Lammehals med øl og gulerødder

Lammehals med øl og gulerødder

Som du måske har bemærket, at jeg lavet en del retter med lammekød på det sidste. Det skyldes, at jeg er ved at rydde ud i vores fryser, og her er jeg faldet over flere ‘skæve’ udskæringer såsom lammeryg, lammehjerte og nu også lammehals. Nåja ok – der var også en lammekølle, som jeg sprængte tidligere på måneden, men det er jo en rimelig normal udskæring, når det kommer til lammekød 🙂

Tilbage til lammehals, som jeg har prøvet at langtidstilberede før. Denne gang var de to stykker lammehals dog mindre end sidst, og så passede det fint med, at jeg ville prøve at tilberede det i kortere tid ved lidt højere varme.

Denne lammehals-ret er ret let at lave og passer sig selv det meste af tiden, hvilket jo er et af kendetegnene ved simremad.

Lammehals med øl og gulerødder

2 personer

1 lille lammehals, flækket
5-6 dl øl – jeg brugte pilsner
1 stort løg skåret i tynde både
2 store gulerødder, skåret i mundrette stykker
smør
1 spsk friske timianblade
salt og peber

Tilbehør:
fintrevet blomkål

Brun de to stykker lammehals i en god klat smør på en pande og læg dem derefter i et ildfast fad. Drys timian samt salt og peber på. Fordel løg og gulerødder ud over lammestykkerne og hæld øl i fadet. Dæk fadet til med stanniol og sæt det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. 3 timer og fjern så stanniolen. Lad derefter kødet stege videre i ovnen i 20-30 minutter, så kødet får noget farve. Husk at hælde lidt af væden over inden da.

Hæld den fintrevne blomkål i en skål og fisk gulerods- og løgstykkerne op af det ildfaste fad. Vend de varme grøntsager med blomkålen og tilsæt lidt af stegevæden til grøntsagsblandingen. Smag til med salt og peber.

Servér lammehals med grøntsagsblandingen – og evt. en mild øl.

Note: Lammehals er en udskæring med store knoglestykker (sammenlignet med mængden af kød), men når det først er tilberedt, er det lækkert og mørt. Jeg er vokset op i et hjem, hvor vi tit fik langtidssimrede stegeben, hvor man så kunne sidde med gaffel og/eller fingre og lirke kødet fri, og jeg fik et hyggeligt flashback, da jeg spiste denne lammehals. Virkelig lækkert kød med en god mild grøntsagsblanding til.



2 thoughts on “Lammehals med øl og gulerødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *