Marts: Friteret

friturestegt fasan, fasan, vildt, vildtkød, rapsolie, hvedemel, bbq-rub, rub, chili, sød paprika, chipotle, mørk farin, cayennepeber, baconsauce, sauce, bacon-chilisauce, chilisauce, bacon, løg, flødeBenspændet for marts måned hører absolut ikke til den sunde slags, men man jo spise små portioner af det og lave det knapt så hyppigt, som jeg vil gøre i denne måned. Jeg har nemlig tænkt mig at eksperimentere med friteret mad – eller friturestegt mad som det også kaldes.

Da jeg havde texansk benspænd, opdagede jeg, at man i Sydstaterne frituresteger alt – og jeg mener alt! Jeg prøvede i den forbindelse at lave friturestegt fasan, friterede avokadoer og friterede syltede agurker (det smager bedre end det lyder). Ja, jeg fik såmænd også prøvet en enkelt friteret dessert – funnel cakes.

Her i marts vil jeg så lege videre med denne tilberedningsform. Den er jo ikke bare koncentreret om Sydstaterne men findes også i det asiatiske køkken, så jeg håber på at komme bredt omkring med dette benspænd. Det kan selvfølgelig være, at jeg bare begynder at friturestege alt i køleskabet for at finde ud, om der faktisk er ting, man ikke kan fritere… 😉

Her er lidt inspiration andre friterede retter, jeg har lavet gennem tiden:
Friteret feta
Stort friteret løg – blooming onion
Friturestegte løgringe
Friterede asparges
Friturestegt pasta
Friterede blæksprutter
Belgiske fritter
Sprødstegte fennikelfritter
Friterede hyldeblomstklaser
Churros med kanelsukker

18 tanker om "Marts: Friteret"

  1. Som eksperiment legede jeg med friteret bearnaise kugler, for nogle år siden 🙂
    Så skar man den friterede kugle op og ud væltede saucen

    • Det lyder som et utrolig spændende eksperiment! Frøs du saucen ned i kugleform, inden du dækkede den med dej og friterede den?

  2. Uha 😀 Glæder mig til at læse om hvad du kommer til at finde på i løbet af måneden 😀 Friturestegning i madlavning kan være utroligt lækkert. 😀
    Kan varmt anbefale Samosas som er en fars i filo-dej, hvor man i stor grad kan variere med hvad der kommer i farsen. 😀

    • Mmm samosas! Ja, det kan det nemlig – bare man ikke får for meget på én gang (men sådan er det jo med alt ;-))

    • Hehehe! Jeg er bange for, at det når at blive koldt, når det skal til den anden ende af landet 🙂 Men bestemt gode forslag, tak 🙂

    • Håber jeg kan finde på noget spændende. Jeg kommer nok lidt sent i gang med retterne, men til gengæld er der så påskeferie senere på måneden, og så er der god tid til madeksperimenter 🙂

  3. Pingback: T-bone steak med sellerifritter - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  4. Pingback: Friterede kyllingehjerter - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  5. Pingback: Friteret brie med solbærsyltetøj - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  6. Pingback: Østrigsk wienerschnitzel - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  7. Pingback: Steaksalat - lækker restemad - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  8. Pingback: Friteret bacon - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  9. Pingback: Sprøde ebirejer med chilisauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  10. Pingback: Hjemmelavede blæksprutteringe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *