Lammesteak med figen-ananassauce

figen-ananassauce, sauce, banan, figner, ananas, rørsukker, citroner, acaciehonning, honning, kardemommekapslerNu holder vi lige en kort pause fra amerikaner-eksperimenterne, og så vil jeg vise den spændende frokost, jeg tryllede frem i går. Man må jo godt forkæle sig selv og gemalen lidt, når man har ferie…

Jeg tog to lammesteaks, ridsede dem med en skarp kniv og gnubbede dem med salt. Derefter dryssede jeg lidt fint sort peber over samt dryppede lidt acaciehonning, inden de kom i ovnen, hvor de fik ca. 20 minutter ved 200 grader og 20 minutter ved 160 grader.

Saucen fik jeg ideen til, da jeg bladrede i ‘Grigos bær og frugter’. Her er der en dessertsauce med figner, bananer og æbler, men jeg tænkte, at det kunne være spændende at lave en frugtsauce til en kødret, så jeg erstattede æbler med ananas og lavede lang en række andre ændringer, så saucen blev knapt så sød og dessertagtig. Jeg endte også med en pænt stor portion, så nu har jeg prøvet at fryse halvdelen ned.

Figen-ananassauce
4 personer

1 meget moden banan i skiver
3 modne figner
150 g frisk, sød ananas i tern
2 dl vand
100 g rørsukker
saften fra en citron
60 g acaciehonning
4 kardemommekapsler

Put bananskiver og ananastern i en gryde. Skrab frugtkødet ud på fignerne og put det i gryden. Hæld resten af ingredienserne i og lad det koge ved middelvarme i ca. 10 minutter. Blend det og smag det til med salt og evt. mere citron.

Note: Uha, hvor var det en skøn lille ret! Sådan en frugtsauce har potentiale, og den kan sagtens laves med mindre sukker end ovenstående. Det må jeg eksperimentere videre med ved lejlighed…

10 tanker om "Lammesteak med figen-ananassauce"

  1. Du er simpelthen så kreativ, og jeg nyder at følge med i dine indlæg. Jeg er vild med ideen om en figen-ananassauce – det frisker hele retten på. MÅ afprøves.

  2. Foodfanatic – Mange tak! Det var også lige tilpas – dejligt mørt og saftigt og med et ok fedtlag, der havde fået noget salt og samtidig var karamelliseret – mmm!

  3. Frk NamNam – mange tak for de pæne ord 🙂
    Det var bestemt også en af de gode eksperimenter, som jeg er glad for, at jeg kastede mig ud i, og den passede fint til kødet!

  4. Din figen-ananassauce lyder bare så spændende, Piskeris! Sådan en sauce har jeg aldrig hørt om før – og det er jo det skønne ved din blog, at man kan få masser af gode ideer 🙂

  5. Madame – hvis jeg skal være ærlig, så har jeg heller ikke, men jeg syntes at have set en frugtsauce til kød på et tidspunkt, og så tænkte jeg, at det kunne jeg da også improvisere frem! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *