Kylling og champignons i flødefad

Kylling og champignons i flødefad

Nu holder jeg lige et øjebliks pause fra Halloween-benspændet og vil i stedet fortælle om denne ret med kylling i flødefad, som jeg serverede som aftensmad for gæsterne i søndags. Vi handlede for nylig i Netto og benyttede lejligheden til at proppe et par velvoksne, gode Løgismose-kyllinger i fryseren. En af disse blev hevet ud af kulden, og så var der ellers mad til fem personer.

Jeg får ikke gjort mig så meget i fadserveringer for tiden, og det er lidt ærgerligt, for det er en god og let måde at lave gæstemad på. Jeg kunne godt have lavet lidt flere grøntsager til retten, men da frokosten samme dag primært bestod af en solid kålsalat med krydrede kødboller til, så kunne vi godt skeje lidt ud om aftenen.

Der bruges rigtig fløde i nedenstående opskrift, som jeg så kombinerer med en kraftig hønsebouillon for at lave en velsmagende sauce, der ikke skiller (som den sandsynligvis ville gøre med madlavningsfløde, hvis den blandes op med bouillon).

Kylling og champignons i flødefad

ca. 5 personer

1,5 kg Løgismosekylling
olie
salt
peber
400 g champignons
smør
2 dl fløde
2 dl kraftig hønsebouillon
2-3 tsk tørret estragon
2-3 tsk karry
1 tsk timian

Kyllingen skylles, og evt. fedtpuder ved åbningen af kyllingen skæres fra. Kyllingen parteres i 8-10 dele, og de lægges i et stort fad. Kyllingestykkerne smøres med olie og drysses med salt og sættes i ovnen ved 200 grader. Svampene renses, skæres i skiver og steges på en pande i en klat smør. Når de er møre, smages de til med salt og peber og fordeles derefter over kyllingestykkerne. De resterende ingredienser røres sammen og hældes ud over kyllingen, og den sættes tilbage i ovnen, hvor den steger videre, indtil den har fået knapt en time i ovnen sammenlagt.

Servér kyllingen i flødefad med stegte porreskiver og kogte ris.

Note: Karryen og fløden klæder kyllingen godt, mens porreskiverne er med til at give noget modspil til den kraftige fløde. En god og hyggelig ret, som passer fint til de koldere aftener, vi nu har.



11 thoughts on “Kylling og champignons i flødefad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *