Kokosmælk-stuvede porrer med grillet forel

kokosmælk, spidskål, porreI sidste uge havde jeg besøg af en af mine venner, og her serverede jeg kokosmælk-stuvede porrer sammen med grillede foreller. Jeg havde ellers andre planer for madlavningen den dag, men da det viste sig at være perfekt grillvejr, så smuttede gemalen forbi fiskehandleren på vej hjem for at ‘fange’ et par fisk med til grillen. Og da jeg havde tænkt mig at lave en ret med kokosmælk i anledning af månedens benspænd, så skyndte jeg mig at opfinde nogle kokosmælk-stuvede porrer, der ville egne sig godt til det milde fiskekød.

Kokosmælk-stuvede porrer
tilbehør for 3 personer

2 mellemstore porrer, skåret i tynde ringe
kokosolie eller alternativt rapsolie
1 dåse kokosmælk
fintrevet skal fra en lille øko-citron
salt og peber

Hæld olie på en pande og steg porrerne i 1-2 minutter ved mediumvarme. Tilsæt kokosmælk og citronskal og rør rundt. Lad det simre, indtil kokosmælken er kogt halvt ind og smag så de kokosmælk-stuvede porrer til med salt og peber. Servér det sammen med grillet fisk og kogte nudler.

Note: Mild og lækker form for tilbehør. Nu holdt jeg lidt igen med krydringen, så tilbehøret ikke ville overdøve det milde fiskekød, men serverer du de kokosmælk-stuvede porrer til andet end fisk, så kan du sagtens tilsætte flere krydderier, så det får en kraftigere smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *