Gourmet- og vinfestival i København

forårsblomsterI dag tog gemalen og jeg et smut forbi Frederiksberg, hvor Københavns Gourmet- og Vinfestival blev afholdt i Bülowsvej Hallen. Her stod 40 udstillere parat med smagsprøver på vin, øl, ost, pølser og chokolade. Sandt at sige var det dog primært vin, der kunne opleves på festivalen, for gourmetdelen bestod kun af få (men gode) stande.

Vi har før været til vinfestivaler og vinmesser, og en af de største glæder ved den slags arrangementer er ikke blot muligheden for at smage på mange gode sager, men også at støde på små producenter, som vi ellers aldrig ville have mødt. Vi smagte for eksempel flere gode vine hos Emilie Vin, der har specialiseret sig i økologiske vine, og her endte vi også med at købe lidt med hjem. Dejligt at opleve, at der er sket så meget på øko-vinfronten, for indtil nu har jeg ikke været så imponeret over de økologiske vine, jeg har smagt. Det er nu gjort til skamme.

Cold Hand Winery mødte jeg første gang på Kulinarisk Sydfyn sidste år, og her forelskede jeg mig straks i de lækre frugtvine. Jeg måtte lige smage, om de virkelig var så gode, som jeg huskede og jo – det var de skam! Dem vil jeg købe mig fattig i på et tidspunkt, men det blev ikke lige i dag.

Udvalget var ret bredt, men bestod først og fremmest af halv- eller helprofessionelle importører – lige fra glade garagesælgere og smarte drengerøve til små vinbutikker. Jeg har selvfølgelig gemt festivalbrochuren, så vi kan finde frem til de gode vinsælgere igen.

På vejen ud i det dejlige forårsvejr slog vi et smut forbi Ostedelikatessen, hvor vi købte nogle utrolig lækre spegepølser med trøfler samt et par forskellige oste.

Copenhagen Food Fair

Øko-området på Food FairI dag tilbragte jeg en dejlig eftermiddag sammen med Nada og Moster KCopenhagen Food Fair. Det er madbranchens fagmesse, og selvom en del af udstillerne er B2B, så er der også en del at se på for almindelige, madinteresserede forbrugere som mig. Nu har jeg været til flere fødevaremesser gennem de senere år, og derfor var der ikke så mange ukendte producenter og nye overraskelser, men vi brugte nu også en del tid på at kigge forbi producenter, som vi kender og værdsætter.

Det var dejligt at se, at den økologiske afdeling fyldte så meget, og vi nåede langt fra alt – vinafdelingen nåede jeg for eksempel slet ikke forbi, og de store udstillinger med industrimaskiner og interiør var ikke så relevante.

Copenhagen Food Fair varer frem til på onsdag, og i morgen er der øko-dag. Hvis du har lyst til at besøge messen, så se mere her. Jeg har samlet et billedshow med små glimt fra dagens besøg.

FoodExpo 2012

Weekenden har gemalen og jeg tilbragt i Jylland – i går var vi i Århus til to dejlige restaurantbesøg, som jeg skriver om i næste uge, og i dag var vi forbi Herning, hvor den årlige FoodExpo blev afholdt. FoodExpo er en fagmesse for detailhandlen, cateringbranchen samt de danske hoteller og restauranter og spænder ikke blot over madvarer men også maskiner, service og it-løsninger.

Da Krisser skrev den anden dag, at hun tog dertil sammen med MissMuffin, Bitten, Coco og Co. samt Linebine på messens første dag, tog jeg en hurtig beslutning og fik arrangeret et besøg samme dag, nu jeg alligevel var i nabolaget. Jeg har før overvejet at tage på FoodExpo for at opleve denne smeltedigel af inspiration og nye produkter, så det passede perfekt ind.

Og der var virkelig mange ting at se og smage på. Jeg vil fremhæve et par af de produkter, som jeg syntes var mest interessante, og så er en del af billederne fra dagen samlet i to billedhjul nederst i dette indlæg.

En af standene bød på mousserende te, hvilket jeg var ret fascineret af. Vinen var mild og med et tilpas strejf af te, uden at den hverken blev for bitter eller sød. Det kunne være spændende at bruge denne vin som velkomstdrink.

En anden spændende vin fandt jeg ved en anden stand, hvor det var muligt at smage vin lavet på birkesaft!

Det er måske ikke en stor vinoplevelse, men den er ret frisk og fin i smagen, og jeg fik straks lyst til at lave en omgang Ny Nordisk Mad til at matche vinen.

Det er sjovt, når der eksperimenteres på den måde, og jeg kan godt lide, at der er producenter, der er modige og medbringer produkter, der går i helt andre baner end de gængse.

Jeg har aldrig været den store kaviarspiser, men jeg blev nu fristet, da der var et bord med ‘kaviar’ lavet på tang! Der var blandt andet en række spændende smagsvariationer med wasabi, chili, ingefær og trøfler, og jeg smagte et par af dem. Den med wasabi var meget true – den bed virkelig fra sig, når man spiste de små ‘fiskeæg’ og var rigtig spændende. Bestemt et produkt jeg gerne vil lege mere med på et senere tidspunkt.

Trøffel-varianten var nu også ret lækker, og jeg kan forestille mig, at den vil være rigtig god at bruge til et par velkomsthapsere.

Der var også mulighed for at smage på lækre olier heriblandt en ‘måneskinsudgave’ af en ekstra jomfruolivenolie – her høstes oliven nemlig om natten, hvor temperaturen er lavest. Det var så også den olie, jeg bedst kunne lide af dem, jeg smagte.

Jeg var også forbi en stand, hvor der både blev serveret ost… og øl lavet på valle!

Valleøllet fungerede overraskende godt og passede – selvfølgelig – fint med de oste, som standen havde medbragt. Jeg kendte ikke til producenten, så det var en fin anledning til at høre mere om produkter og produktionsmetode, og det viste sig, at de ikke blot havde øl lavet på valle – men også en øl, hvor der indgik æblesaft!

Æbleøllet fik jeg desværre ikke smagt, så jeg må se, om jeg kan opspore den hos en af de lokale ølspecialister.

Her er glimt fra resten af dagen – først det store billedhjul og derefter det lille. God fornøjelse!

 

Chokoladefestival 2011

Efter et dejligt madbloggertræf om lørdagen, hvor jeg først var hjemme lidt i to om natten, var det så tid til chokoladefestival om søndagen. Vi blev lidt forsinkede, da vi skulle af sted, eftersom kattene bestemt mente, at vi skulle kompensere for dagen før, hvor vi ikke var hjemme. Derfor blev der leget en hel del om formiddagen, og klokken nåede at blive lidt over tolv, inden vi nåede frem til festivalen. Det var dog et træls tidspunkt at komme på, for der var rigtig mange mennesker, og der var ikke gået ti minutter, før jeg var parat til at smutte igen! Der var mange mennesker sidste år, men jeg synes, det var endnu værre i år, så jeg var lige ved at miste modet. Heldigvis fik jeg taget en dyb indånding, og så kastede vi os ind i menneskemylderet, hvor vi blandt andet mødte andre skøre mad- og kagebloggere samt flere andre venner og kolleger.

Her er en lille potpourri af billeder.

Der var ikke lige så mange gratis smagsprøver som sidste år, men vi udnyttede vores poletter godt – blandt andet hos forhandleren af Santander, hvor jeg også skyndte mig at købe en god stabel af de almindelige plader. Det var helt klart en fordel at have været der før, for vi sparede noget tid ved at kunne gå efter bestemte boder, hvor jeg vidste, der ville være gode sager, ligesom der også var flere boder, som vi ikke behøvede at besøge.

Dette – plus lidt mere, som vi spiste under festivalen – fik vi for vores poletter.

Vores chokoladelager, der var tømt godt og grundigt ud efter julens konfekteskapader, fik en tiltrængt indsprøjtning af nye forsyninger, da det også blev til et par Valrhona-barrer, baconchokolade (det smager langt bedre, end man skulle tro!), chokolade med havsalt, Scharffen Berger samt Chokolate and Love. Derudover et påskeæg med citron og karamel samt to blåbærflødeboller. Velbekomme!

Grøntsagsfestival med grønch

Søndag stod den på grønch, grøntsagsfestival og Eat2010 i Øksnehallen. Jeg tog derind sammen med Klidmoster og Hanne, så vi var der lidt i kl. 11, for vi ville prøve den spændende grønch (brunch med masser af lækre, sprøde grøntsager), som  Din Baghave stod bag.

Vi var velsignet med godt vejr, og det var meget belejligt, for grøntsagsfestivallen holdt til foran hallen. Grønchen blev serveret ved et buffetbord, og der var rigtig mange lækkerier, så jeg var glad for, at jeg havde taget en sund appetit med. Det blev til følgende portioner:
Røræg, grillede grøntsager, icebergsalat med kraftig ostecreme og nødder til, rygeostecreme samt brød og smør

Forskellige slags ost, røget laks med radiser og agurk, grillede grøntsager og den lækreste minimajskolbe

Lillebitteskål med en klat ymer, knasende skøn müsli og friske blåbær

Det var vellavet og så lækkert, at jeg sagtens kunne spise det hver morgen, hvis jeg fik muligheden!
Bagefter gik vi rundt og kiggede på de mange grøntsags- og vegetarboder, og her fandt jeg endelig en potte koriander – og så fik jeg den tilmed gratis af Økologihaven, som stod og delte friske krydderurter ud! Og da jeg havde smagt på deres basilikumpesto, så smed de også en basilikumplante oveni – tusind tak!

Der var mange skønne grøntsager, men jeg ventede med at købe flere, indtil vi havde været inde på madmessen, så jeg ikke skulle slæbe mig en pukkel på. Så fik jeg til gengæld også købt et par stribede rødbeder og en wasabiplante.
Dem glæder jeg mig meget til at afprøve.

Der var også levende køkken, hvor kendte kokke og kogekoner stod og lavede mad, og mens vi var der, havde Camilla Plum gang i gryderne. Jeg overvejede at købe en af hendes chiliplanter, men fik det ikke gjort. Til gengæld smagte jeg et par af chilierne, og lige så mild, den første var, lige så stærk var nummer to – wuuuuuha!

Eat2010 var interessant men også lidt for lille. Jeg forventede, at der ville være flere virksomheder til stede, så messen var relativ hurtig overstået, men til gengæld fik jeg set, rørt og smagt på flere spændende ting.

Et udpluk af indtryk fra madmessen:
Summerbird mandler – solbær til venstre og citron/cayennepeber til højre – mmmm!

Yndlingsflødeboller fra Summerbird med hvid chokolade, hindbær, lakrids, passionsfrugt og citron

Lakrids i lange baner fra Johan Bülow

Gulerodssorbet fra Gio Is – mild, sødlig gulerodssmag – ganske sjovt