LCHF-brød bagt i mikroovn

LCHF-brød bagt i mikroovn

Da vi var på svampetur i weekenden, fik vi samlet en del tragt-kantareller, så de skulle selvfølgelig indgå i madlavningen. Her var det meget fristende at lave en simpel svampestuvning, men så skulle jeg også have fat i noget brød… og så fik jeg lyst til at lave brød bagt i mikroovn, for det kan man nemlig godt.

I forbindelse med mit mikroovns-benspænd spurgte Ravfood, om ikke jeg ville lave en udgave af et LCHF-brød bagt i mikroovn, hun havde blogget om, og den udfordring tog jeg straks op. I hendes udgave bruger hun kartoffelfibre (kan købes i helsekostbutikker), men det havde jeg ikke, så jeg erstattede det med hjemmelavet sesammel samt lidt fiberHUSK til at suge væden i brødet. Samtidig krydrede jeg brødet med timian for at give det lidt ekstra smag.

LCHF-brød bagt i mikroovn

1 æg
1 spsk olivenolie
½ spsk fiberHUSK
3½ spsk sesamfrø
½-1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk timian

Pisk æg og olivenolie sammen. Blend sesamfrøene i en minihakker (eller noget andet, der kan male dem til sesammel). Rør sesammelet i æggeblandingen sammen med bagepulver, fiberHUSK, salt og timian. Fordel dejen i et lille oliesmurt fad, som du evt. har lagt en stribe bagepapir i først. Jeg brugte et fad på ca. 8 x 18 cm.

Sæt fadet i mikroovnen og bag brødet i ca. 1½ minut ved 900 W. Tag brødet ud og lad det hvile et minut eller to, inden du fordeler svampestuvning – eller pålæg – ud over brødet.

Note: Ok, det er virkelig let at lave bagt brød i mikroovn! Hvis du ikke er til LCHF, så kan brødet også bages med hvedemel – jeg vil mene, at du blot skal udskifte sesamfrø og fiberHUSK med hvedemel i ovenstående opskrift.

Svampestuvningen er i øvrigt meget let at lave. Tag ca. 150 g tragt-kantareller. Rens dem. Smelt en god klat smør på en pande og steg svampene ved mediumvarme. Når er de bløde og møre, hælder du 1 dl fløde i og lader det koge ind, indtil væsken er halveret. Smag til med salt, peber og lidt timian. Skær LCHF-brødet over på midten og top de to stykker brød med svampestuvning. Tadaaa – forret til to personer!

lchf-brød, brød, lchf, æg, olivenolie, fiberHUSK, sesamfrø, timian, svampestuvning, kantareller, tragt-kantareller, svampe, fløde, smør


2 thoughts on “LCHF-brød bagt i mikroovn”

  • Jeg har lavet Scones med alm mel. Man kan se opskriften på opskriftsamleren.dk
    Jeg synes de smagte godt varme, men dagen efter, smagte bagepulveret meget igennem, så det vil jeg prøve at nedsætte. Hvordan var dit brød? Det lyder nemlig også af meget bagepulver til mængden af “mel”.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Jeg spiste det med det samme, og det vil jeg også anbefale, at man generelt gør, når man laver det (da det jo også er så hurtigt at lave :)). Jeg ved derfor ikke, hvordan det smager dagen efter. I den oprindelige opskrift bruges der en lille tsk bagepulver – jeg tror godt, man kan nøjes med at bruge ½ tsk i opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *