Kyllingetærte med porre

Kyllingetærte med porre

Da jeg fandt en økokylling på tilbud i går, besluttede jeg mig for at bruge halvdelen i en kyllingetærte. Projektet blev dog lidt udfordret af, at vores ovn valgte at tage livet af sig selv om eftermiddagen, men så er det jo dejligt, at vi har et vennepar, der bor tæt på, og som gerne ville stille deres ovn til rådighed. Mange tak for det.

Denne kyllingetærte er inspireret af min opskrift på porretærte, og der indgår da også lidt porre i kyllinge-udgaven. Det er en mild og rar tærte, som går godt sammen med en salat – gerne en, der er vendt i en letsyrlig sennepsdressing.

Kyllingetærte

4-6 personer

Tærtedej:
150 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
100 g smør
1 æg
lidt salt

Kogt kyllingekød:

½ fersk kylling
lidt olie eller smør til stegning
3 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
2 pastinakker (alternativt 2 gulerødder)
1½-2 l vand

Øvrigt fyld:
1 stor porre, skåret i skiver
vand til kogning
3 dl rømme eller creme fraiche 18%
4 æg
salt og peber
½ tsk timian
5 spsk friskrevet cheddar

Start med at koge kyllingen. Skær eller klip den i to stykker og brun dem i smør eller olie i en gryde. Tilsæt derefter krydderier, vand og grøntsager og lad kyllingen koge en times tid. Kog også porreskiverne i et par minutter i en separat gryde og hæld derefter vandet fra.

Mens kyllingen koger, kan du meget passende gøre tærtedejen klar. Bland meltyperne og saltet og gnid derefter smørret ind i blandingen. Ælt det sammen med ægget, indtil det samler sig til en dej. Kniber det lidt med at få det til at hænge sammen, kan du evt. tilsætte en lille smule vand. Sæt dejen i køleskab i et kvarter, inden du ruller den ud og beklæder et tærtefad på ca. 26-28 cm indvendigt. Prik tærtedejen med en gaffel og sæt den i ovnen ved 175 grader i ti minutter – evt. med tørrede bønner strøet ud over tærtebunden (for at holde dejen nede – det burde den dog blive, da det er en ret tæt dej).

Mens tærtedejen forbager, tager du kyllingen op af vandet og lad den køle lidt af på et spækbræt, inden du piller kødet af knoglerne med to gafler. OBS – husk at gemme kogevandet – det er en glimrende kyllingebouillon, som du kan bruge i andre retter!

Pil kyllingekødet yderligere fra hinanden, så det er delt i små stykker. Pisk æg, rømme/creme fraiche, salt, peber, timian og ost sammen i en skål og vend kyllingekødet og de kogte porreskiver i det. Hæld fyldet i tærtefadet (efter du har fjernet de tørrede bønner) og bag din kyllingetærte i yderligere 25-30 minutter ved 175 grader, indtil fyldet er fast og letgyldent.

Note: En rimelig mild og dejlig kyllingetærte, som mætter godt. Den vil nok strække til 4-5 personer, hvis du spiser den uden tilbehør og til 5-6 stykker, hvis du serverer salat til.



2 thoughts on “Kyllingetærte med porre”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *