Lammekotelet med indisk twist

I går susede vi sydpå – nærmere bestemt Rønnede-egnen – for at købe lammekød hos Torupgaard. Denne gang havde vi bestilt et helt lam, så vi gik derfra med ca. 18 kg og fik proppet fryseren godt og grundigt. Et par koteletter blev tøet op og indgik i en simpel og hurtig ret, der er perfekt til en dag, hvor du ikke har overskud til at bruge lang tid i køkkenet. Jeg fik lyst til at give retten et indisk touch, da det – ligesom med thaimad – er alt, alt for sjældent, at jeg spiser indisk mad. Det blev samtidig også en fin anledning til at bruge de sidste økologiske tomater på lageret.

Lammekotelet med indisk twist
2 personer

2 lammekoteletter
olivenolie
paprika og salt

2-3 dl røde linser
olivenolie
1 rød peberfrugt skåret i tern
3 tomater skåret i mindre stykker
3 tsk karry
lidt paprika
salt

Pynt: frisk koriander

Hæld røde linser i en gryde sammen med vand og lad det småsimre i ca. 10 minutter. Imens krydrer du lammekoteletterne med paprika og salt og steger dem i olivenolie. Når linserne er kogt så længe, at de er møre, men stadig har lidt bid, kommer du linserne over i en skål og hælder olie og krydderier i gryden. Lad det svitse lidt, inden du tilsætter peberfrugt og tomater. Rør godt i gryden og lad det simre i et par minutter, inden du tilsætter de kogte linser. Rør grundigt og smag evt. til med mere salt, paprika og/eller karry.

Et billede af vores tætpakkede fryserskuffe. Jeg fik næsten plads til det hele – to pakker måtte dog leje lidt plads i svigerforældrenes fryser, indtil vi får mere plads i vores egen fryser.

Og hvad skal jeg så lave? Tja, der er ikke lagt planer for det hele, men lammeleveren har udfordret mig lidt, for det har jeg aldrig prøvet at tilberede, og jeg ved ikke, hvor kraftigt den smager. Mon ikke den skal indgå i en spændende leverpostej? Der kommer i hvert fald en del lam på bordet de kommende måneder…

12 tanker om "Lammekotelet med indisk twist"

  1. Mmme..lam er bare så lækkert kød. Desværre er det blevet så dyrt. Engang sidst i 80erne, købte jeg ofte et halvt lam i Bilka til 200kr. Den gang var der aldrig nogen der kunne lide lammekød. Det er mange penge og år siden….
    Jeg glæder mig til læse mere om hvordan du får brugt dit lammekød.
    Mange hilsner
    Charlotte G

    • Vi gav under 100 kr kiloet for dette lammekød (meget billigere end hvis vi skulle have købt pakkerne enkeltvis), og det er billigere end supermarkedernes pakker, hvilket er imponerende, eftersom dette er lam, der er blevet nusset om og generelt har levet et godt liv. Det er superlækkert :-)

  2. Mummeeenuuum! Vi har et par lammekoteletter i fryseren – måske de ender sine dage sådan! uuuhm – lækkert ser det ud, og en anelse anderledes også. I LOVE :D

    • Jeg elsker at bruge lammekoteletter i madlavningen – enkle og velsmagende stykker kød, som sagtens kan serveres sammen med en meget simpel form for tilbehør. Godt jeg nu har flere pakker liggende i fryseren – det er perfekt hverdagsmad :-)

  3. Mmm jeg elsker lammekød – især krydrede lammedeller – mums!

    Jeg kunne bestem også være fristet til at købe sådan en halv fætter, sikke meget lækker mad man så kunne få lavet. Lam ala indisk lyder slet ikke så tosset (-;

    • Jeg går allerede og pønser på, hvad jeg skal udsætte lammekøllerne for. Måske jeg skal udbene en af dem? Der er i hvert fald mange muligheder :-)

  4. Hej Piskeris,
    Du må altså have dig en ordentlig fryser. Hvis man vil have godt kød, skal man jo altid købe store mængder, og det er så dejligt bare at kunne hente kød op uden at skulle ud og handle. Jeg har to kummefrysere og en skabsfryser, og den store indeholder pt en stor del af en halv gris, et halvt Dexter ungdyr, noget af lammet, vi købte i foråret, og noget af husbondens nedlagte vildt. Den mindre fryser er til grønt fra haven og brød. Skabsfryseren er til rester, til hundemad, til åbnede grøntsagsposer. Det giver sådan et dejligt overblik.

    Mht. lammeleveren, så er den ret kraftigt smagende. Jeg har aldrig helt kunnet forlige mig med smagen, så den er efter flere forsøg endt i hundemaden. Måske skal den udvandes lidt – jeg ved det ikke, men stærk, det er den.

    vh/Karen

    • Haha, jamen jeg har skam en ordentlig fryser! Vi har en gulv-til-loft skabsfryser, og da vi kun er to personer, så er det rigeligt. Men pt. er der puttet en del sommer- og efterårsbær i fryseren, som jeg er i gang med at bruge af, og så har jeg kogt en del fond på det sidste, så der er lidt mindre plads end normalt :-)

      Tak for input mht. lammeleveren. Jeg grubler videre over, hvad jeg vil udsætte den for :-)

  5. Mums!!
    Min mor lavede for år tilbage ofte en lille “herreret” med lammelever i flødesauce med løg smagt til med spiritus – måske sherry – og så blot serveret på en crostini, som en tapasting med et drys persille. Dét var et hit!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>