Maj: Italiensk mad

Månedens benspænd har jeg glædet mig meget til. Det skyldes måske, at jeg fastlagde det allerede tilbage i januar måned, hvor tanken om friske forårsgrøntsager gav mig julelys i øjnene. Derudover råder det italienske køkken også over en bred vifte af meget lækre retter, som danskerne i den grad har taget til sig gennem de sidste tyve år.

Det sidste gør faktisk benspændet til en ekstra udfordring, for hvilke italienske retter opfattes ikke som hverdagsmad i dagens Danmark? Både pizza og lasagne spises lystigt – og ofte – i de danske hjem, og pasta i alle former bruges rask væk som tilbehør eller indgår i salater og supper.

Men jeg har allerede en række retter, som jeg håber at nå i denne måned. En af dem er selvfølgelig hjemmelavet pasta – det har jeg længe ønsket at eksperimentere med – og så har jeg også kigget på nogle italienske retter, som jeg ikke selv har smagt før.

31 tanker om "Maj: Italiensk mad"

 1. Super benspænd. Det er lige før jeg ville hoppe med på vognen og følge trop i denne måned….hviiis ikke lige det var fordi jeg har valgt at eksperiementere med Meksikansk i stedet 🙂 Italiensk mad er noget af min absolutte favoritmad – ikke nødvendigvis pizzaer, lasagne og pasta, men også alle deres slow-food simreretter med gode enkelte ingredienser. Mums

  over and out,
  Kim Schulz
  grillkokkerier.dk

 2. Randi – mange tak, så håber jeg, at jeg kan finde på fristende og spændende retter 😉

  Oh, jeg elsker at få nye inputs, så det må jeg lige kigge på. Tak skal du have 🙂

 3. Kim – takker! Hæhæ, det er da også et godt benspænd – folk (inkl. jeg selv) har tit en ret simpel opfattelse af mexicansk mad, så jeg er spændt på, hvad du finder på!

  Italienerne har virkelig gode råvarer at lege med, så de kan få ganske simple ting til at smage som en million, men jeg håber, jeg kan lave noget tilsvarende – og eventuelt gå ekstra meget på råvarejagt det næste stykke tid 🙂

 4. Orv, hvor jeg glæder mig! Jeg må hellere finde hagesmæk en frem, for jeg vil med garanti komme til at savle en del i den næste måneds tid 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 5. Lise – hehe, ja det er et område, som mange har en holdning til, så jeg håber ikke, at jeg får lavet alt for blasfemiske krumspring, når jeg giver mig i kast med nogle af klassikerne 😉

 6. NYBH – hovhov, nu får jeg præstationsangst 😀

  Men nu må vi se, om jeg ikke kan finde på noget – har godt nok ret travlt de kommende dage, men så kommer jeg også i gang!

 7. Viva l'Italia !!
  Fantastisk benspænd. Jeg følger spændt med. Hvis jeg skulle flytte til et andet land og bo, ville det bestemt være Italien. Fantastik sted og fantastisk mad.

 8. Et perfekt tema. Jeg vil følge alt 🙂
  Læste en undersøgelse om danskerne forhold til udenlandsk mad, der lå Italiensk på 1. pladsen som danskerne fortrukne land, når det gælder udenlandsk mad..

  🙂

 9. Hej Piskeris 🙂

  Hvor er det bare en god idé 🙂

  Jeg glæder mig som et lille barn til at følge med. Jeg elsker italiensk mad 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  PS. Der er giveaway på min blog – Klik her

 10. Jaaaa, juhuuu, weeee, wuhuuuu!!!! Jeg ÆÆÆLSKER italiensk mad. ALT! Jeg vil følge spændt med HELE måneden. En ud af MANGE ynglings-italienske-retter er Capaccio (eller hvordan hulan det nu staves).

 11. Vibeke – taktak! Skal vi ikke lave en aftale om at blive millionærer og så leje et italiensk landsted i april-maj hvert år? Jeg ville hjertens gerne nyde foråret – og alle de lækre råvarer – sydpå 🙂

 12. Madame – mange tak! Vi lagde blidt ud i dag – men det kommer jeg nok først ind på om et par dage, for jeg er lidt bagud med indlæggene lige pt 😉

 13. Det lille køkken – mange tak! Ja, det tror jeg også, jeg har læst. I det hele taget er det imponerende, så populært det er blevet de sidste tyve år – det er de færreste danskere, som ikke får pasta bare en gang imellem 🙂

 14. Miss A – pyh, nu synes jeg snart, at forventningerne er ret høje! Jeg må afsætte nogle maddage i løbet af måneden, hvor jeg kan gå ekstra meget amok 😉

 15. Piske det er en aftale !!! Men så må vi altså også tage derned når det bliver efterår. Der er altså også så smukt. ….. Suk jeg vil til Italien lige nu !!!!

 16. Vibeke – det er i orden med mig! Hvis der en dag skulle komme en ordentlig basse af en Lottogevinst forbi mig, så skal jeg helt sikkert rejse en del 😉

 17. Pingback: Første møde i vinklubben | Piskeriset på eventyr

 18. Pingback: Italiensk toast med mozzarella og peperonata | Piskeriset på eventyr

 19. Pingback: Juli: Pasta - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *