Matcha Green Tea Cheesecake

Matcha Green Tea Cheesecake, ostekage, japansk dessert, asiatisk, kage, flødeost, kiks, smør, fløde, flormelis, grøn te, husblasEn af de retter, jeg desværre ikke nåede under mit japanske benspænd, var Matcha Green Tea Cheesecake. Det er en cheesecake, der er smagt til med grøn te, og det er selvfølgelig så anderledes (og skørt), at jeg blev nødt til at prøve det. Det kom til at ‘gå ud over’ vores venner, der inden var blevet udsat for sake-drink, ramen med oksekød og takoyaki.

Jeg fandt en opskrift på Matcha Green Tea Cheesecake hos Kenko Tea, men lavede en del justeringer, da jeg blandt andet udelod hvid chokolade, justerede på en række mål samt brugte en anden type kiks som bund.

Matcha Green Tea Cheesecake
4 personer

10 Bastogne-kiks (brug den variant med en hvid stribe – se nederst i blogindlægget)
35-40 g smeltet smør
200 g flødeost – ikke light
1 dl flormelis
1½ tsk matcha – grøn te-pulver
1½ dl fløde
1 blad husblas

Pynt:
Hvide eller sorte sesamfrø
Evt. mynteblade og spiselige blomster

Knus kiksene og rør dem sammen med smeltet smør. Læg et stykke bagepapir på et spækbræt og stil fire madringe oven på. Dem, jeg brugte, havde en diameter på 8 cm. Fordel kikseblandingen i bunden af hver madring og sørg for, at kikseblandingen er presset godt sammen og dækker hele bunden. Pisk flødeost, flormelis og matcha sammen. Lad husblassen bløde op i koldt vand i 5-10 minutter. Pisk imens fløden til blødt skum og vend det i flødeosteblandingen. Hæld vandet fra husblassen og smelt den ved lav varme i mikrobølgeovn. Vend hurtigt den smeltede husblas i flødeosteblandingen og fordel den derefter ud i de fire madringe. Glat overfladen på hver Green Tea Cheesecake og sæt dem i køleskabet i fire timer.

Tag kagerne ud af køleskabet. Tag en af dem og tryk forsigtigt på bunden med fingerspidserne, så kagen langsomt presses opad – vær forsigtig, så du ikke lige pludselig taber den! Kagen glider langsomt fri af madringen, og madringen ender i sidste ende med at glide ned over din hånd. Lad dig ikke hyle ud af det 🙂

Pynt hver Matcha Green Tea Cheesecake med sesamfrø, mynteblade og evt. en spiselig blomst.

Note: Jeg var positivt overrasket over, hvor lækker en Matcha Green Tea Cheesecake er! Jeg er ikke så vild med grøn te, så jeg var selvfølgelig bange for, at denne smag ville blive alt for dominerende, men jeg syntes, de havde en rigtig fin balance, hvor man godt kunne smage den grønne te uden at den dog blev bitter eller skarp. Kagen havde også en fin sødme, som gik godt sammen med den grønne te. Alt i alt en succes!

OBS – kagerne havde en lysegrøn farve. Ønsker du en kraftigere grøn farve, kan du tilsætte lidt konditorfarve eller pastafarve til flødeosteblandingen.

Herunder den type Bastogne-kiks, jeg brugte. De er mildere end de traditionelle Bastogne-kiks og passede derfor rigtig godt til disse cheesecakes.

bastognekiks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *