Månedens benspænd

I 2010 indførte jeg konceptet ‘månedens benspænd’ på bloggen for at udfordre mig selv til at gå nye veje og udfordre egne fordomme om bestemte retter eller ingredienser. Hver måned havde sit eget madtema, som jeg så skulle følge og udforske, og det førte mig på mange nye og spændende madeventyr. Jeg blev så glad for konceptet, at jeg har valgt at videreføre det, så også i år vil hver måned have sit eget benspænd.

Herunder kan du se en liste over benspænd med link til de tilhørende opskrifter – pt. er links dog deaktiveret, da jeg netop har flyttet bloggen, men jeg er i fuld gang med at opdatere bloggen.

2015
Maj: Rouladeropskrifter
April: Molekylær gastronomi – opskrifter
Marts: Belgisk madopskrifter
Februar: Bacon!opskrifter
Januar: Karryopskrifter

2014
December: Julesmåkageropskrifter
November: Varme drikkeopskrifter
Oktober: Nødderopskrifter
September: Mad i mikroovnopskrifter
August: Texansk madopskrifter
Juli: Piskerisets legestueopskrifter
Juni: Tapasopskrifter
Maj: Madpakkeropskrifter
April: Æg og kyllingopskrifter
Marts: Chokoladeopskrifter
Februar: Pandekageropskrifter
Januar: Studentermad – sådan laver du billig og god madopskrifter

2013
December: Benspænds-potpourriopskrifter
November: Sauceropskrifter
Oktober: Rødvinopskrifter
September: Mexicansk madopskrifter
August: Svinekødopskrifter
Juli: Hjemmelavet isopskrifter
Juni: LCHF – aka fedtdiætenopskrifter
Maj: Friske forårsretteropskrifter
April: I røg og dampopskrifter
Marts: Smørrebrødopskrifter
Februar: Lasagneopskrifter
Januar: Middelaldermadopskrifter

2012
December: Vildtkødopskrifter
November: Citroner og appelsineropskrifter
Oktober: Halloween!opskrifter
September: Engelsk madopskrifter
August: Surmælksprodukteropskrifter
Juli: Cocktails og drinksopskrifter
Juni: Mad på 30 minutteropskrifter
Maj: Skaldyropskrifter
April: Veganer!opskrifter
Marts: Ost, ost og ostopskrifter
Februar: Lamopskrifter
Januar: Indmadopskrifter

2011
December: Jul i andre landeopskrifter
November: Ølopskrifter
Oktober: Simremadopskrifter
September: Svampeopskrifter
August: Tomater og krydderurteropskrifter
Juli: Grill opskrifter
Juni: Er det kage?opskrifter
Maj: Italiensk madopskrifter
April: Linser, bønner og ærteropskrifter
Marts: Thailandsk madopskrifter
Februar: Hvidløg og chiliopskrifter
Januar: Mad fra Mellemøstenopskrifter

2010
December: Julekalender med konfektopskrifter
November: Kål og rodfrugteropskrifter
Oktober: Æbler og kartofleropskrifter
September: Rundtur i Asienopskrifter
August: Amerikansk madopskrifter
Juli: Frugter og bæropskrifter
Juni: Salateropskrifter
Maj: Vegetar på deltidopskrifter
April: Gamle danske retteropskrifter
Marts: Fiskopskrifter
Februar: Tærteropskrifter
Januar: Grødopskrifter

63 tanker om "Månedens benspænd"

  1. Pingback: Oktober: Simremad | Piskeriset på eventyr

  2. Pingback: Maj: Vegetar på deltid | Piskeriset på eventyr

  3. Pingback: November: Øl! | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: December: Jul i andre lande | Piskeriset på eventyr

  5. Pingback: Ølkarameller | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Januar: Indmad | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Marts måned: Ost, ost og ost! | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Julekalender på vej | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Ostefondue og abrikospesto | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Gulerodssuppe og osteboller | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Et par tanker om at spise vegansk | Piskeriset på eventyr

  12. Jeg vil bare lige rose dig, for den gode idé til den her blog. Jeg er vild med udfordringer, og har også selv givet mig en, som jeg skriver om på min blog. Men det her er virkelig godt tænkt. Sjovt og udfordrende ikke mindst.

    • Tusind tak. Jeg synes også, at det har ført til en masse spændende madoplevelser – og ikke mindst glæden ved at lære nye råvarer, madkulturer eller metoder bedre at kende :-)

  13. Pingback: August: Surmælksprodukter | Piskeriset på eventyr

    • Man er altid velkommen til at komme med forslag! Når det så er sagt, så spiser jeg sjældent korn og brød – det meste af det blogger jeg faktisk om, fordi jeg altid bager selv – så det ville være for let for mig at gennemføre :-)

  14. Pingback: Tre slags italienske småkager | Piskeriset på eventyr

  15. Pingback: Maj: Italiensk mad | Piskeriset på eventyr

  16. Pingback: November: Citroner og appelsiner | Piskeriset på eventyr

  17. Pingback: April: Linser, bønner og ærter | Piskeriset på eventyr

  18. Pingback: 2012 i madoplevelser | Piskeriset på eventyr

  19. Pingback: Årets nytårsforsætter | Piskeriset på eventyr

  20. Pingback: Januar: Middelaldermad | Piskeriset på eventyr

    • Mange tak! Det er en god måde hele tiden at prøve noget nyt – og ind imellem også at udfordre sig selv på smage eller teknikker, som jeg ellers ikke har dyrket så meget :-)

  21. Pingback: Marts: Smørrebrød | Piskeriset på eventyr

  22. Pingback: Juni: Er det kage? | Piskeriset på eventyr

  23. Pingback: Lidt om benspænd | Piskeriset på eventyr

  24. Pingback: April: I røg og damp | Piskeriset på eventyr

  25. Pingback: Hjemmerøget laks med citron | Piskeriset på eventyr

  26. Jeg elsker idéen med “månedens benspænd”! Det giver et super overblik. Kan du lave en kategori med palæo? :-)

    • Jeg har tænkt på det flere gange, men jeg er endnu ikke blevet overbevist om, at det er en livsstil, som jeg vil kaste mig over. Men jeg grubler stadig… :-)

  27. Pingback: Jordbærhjerte med vaniljeflødeskum | Piskeriset på eventyr

  28. Det er en superfed ide at give sig selv et benspænd: jeg har set det brugt af en blogger vedrørende livstil, men aldrig om mad, og dem der elsker mad, udfordrer jo sig selv alligevel. Jeg tror i høj grad på at rammer udfordrer kreativiteten på positiv vis. Og dejligt med is i denne måned!

    • Tak skal du have! Jeg synes, det er en rigtig god måde til at blive ved med at udforske nye områder – enten fordi jeg bare gerne vil lære mere om en bestemt råvare/madkultur/tilberedningsmetode, eller fordi jeg vil udfordre mine egne grænser og fordomme. Ofte bliver jeg positivt overrasket og opdager nye muligheder, så jeg kan bestemt anbefale det :-)

  29. Pingback: Sommerjob som ostedommer på Nordisk Ostefestival | Ostesnak

  30. Pingback: Oktober: Rødvin | Piskeriset på eventyr

  31. Pingback: November: Saucer | Piskeriset på eventyr

  32. Pingback: Hvilket benspænd vil du foreslå? | Piskeriset på eventyr

  33. Pingback: December: Benspænds-potpourri – aka det, jeg ikke nåede | Piskeriset på eventyr

  34. Pingback: Februar: Pandekager | Piskeriset på eventyr

  35. Pingback: Marts: Chokolade | Piskeriset på eventyr

  36. Pingback: April: Æg og kylling | Piskeriset på eventyr

  37. Pingback: Maj: Madpakker | Piskeriset på eventyr

  38. Pingback: Juni: Tapas | Piskeriset på eventyr

  39. Pingback: Juli: Piskerisets legestue | Piskeriset på eventyr

  40. Pingback: Æble-peberrodskompot og varm portvinsdrik | Piskeriset på eventyr

  41. Pingback: Oktober: Nødder - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  42. Jeg er som en anden blogger ganske simpelt SÅ misunderlig over jeg ikke fik den ide først! 😀 -men jeg elsker dine udfordringer og glædes hver måned.
    Tak for en sjov blog

    • Tusind tak! Det er i hvert fald en sjov måde at udfordre mig selv på og finde ny inspiration. Ind imellem fører det også til, at jeg får prøvet nye metoder og får nye yndlingsretter. Det texanske tema i august i år er et godt eksempel på dette – det var virkelig fedt at prøve :)

  43. Pingback: Jordbærhjerte med vaniljeflødeskum - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  44. Hej Piskeriset!

    Jeg håber, det er OK at jeg kommer med et forslag. Sagen er, at jeg, en 21-årig ung dame eeeeelsker hjerter i flødesauce. Og nej, det er ikke verdens mest populære ret hos andre, desværre. De fleste rynker faktisk lidt på næsen når jeg fortæller, at jeg er stor fan af at spise sådan et svinehjerte.

    Så kom jeg til at tænke på, hvor mange madbloggere som egentlig havde en opskrift på hjerte – og også her blev jeg helt trist. Det er ikke mange. Du er heldigvis en af de seje som har! Og SÅ kom ideen til mig. Hvad med et tema om tabu-mad? Altså mad som enten af de fleste bliver betragtet som lidt klamt (Hjerte, gule ærter, lever, etc.) eller mad som man er lidt flov over at spise? Halvfabrikata, pomfritter fra pose, frysepizza og så videre. Måske kunne det være et skægt tema, og helt sikkert ville det behandle nogle fordomme. Jeg ville i hvert fald elske at læse med! 😀

    Kærligst
    Hende som elsker klamme hjerter.

    • Det er da en sjov idé! Jeg har haft et tema om indmad (lidt af samme grund), men det kunne være interessant at kigge nærmere på ‘tabumad’. Det er dog ret individuelt, hvad folk synes er tabubelagt at spise, så jeg vil lige overveje, hvordan det evt. skal twistes.

  45. Pingback: November: Varme drikke - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  46. Pingback: Januar: Karry - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  47. Jeg har en ide til et benspænd.. Hvis vi ser bort fra mine problemer med overskud til i det hele taget at lave mad, så har jeg i et par år gået og tænkt på en udfordring, jeg gerne ville give nogle af de “høje herrer”, som huserer med meninger og holdninger til, hvad man skal spise. Det er ikke en kritik af de holdninger eller ideologier, jeg her kommer med, enhver skal leve efter de principper de føler er de rigtige, MEN… jeg selv har ikke mulighed for at købe ind efter selvsamme ideer. Det handler for det meste om mit mentale overskud, og det overblik jeg bare ikke har når jeg skal handle ind i hverdagen, feks har jeg forgæves forsøgt at hitte ud af madplaner. Det er helt umuligt for mig at samle min koncentration omkring alle de retter man nu kan lave. Mit forslag til et benspænd er derfor en kombination. Er det overhovedet muligt, at lave en madplan der kan opfylde nogle af de “krav” der stilles til en fornuftig kost …. på et budget der hedder max 500 kr pr uge? Det er nemlig det jeg har at gøre godt med. Jeg har gået med en ide om som sagt, at udfordre de, som ikke er vant til at skulle tage hensyn til økonomi, når der uddeles meninger om økologi, sund kost, vaner, gode råvarer, køb dansk, spis masser af fisk osv osv osv.

    Hvad tænker du om det? :-)

    Det må da være et benspænd som virkelig kunne udfordre fantasi og kreativitet i køkkenet.

    Hvis du nu skulle være frisk, og have mod på at tage udfordringen op en dag, så vil jeg blogge om hvordan det går, om om hvorvidt jeg selv magter at lave mere mad, hvis jeg ikke jeg selv først skulle tænke mig til, hvad jeg skal finde på inden for min økonomiske ramme.

    Kh og fortsat god januar og knus til kattene fra
    Henriette :-))))

    PS: det kunne måske også være en ide, en dag at få flere forskellige dygtige madmennesker til at udfordre hinanden i en konkurrence omkring sund kost på budget..

      • Jeg kigger lige på din studenter udfordring :-) Men ja.. det er vel nok mest et benspænd på at få tre sunde måltider om dagen for 500 kr om ugen .. KAN det overhovedet lade sig gøre?

        Jeg fortsætter med at læse mig igennem dine lækre forslag til brug af kokos, og tænker at der ihvertfald må bages lidt i nærmeste fremtid :-))))

        • Det tror jeg godt kan lade sig gøre – især hvis man går på tilbudsjagt og har en fryser, så man kan hamstre gode tilbud.
          Jeg vil lige overveje, om jeg kan have en form for billig mad/madplans-benspænd senere på året. Det bliver dog nok først til efteråret, da jeg allerede har planlagt de næste måneders benspænd :)

          • Det lyder søreme godt :-) Det giver mig også tid til at vænne mig til tanken om god mad tre gange om dagen haha. Tusind tak fordi du vil overveje det. Det glæder mig meget.

            Knus

  48. Pingback: Fødselsdagskonkurrence - Piskeriset fylder 6 år! - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  49. Hvad med vegetarkost? Eller noget med chutneys og grød, nu når der kommer en masse bær og frugter :)
    Hvis du kører middelhavs benspænd, er jeg helt sikkert også med :)

    • Vegetar og grød har jeg haft, men jeg kan røbe, at der kommer noget middelhavs-inspireret senere på sommeren 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>