Mercimek corbasi – tyrkisk linsesuppe

Mercimek corbasi – tyrkisk linsesuppe

En af de klassiske retter fra det tyrkiske køkken er denne cremede linsesuppe. Nu er min ægtefælle ikke så vild med suppe, men jeg tænkte, at denne her kunne han nok godt lide – især hvis der blev serveret lidt hjemmebagt brød til – så jeg tog chancen.

Tyrkisk linsesuppe

2 personer

1 løg, hakket
1 stor kartoffel, skåret i tern
½ tsk chili eller cayennepeber
lidt olie til stegning
4 cocktailtomater eller én stor tomat, skåret i tern
1 dl røde linser
½ dl bouillon – enten grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon (hvis den ikke skal være vegetar)
salt og peber

Hæld olie i en gryde og svits løg, kartoffel og chili, indtil det har fået lidt farve. Tilsæt tomaterne, linserne og bouillonen og lad det simre i ca. 20 minutter ved lav varme. Blend din linsesuppe og smag den til med salt, peber og evt. lidt mere chili.

Drys lidt friskhakket bredbladet persille på suppen og evt. lidt paprika eller chili på kanten af skålen. Servér suppen sammen med brød – for eksempel fladbrød.

Note: Sådan en tyrkisk linsesuppe er en dejligt cremet sag, som selv en suppeskeptiker som gemalen nød at spise. Chilien giver lidt ekstra smag, men det er en rimelig mild og fredelig linsesuppe.



4 thoughts on “Mercimek corbasi – tyrkisk linsesuppe”

  • Jeg kan næsten smage suppen ud fra ingredienserne i opskriften – den lyder virkelig god! Hos os er det Monsieur, der er helt vild med suppe, så den må prøves her 🙂

  • En ganske skøn suppe.
    1/2 dl bouillon var dog ikke nok i den portion jeg lavede, så den fik noget mere, da den småsimrede. Da jeg skulle blende den, måtte den også have noget mere væske.
    Tak – endnu en gang – for skøn inspiration 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *