Krondyr-sandwich

krondyr-sandwich, sandwich, krondyrkød, vildtkød, krondyr, brød, pesto, løg, mayonnaise, frokostFørste ret i månedens stop-spild-af-mad-benspænd var krondyr nakkefilet, som jeg fandt i fryseren. Den var for stor til to personer, men det gør jo ikke noget, for så er der rester, og dem kan man spise de følgende dage. Jeg brugte resterne af nakkefileten til to forskellige aftenmåltider, og det første var krondyr-sandwich!

Og hvad er der så i en krondyr-sandwich? I dette tilfælde en masse rester:

– Skiver af ølbrød (som jeg bagte i december – det, vi ikke spiste med det samme, blev smidt i fryseren)
– Skiver af krondyr nakkefilet (rester fra et par dage før)
– Et lille bæger basilikumpesto (fra fryseren – mine basilikumplanter bliver altid ‘ofret’ om efteråret til en stor portion pesto, som fryses ned i små portioner)
– Mayonnaise – vi har altid et glas Hellmanns stående i køleskabet
– Syltede løg (gave fra svigermor i december måned – du kan også bruge rødvinsstegte rødløg)

Tip til brød, der har været i fryseren: Smider du brød eller boller i fryseren, kan de godt risikere at være lidt tørre, når du tør dem op igen. Hvis du skal bruge brød til sandwiches (som ovenstående), kan du evt. skære brødet i skiver og stege dem i en god klat smør på den ene side – det gør dem mere saftige og sprøde (og så smager smør jo bare godt). Du kan dog også give brødet eller bollerne en kort tur i mikroovnen for at lune bagværket. Det gør det samtidig også mere saftigt og blødt – men dog kun i kort tid, så det er kun noget, du skal gøre, hvis du skal spise brødet umiddelbart efter.

2 tanker om "Krondyr-sandwich"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *