Marts: Smørrebrød

Marts: Smørrebrød

Månedens benspænd er noget af det mest danske, du kan forestille dig på madfronten.

Smørrebrød. Ikke de flade klap-sammen-madder, som vi fik med på madpakken som børn, men lækre, (over-)pyntede stykker rugbrød med alskens pålæg.

Jeg har tænkt lidt over, om det er et for simpelt eller ligefrem kedeligt benspænd, men ligesom med lasagne-benspændet så er det netop derfor, at det kan blive en udfordring. Jeg bliver selvfølgelig nødt til at lave en række af de klassiske stykker smørrebrød, men der skal så sandelig også være plads til at opfinde et par nye! At det så også er en glimrende optakt til påskefrokosterne er jo heller ikke så ringe endda.

Personligt er det (alt for) sjældent, jeg får smørrebrød, så jeg glæder mig til at kaste mig ud i en masse lækre madder, og med en smule planlægning er det tilmed også en hurtig og let løsning til hverdagsaftenerne.

Selv er jeg ret glad for fiskefileter med remoulade, men en æggemad med rejer eller ‘dyrlægens natmad’ er også blandt mine favoritter.

Hvad er dit favorit-smørrebrød?

Se det smørrebrød, jeg lavede denne måned



50 thoughts on “Marts: Smørrebrød”

  • Weeee… lige et ben-spænd for mig. Jeg elsker smørrebrød 🙂

    Mit favorit-smørrebrød er et med nye kartofler, solmodne tomater, mayo, rå løg og riglige mængder purløg… hold nu op, jeg glæder mig til sommer 🙂

    Glæder mig rigtig meget til at se, hvad du disker op med. Jeg mangler nemlig lidt inspiration, når de på jobbet bestiller smørrebrød…

    • Sådan en kartoffelmad er også skønt! Jeg tror næsten, at jeg skal have det i løbet af måneden… selvom det selvfølgelig ikke er lige så godt, når den ikke er lavet på nye kartofler.

      Jeg kan i øvrigt røbe, at de første stykker kommer på bloggen i morgen 🙂

  • Endnu er benspænd jeg glæder mig til at følge på lært hold 😉

    Favoritten over dem alle: roastbeef med pickles og peberrod. Ikke noget remulade og ristede løg til mig der.

    Jeg vil foreslå dig at kaste dig ud i at ryge nogle ting f.eks rejer, kartofler, torskerogn i tern og olie (til mayo) – det giver mange rigtig gode variationsmuligheder.

    Og må vi så se en nyfortolkning af Dyrlægens Natmad? 😉

    • God idé! *skriver det bag øret*

      Nu siger du nyfortolkning… hov, jeg fik lige en idé! *pønser videre*

  • Kan ikke huske hvem mit ynglingssmørrebrød er opkaldt efter men det er: roastbeef, med æg i skiver, tomatskiver og friteret løgringe. MUMS siger jeg bare.
    Glæder mig til at følge dit benspænd.
    God weekend.

  • Jeg tænker, dessert-smørebrød kunne være sjovt. Noget rugbrød, måske med pålægschokolade + noget smørelse (flødeskum?), noget frugt, nødder osv. Aner ikke om det ville funke.

    • Hehehe! Det er sjovt, du siger det. I går sad jeg og spekulerede på, om jeg skulle eksperimentere med at lave dessert-smørrebrød, og jeg er ikke afvisende over for tanken 😉

  • Spændende benspænd jeg glæder mig til at følge!
    Uh, en god “rustbøf” er aldrig af vejen;-) Mit største problem med smørrebrød, er for meget smør og for lidt (groft) brød! Jeg savner kerner at tygge i, og nok af dem, ved købe smørrebrød. Glæder mig til at se dine kreationer:-D

    • Se, her vil jeg godt indrømme noget – det er nemlig ret sjældent, at jeg putter smør på rugbrød! Jeg kommer nok til at gøre det ved noget af smørrebrødet (afhængig af pålægget), men det er ikke så tit, det er nødvendigt. Og så holder jeg mig generelt til kernerugbrød – bryder mig ikke om rugbrød uden kerner 😉

  • Udover de allerede nævnte, så elsker jeg også en tatarmad med hele svineriet samt et stykke ristet rugbrød med stenbiderrogn, avocado, rødløg og creme fraiche….

    • Stenbiderrogn er skønt! Og nu hvor det endelig er til at få fat på, så kommer der også mindst én mad med det 🙂

  • Rigtig god idé – glæder mig til at se, hvad du finder på 🙂 Jeg har mange typer yndlingssmørrebrød, blandt andet skinke med italiensk salat – og æg og tomat …

    • Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave italiensk salat… måske jeg skal prøve det i denne måned? Der er i hvert fald flere af de typiske pålægssalater, som jeg aldrig har forsøgt mig med, så dette benspænd er da en oplagt mulighed!

  • Uhm, et vidunderligt benspænd, jeg vil følge med største interesser.
    Mine: æg og tomat (eller rejer), fiskefilet m. remoulade. Og i gamle dage da jeg var kødspiser dyrlægens natmad.
    Kender du tandlægens natmad? Russisk salat med spejlæg. Det er også en yndling.
    Kartoffel med purlæg – uhm…

    • Tandlægens natmad? Aldrig hørt om den, men sikke en sjov idé! 😀
      Har faktisk tænkt på, om jeg skal prøve at lave russisk salat. Skal dog lige ‘sælge’ ideen til den rødbedeskeptiske ægtefælle… 😉

  • Smørrebrød er godt 🙂 Jeg har flere yndlings-madder: Æg og rejer, Æg og tomat, kartofler og purløg eller friske tomater, flæskesteg og lidt rødkål med mere. Glæder mig til at følge dig 🙂

    Og PS – 400 kr. i Salling 🙂

    • Æg og rejer er en vinder! Pønser allerede nu på, hvornår jeg skal forkæle mig selv med sådan en mad 😉

      Det er da en pris, der er til at forstå! Jeg kan så røbe, at efter jeg så dit indlæg, sidder jeg nu og kigger på skuldertasker på nettet 😀

      • Uhm ja – æg og rejer kan man altid spise 🙂

        Ja prisen er helt ok synes jeg. Spændende at se om du så ender med at købe en af dem 🙂

        • Jeg fandt en anden taske på nettet, som jeg endte med at bestille – Salling ligger lige lovlig langt fra mig 🙂

  • Jeg er en hund efter et lækkert stykke med kamsteg, rødkål og syltede agurker – det er næsten så englene synger, når jeg får det fra den lokale Slagter Ole…
    Men men men jeg går nu heller ikke af vejen for dyrlægens natmad eller et stykke med hjemmerørt pølsesalat 😀 Det er SÅ lækkert!

  • Uhh den er svær, men efter lidt fintænkning, er jeg kommet frem til følgende.
    Roastbeef med remoulade, blødeløg og et spejlæg på toppen.

    Åh mit mundvand løber allerede.

    Ps. Vil du ikke lige fortælle mig om dine “regler” for dine forskellige benspænd.

    K

    • Spændende, jeg kendte ikke ikke varianten med et spejlæg på toppen 🙂

      Reglerne for de enkelte benspænd kan variere, for selve benspændet kan være meget bredt (for eksempel italiensk mad) eller ret smalt (lasagne, som var benspændet i sidste måned). Jeg plejer at vælge et emne, som jeg derefter skal lave en række retter ud fra i den pågældende måned. Der er ikke et bestemt antal, jeg skal nå igennem. Jeg har dog også haft enkelte benspænd, som er mere ‘strikse’, men som ikke nødvendigvis fremstår sådan på bloggen, eftersom jeg ikke blogger om alt, hvad jeg spiser i løbet af dagen (jeg havde for eksempel vegetar-måned på et tidspunkt, hvor jeg havde 3-4 dage om ugen, hvor jeg kun måtte spise vegetarisk).

      Benspændene kan være ret forskellige og dække alt fra en bestemt madkultur, bestemte råvarer, en særlig diæt eller en tilberedningsmetode.

  • Det er et benspænd jeg glæder mig til at følge 🙂 Jeg sætter virkelig pris på et par gode madder og kunne godt bruge noget inspiration.

    Det er også derfor jeg har smoerrebroedet.dk som er ment som sådan et frokost inspirationssite, så lidt mere inspiration vil være dejligt.

    Jeg syntes det er meget svært at slå en klassisk tatar mad, med rå æggeblomme, peberrod, løg og evt. lidt rødbede, jeg er ikke så meget til kapers delen.

    Bedste Hilsner
    Søren

    • Kapers er jeg heller ikke helt faldet for, men jeg tror, jeg vil snige dem med i enkelte madder alligevel i denne måned. På et eller andet tidspunkt lærer jeg måske at se det fantastiske ved dem 😀

  • ELSKER smørrebrød!
    Især med fiskefilet, æg, rejer, lidt grønt og et skvæt citron – eller roastbeef m. peberod og sky, eller en god gang steg med asier <3 Yum!

    – Anne

    • Så kan du godt glæde dig til de næste par dage – har spist smørrebrød både i går og i dag, så det bliver der blogget om lige om lidt 🙂

  • Virkelig spændende benspænd.
    Smørrebrød serveres simpelthen for sjældent efterhånden, heldigvis er det muligt at få sådan en solid omgang inde omkring Nyhavn.

    Jeg har ikke nogen favorit, men noget med kogt æg eller leverpostej springer jeg over.

    • Tusind tak. Ja er det ikke? Det slog mig også for nylig. Jeg har faktisk planer om at tage på smørrebrødsrestaurant mindst én gang i løbet af i år, for det er godt nok sjældent, jeg får smørrebrød (altså bortset fra denne måned :-D).

      • Jeg krydser lidt fingre for at et arrangement der skal afholdes i København, også i år indeholder frokost på sådan et smørrebrødssted 😀

        Men nu spytter du jo smørrebrødsinspiration ud, så behøver jeg jo ikke vente på et evt. besøg på et smørrebrødssted 😉

        • Jeg håber da, at jeg kan lokke folk til selv at kaste sig ud i lækre smørrebrødsanretninger – det er i hvert fald ret hyggeligt at lave, og så vækker det glæde blandt evt. gæster 🙂

  • Et stykke med stegt kalvelever, bløde løg, bacon og syltede agurker – se, DET er lækkert…

    • Stegt lever har jeg desværre ikke lært at spise, men resten af det er en god kombination 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *