Kalkun med merianpesto

merianpesto, pesto, kalkun, merian, olivenolie, ost, pecorino, hvidløg, citroner, creme fraicheEn af de letteste måder at bruge en større mængde krydderurter er ved at lave pesto. Jeg har efterhånden eksperimenteret en del med forskellige pestovarianter, og selvom der har været mange gode imellem, så er der stadig ingen, der slår verdens bedste pesto.

Det forhindrede mig dog ikke i at gøre forsøget i weekenden, da jeg lavede en pesto på merian. Her brugte jeg en stor håndfuld frisk merian og blendede det sammen med 1 dl olivenolie, 1½ dl revet pecorino, 2 fed hvidløg, saften og skallen fra ½ øko-citron samt lidt salt. Nødder var udeladt i denne udgave. Pestoen blev blandet op med 4-5 spsk creme fraiche, og pestodressingen blev smurt på skiver af 1 kg fersk kalkun og lagt i et fad. Den fik 50-60 minutter i ovnen ved 200 grader og blev serveret sammen med ris og stegte grøntsager, da vi havde gæster.

En fin og let måde at give kødet en mild krydring og samtidig sørge for lidt ‘dyppelse’ til risene.

8 tanker om "Kalkun med merianpesto"

  1. Jamen det er da lige det jeg skal lave til i aften 🙂 Altså næsten da. Det må blive med kylling bryst i stedet 😀 Det ser skisme lækkert ud. Og så skal jeg da lave den der ” verdens bedste pesto” Uhmmmm

    • Jeg kan ikke anbefale verdens bedste pesto nok gange! Hvis ikke den var smækfyldt med kalorier, ville jeg æde den hver dag 😀

      • Kalorier….??!! Jamen er det ikke sådan nogen små fætre der mætter vildt godt ??
        Jeg hoppede over gærdet og lavede din ret med rød købe pesto…. Men det var lækkert !! Manden brokkede sig dog først over der ikke var SOVS til. Men måtte sande at det var lækkert 😀

  2. Det lyder meget lækkert! Ja, ris kan trænge til lidt dyppelse, og din udgave er mild, let og dejligt krydret. Tak for dejlig inspiration 🙂

    • Enig – både alene og som del af dressinger. Er virkelig glad for, at jeg for alvor opdagede pestoens glæder for nogle år siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *