Chokoladeslikkepind med peber og pop candy

chokoladeslikkepind, slikkepind, konfekt, chokolade, lys chokolade, chokoladetrøffel, chokoladetrøfler, peber, fløde, smør, pop candyIdeen til denne chokoladeslikkepind opstod under mit mad-inspireret-af-musik-benspænd i april måned. Desværre nåede jeg ikke at lave den i sidste måned, men sådan en fjollet idé skal ikke gå til spilde, så nu får I den – kun 1½ uge forsinket!

Min chokoladeslikkepind – som nærmere er en chokoladetrøffel på pind – er inspireret af 90’ernes tyggegummipop. I dette tilfælde blev det Daze, der i den grad leverede lettilgængelig, dansevenlig fjollepop.

Og hvad bruger man til en slikkepind, der er inspireret af fjollepop? Pop candy selvfølgelig! Pop candy er en form for små sukkerklumper, der ‘popper’/’eksploderer’ i munden, når du spiser dem. De kan ofte købes i bland-selv-slik-butikker.

Min chokoladeslikkepind er kraftigt inspireret af min opskrift på lavendeltrøfler. Jeg har dog tilladt mig at pifte trøffelmassen op med et skud knust rød peber, så det både ‘popper’ i munden, når man sutter på pop candy-overtrækket, samt når man bider i chokoladekuglen. Vil du servere slikkepinden for et barn, vil jeg anbefale dig at udelade peberet.

Chokoladeslikkepind med peber og pop candy
6-8 stk.

100 g god lys chokolade, hakket – jeg brugte Valhrona
½ dl fløde
10 g smør
1 tsk røde peberkorn, knust
et lille knips salt

Pynt:
pop candy
lidt farvet sukker

Varm fløden langsomt sammen med chokolade og smør – det må ikke koge. Så snart ingredienserne er så bløde, at de kan røres sammen til en homogen masse, tages kasserollen af komfuret. Rør knust peber samt salt i og stil chokolademassen i køleskabet i mindst fire timer.

Form den faste chokolademasse til kugler og sæt dem på træpinde. Rør pop candy og farvet sukker sammen og dyp slikkepindene i det.

Spis en chokoladeslikkepind med det samme og nyd fornemmelsen af det poppende sukker sammen med den lækre chokoladetrøffel!

Note: Denne chokoladeslikkepind er utrolig pjattet men fungerer smagsmæssigt ganske godt – ikke mindst fordi peberet giver lidt kant til den søde chokolade og popsukkeret.

Soundtrack:
‘Tamagotchi’ med Daze.

Dadel-lakridskugler

lakridskugler, dadler, lakridspulverDisse lakridskugler blev til, da jeg faldt over nogle tørrede dadler i skuffen, mens jeg ledte efter nye projekter til mit stop-spild-af-mad-benspænd. Jeg elsker de økologiske dadler, man kan købe i de store supermarkederne, for dadlerne er dejlig saftige – nærmest cremede – og smager virkelig skønt.

Jeg spiser ikke slik i denne måned, da jeg trængte til nogle uger uden sukker (mon ikke en del har det sådan efter december…), så jeg fik lyst til at eksperimentere med at lave dadel-lakridskugler. Så kunne jeg nemlig samtidig også bruge en rest fint lakridspulver, jeg havde stående.

Dadel-lakridskugler

200 g bløde, lækre dadler – gerne de økologiske fra de store supermarkeder
2 spsk fint lakridspulver
evt. lidt salt

Hak dadlerne og ælt dem sammen med lakridspulveret. Tilføj gerne en lille smule salt – det går godt sammen med den søde lakridssmag. Rul dadel-lakridskugler af massen og put dem i en lufttæt boks, som du sætter i køleskabet. Spis dem, når du har lyst.

Note: Lækre søde lakridskugler med tydelig lakridssmag! Smagsmæssigt mætter de en del, så man behøver ikke så mange på én gang – og det er jo ganske fint, for der er jo reelt set en del frugtsukker i tørrede dadler.

Appelsinfudge

appelsinfudge, fudge, konfekt, appelsin, kondenseret mælk, fløde, rørsukker, smør2015 sluttede bogstaveligt talt sødt – denne appelsinfudge var nemlig en af de sidste ting, jeg fremtryllede i køkkenet, da jeg ville medbringe den som værtindegave til nytårsfesten i går. Så kunne jeg samtidig også bruge resten af den dåse kondenseret mælk, som jeg åbnede, da jeg lavede Raffaello kugler.

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på citronfudge, men lavede et par små ændringer – først og fremmest at udskifte citronskallen med appelsinskal.

Appelsinfudge er en ret sød udgave af fudge, der har en tydelig smag af appelsin – lige noget for dig, der har en sød tand!

Appelsinfudge

½ dåse kondenseret mælk
1 dl piskefløde
225 g rørsukker
65 g smør
fintrevet skal fra en lille øko-appelsin

Hæld den kondenserede mælk, fløde, rørsukker og smør i en gryde og skru op for varmen. Rør rundt, og når det begynder at koge, skal du skrue lidt ned for varmen samt røre konstant i massen i ti til femten minutter, indtil massen bliver sej at røre i.

Hæld den varme masse over i en skål, rør appelsinskallen i og pisk grundigt i ti minutter med en elpisker.

Beklæd en lille form (ca. 8 x- 18 cm) med bagepapir og hæld din appelsinfudge i den. Stil din appelsinfudge i køleskabet og lad dem køle af til næste dag. Skær fudgen i små firkanter og nyd dem i fulde drag.

Note: Herlig sød fudge med god appelsinsmag. Selv jeg, der normalt ikke er til fudge, havde lidt svært ved at holde fingrene fra den.

OBS – hvis fudgen driller og er blød næste dag, når du vil skære den ud, så kan du stadig redde den. Varm forsigtigt fudgemassen op i en gryde og lad det boble. Husk at røre i det konstant! Blev ved, indtil massen bliver sej at røre i og hæld det så en skål. Pisk massen i fem minutter, hæld den i en form og stil den i køleskabet et par timer. Så skulle det gerne være muligt at skære den i tern.

Hjemmelavede Raffaello kugler

Raffaello kugler, hvid chokolade, chokolade, jul, konfekt, chokoladetrøfler, trøfler, chokolade, kokosmel, kondenseret mælk, mandlerI går bloggede jeg om den eiskonfekt, vi skal spise i morgen aften, og i dag får I opskriften på den anden type konfekt, jeg vil servere juleaften – nemlig hjemmelavede Raffaello kugler! Jeg fik inspirationen fra Det smager altid lidt af fugl, der bloggede om disse sidste år. Men hvad er Raffaello kugler? Det er populært sagt den lyse udgave af Ferrero Rocher kugler – nemlig chokoladekugler med kokos og fyld af hvid creme og mandler. I denne udgave er der ikke creme i, men selve kuglen er så mild og sød, at man ikke mangler cremen.

Jeg skruede lidt ned for kokosmængden i forhold til den oprindelige opskrift, og så brugte jeg mere hvid chokolade. Desuden brugte jeg mandler i stedet for hasselnødder, da der er mandler i den oprindelige udgave af Raffaello kugler.

Raffaello kugler
35-40 stk.

175 g fin kokosmel
150 g hvid chokolade
200 g kondenseret mælk
35-40 mandler

Pynt:
lidt ekstra kokosmel

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør det sammen med den kondenserede mælk og tilsæt derefter kokosmelet. Rør det godt sammen og lad det hvile et kvarters tid. Rist imens mandlerne på en tør pande, så de får lidt farve. Form en kugle af kokosmassen omkring hver mandel og rul derefter hver kugle, så den bliver rund og pæn. Vend dine Raffaello kugler i kokosmel og sæt dem derefter i køleskabet. Tag dine Raffaello kugler ud af køleskabet en halv time inden, at de skal spises, så de ikke er iskolde.

Note: Søde og samtidig friske på grund af kokosmelet. Disse Raffaello kugler er lette at lave og kan sagtens spises året rundt, så lav dem når du har lyst.

Hvis du vil have mere inspiration til hjemmelavet konfekt, der er let at lave, så tjek min konfekt-kategori.

Eiskonfekt – iskonfekt

eiskonfekt, iskonfekt, lys chokolade, chokolade, kokosolie, jul, konfektNu snupper vi en rigtig juleklassiker fra min barndom – nemlig iskonfekt, eller retter eiskonfekt som det rettelig hedder. Du har helt sikkert smagt dem – små kvadratiske stykker fed lys ‘chokolade’, der smelter på tungen og smager sødt og godt. Det var det eneste lyse ‘chokolade’, jeg kunne lide som barn – ellers var jeg faktisk mest til mørk chokolade. Men iskonfekt var helt klart mit svage punkt ved juletid, og jeg indrømmer da gerne, at jeg flere gange har købt det som teenager (og øh… som voksen). Det er flere år siden, jeg sidst har spist – måske fordi jeg ikke helt stoler på, at det indeholder lødige ingredienser – så jeg blev glad, da jeg på et tidspunkt faldt over en opskrift på eiskonfekt hos Madbanditten. Det var en LCHF-venlig udgave med mørk chokolade og kokosolie. Jeg valgte dog at lave min eiskonfekt med lys chokolade for at komme tættere på originalen, og så brugte jeg mindre kokosolie.

Iskonfekt – eiskonfekt
ca. 20 stykker

150 g god lys chokolade – jeg brugte en på 40% fra Valrhona
50 g kokosolie uden smag
evt. et lille drys salt

Finthak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Når den er næsten smeltet, tilsætter du kokosolien samt evt. lidt salt. Rør godt rundt og fordel chokolademassen i små forme. Stil din eiskonfekt i køleskabet i en time eller to, så den stivner, og opbevar den på køl, inden den skal spises.

Note: Denne udgave af eiskonfekt er knapt så sød som den udgave, jeg spiste som barn, men det passer mig rigtig godt, for supermarkedsudgaven kan godt blive lidt vammel. Hvis du ønsker en rigtig sød version, bruger du selvfølgelig blot en rigtig sød chokolade. Sørg i det hele taget for at bruge en lys chokolade, du godt kan lide, for det er den smag, du vil få i din eiskonfekt – evt. twistet med lidt salt, hvis du har mod på det. Saltet kan dog sagtens udelades, hvis du vil have ren chokoladesmag.

eiskonfekt, iskonfekt, lys chokolade, chokolade, kokosolie, jul, konfekt