Krondyrburger med løgconfit og savoykål

krondyrburger, burger, vildtburger, hakket krondyrkød, savoykål, krondyr, sennep, løgconfitSå er det atter tid til lidt fastfood med vildt. Jeg har tidligere lavet krondyrfilet på en hverdag, men tidligere på ugen blev det også til en krondyrburger. Hvis du bager nøddebollerne dagen før, er dette en ret, der er perfekt som hurtig hverdagsmad.

Til krondyrburger for to personer brugte jeg såmænd blot to store burgerboller med nødder – se opskrift længere nede – og 300 g hakket krondyrkød, som blev krydret med salt, peber og lidt rosmarin, inden det blev formet som to meget flade bøffer, der blev stegt i smør.

Et par savoykålsblade fik fjernet den nederste, hårde del af bladene, inden de blev lagt i en skål og overhældt med kogende vand. Bladene fik lov til at trække et par minutter i vandet, inden de blev taget op, så de kunne dryppe af.

Burgerbollerne blev flækket, og på den nederste del lagde jeg et savoykålsblad og derpå en krondyrbøf, som blev smurt med grov sennep. Den øverste del af bollen fik et tykt lag løgconfit og derefter lagt oven på resten af burgeren.

Note: Denne krondyrburger er en rigtig god burgervariant, som er lidt mere back to nature-agtig og har langt flere smagsnuancer end traditionelle burgere. Hvis du vil have mere fyld i, kan du evt. skære brune champignons i skiver og stege dem i smør, eller du kan putte en smule gorgonzola i burgeren.

Burgerboller med nødder
ca. 8 store boller nøddeboller, burgerboller, boller, burger, gær, hvid hvede, fuldkornshvedemel, enebær, hasselnødder, hvedemel

ca. 5-8 g gær
½ l koldt vand
2 tsk salt
2 dl hvid hvede eller evt. fuldkornshvedemel
1 tsk knuste enebær
½ tsk tørret rosmarin
1 håndfuld hasselnødder, hakkede
hvedemel for resten

pynt: pisket æg og hakkede hasselnødder

Opløs gæren i vandet og rør resten af ingredienserne i – brug kun så meget hvedemel, at dejen hænger sammen. Den skal stadig være ret fugtig og blød. Ælt dejen grundigt med en ske – mindst fem minutter – og læg et fugtigt klæde over dejen, inden du stiller den i køleskab. Den skal hvile i 18-24 timer.

Tænd ovnen og sæt den til 230 grader. Tag dejen ud af køleskabet og tag forsigtigt en lille håndfuld af dejen op og sæt den på en bageplade med bagepapir. Dejen skal IKKE æltes. Når resten af dejen er formet til boller og sat på pladen, pensler du bollerne med pisket æg og strør hakkede nødder over. Når ovnen er nået op på 230 grader, sætter du bollerne ind og lader dem bage i ca. 20-25 minutter.

11 tanker om "Krondyrburger med løgconfit og savoykål"

  1. Kære Piske
    Hvor lyder det som en skøn kombination. Lækkert, sundt og nemt (når altså bollerne er bagt), og så kan man vel næsten kalde det for en nordisk burger 🙂
    Kh Nadia

  2. Det var da nogle skønne små hapsere, du har lavet! Sådan nogle boller må jeg prøve, for de lyder ualmindelig lækre med nødder, enebær og fuldkornsmel 🙂

    • Arh, små er de ikke ligefrem – det er muligvis kålbladet, der får burgeren til at se lille ud, men den har nu helt normal størrelse 🙂

  3. Pingback: Vildtdolmere med krondyrkød og savoykål | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Kåldolmere med krondyrkød - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  5. Pingback: September: Burgere! - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *