risalamande.

7 tanker om "Mexicansk risbudding med kanel og lime"

  1. Du skal prøve at komme salt i, bare en knivspids. Generelt skal man altid komme et lille nips salt i søde retter, fordi det fremhæver de forskellige andre smage, men man kan ikke smage salten.

  2. Pingback: November: Ris - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *