Krondyrfilet med fettuccine, ostesauce og squashstrimler

krondyrfilet med pastaDenne lækre servering udgjorde vores aftensmad i fredags, og det er yderst simpelt at tilberede – selv hvis du ikke har så meget erfaring med at tilberede vildt.

Til to personer skal du bruge en krondyrfilet, som du pudser af for sener og derefter gnider med salt. Smid fileten på en pande sammen med en god klat smør og sørg for at brune den godt på begge sider, inden du lægger fileten i et lille fad. Smør et par skefulde æblegelé ud over den, læg alufolie over fadet og stil det i ovnen ved 180 grader i ca. en halv time.

Imens kødet steger færdigt i ovnen, koger du fettuccine (nok til to personer) i letsaltet vand. Det skal være mørt men stadig have bid, når du hælder vandet fra. Husk at hælde håndvarmt vand over pastaen bagefter, så pastaen stopper med at koge – ellers risikerer du, at den står og koger videre i gryden, selvom kogevandet er hældt fra. Vend 25-30 g fintrevet mellemstærk ost i pastaen (jeg brugte den samme ost som til porretærten) sammen med 1-2 spsk piskefløde og en smule brændenældesalt købt på Kulinarisk Sydfyn (du kan dog erstatte det med lidt alm. salt og evt. et drys tørret timian).

Tag en squash (nej, det er ikke rigtig sæson, men i det mindste var den økologisk) og skræl den med en kartoffelskræller. Strimlerne fordeler du på to tallerkner og drypper en smule af din yndlings-olivenolie over. Det allerinderste af squashen kan du gemme til noget andet (for eksempel som ingrediens i en kødsauce eller en grøntsagssuppe).

Når kødet har fået en halv time, tager du fadet ud og lader kødet hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer det ud og anretter det på tallerkenen sammen med squash og pasta. Husk at dryppe lidt af stegeskyen på kødet.

Bon appetit!

8 tanker om "Krondyrfilet med fettuccine, ostesauce og squashstrimler"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *