Marts: Chokolade

chokoladeDer er visse benspænd, jeg glæder mig ekstra meget til. Dette er en af dem. Jeg har længe tænkt på at lave et chokolade-benspænd, og nu skal det være!

Der er flere gode grunde til at lægge dette benspænd i marts måned. Først og fremmest har jeg snart fødselsdag, hvilket er en perfekt anledning til at bage en masse kager, men det er også i marts, at den store Chokolade-festival bliver afholdt, og senere på måneden kommer den århusianske madfestival, Sweets, til Nørrebrohallen i København. Marts er i det hele taget en sød måned!

Chokolade behøver dog ikke at være noget, du udelukkende spiser som slik eller bruger i desserter – chokolade kan såmænd også bruges i det salte køkken, så det vil jeg naturligvis også gøre. Det er oftest den mørke chokolade, man ser i det salte køkken, men jeg har nu også tænkt mig at hive den hvide chokolade frem og lade den optræde i en hovedret eller to…

Her er lidt chokoladeinspiration:
Saftig chokoladekage med chokocreme
Savlende lækker chokolade-cappucinokage
Chokoladecheesecake
Kirsebær-chokoladekage
Chokoladetærte med bærmascarpone
Fransk chokoladeroulade
Chokoladecheesecake med kaffelikør
Supersyndig chokoladecheesecake
Chokoladecupcakes med macademianødder
Dessertlasagne med hvid chokoladecreme
Kiwicheesecake med hvid chokolade og citron
Jordbærkage med hvid chokoladecreme
Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster
Islagkage med rabarber og hvid chokolade
Mexicansk chokoladebudding
Chokoladeis med chokoladestykker
Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder – Ben & Jerry-style
Chokoladetrøfler med lakrids og hindbær
Varm chokolade med kokosflødeskum
Chokoladekarameller
Konfekt med kaffe og hvid chokolade
Chokoladetrøfler med gorgonzola

Og så nogle stykker til særlige anledninger:
Chokolade-kastanjekage – uden mel
Vegansk chokoladekage
Chokolade-kakaokage – LCHF-venlig

Velkommen til søde marts 🙂

15 tanker om "Marts: Chokolade"

  1. Jeg glæder mig allerede. Selv jeg egentlig ikke den helt store chokoladehaj, faktisk kan jeg bedst bare lide den kedelige version: Mørk, bitter og gerne til kaffe – og ja.. okay.. så også i billig, e-numrefyldt chokolademousse på bæger :p
    Men en plade lys marabou eller hvid chokolade, bliver aldrig mig.

    – Anne

    • Det med Marabou kan jeg godt forstå – jeg undgår de fleste af supermarkeds-chokoladerne og Marabou i særdeleshed. Jeg kan dog anbefale de hvide chokolader fra Valrhona – dem bør du prøve, for de er noget helt andet end den billige hvide chokolade, man kan købe 🙂

  2. I like 😀
    Jeg er spændt på, hvad din kreative hjerne får ud af det her! Sørg forresten endelig for at få et par plader Beschlé med hjem fra Chokoladefestival 😉

      • Jeg havde ikke set dit svar og samtidig glemt alt om min egen kommentar. Som du allerede har opdaget, kan man slet ikke købe Beschle på festivalen i år. Håber du fik smagt Allsop Chocolates water ganache!

        • Vi prøvede en af dem. Gemalen var ikke fan – jeg syntes, det var meget sjovt. Den bedste chokolade, jeg smagte, var dog med gulerod, estragon og æbleeddike…! 😀

  3. Pingback: Chokolade-avokadomousse | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Omvendt hindbærroulade med hvid chokolade | Piskeriset på eventyr

  5. Pingback: Rødbedebøffer med grønkålssalat og pestokartofler | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Stegt laks med hvid chokolade | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Citronflødeboller | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *