Kokosdrømme – kokosmuffins

kokosmuffins, kokosdrømme, muffins, kage, dessert, chokolade, mørk chokolade, æg, rørsukker, vaniljesukker, smør, kokosmel, hvedemel, hasselnødder16. december

Kokosdrømme er en klassiker fra min barndom – søde, faste kokosmuffins med chokolade. Dengang fik jeg dem i almindelig muffinstørrelse, men det kunne godt blive en anelse voldsomt, så nu har jeg lavet dem i konfektstørrelse, og det fungerer meget bedre. De skal spises kolde – ellers kan de godt blive lidt vamle – men ellers er kombinationen med kokos, nødder og chokolade så dejlig, at englene synger!

Antal: ca. 30 stk.

50 g mørk chokolade, hakket groft
1 æg
85 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
60 g smør
2 dl kokosmel
2 spsk hvedemel
25 g hakkede hasselnødder

Pisk æg grundigt med sukker og vaniljesukker. Smelt smørret og lad det køle lidt af, inden du rører det i æggemassen og derefter pisker kokosmel og hvedemel i. Vend nødder og chokolade i massen og fyld små papirforme halvt med dejen. Bag dem ved 200 grader i 7-9 minutter på midterste rille.

Lad dine kokosdrømme køle helt af – gerne i køleskab – inden de serveres.

Note: De er ekstra lækre med et glas mælk til – gem evt. et par stykker, som du kan sætte til nissen juleaften…

Kokosdrømme kan selvfølgelig spises året rundt. Den fyldige lille sag er dog så tæt på konfekt, at kokosdrømme altid blev bagt og spist om vinteren, hvor man kunne nyde den sammen med te, kaffe eller mælk. Jeg tror, de vil være liiiidt vamle om sommeren, medmindre man serverer dem iskolde og om aftenen 🙂

Flere konfektopskrifter

18 tanker om "Kokosdrømme – kokosmuffins"

  1. Åh det var bare mine yndlingsmuffins da jeg var barn (og teenager) – sært at jeg ikke har lavet dem i mange år. Tak for genopfriskningen!

  2. Åh, det lyder altså rigtig godt! Jeg synes, det er en god idé at lave dem mindre end almindelig muffinstørrelse! Ja, jeg vil huske at sætte et par til nissen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *