Chokolademuffins med hindbær

chokolademuffins, chokolademuffin, chokolade, mørk chokolade, kage, dessert, muffins, smør, honning, bagepulver, hvedemel, flormelis, æg, hindbærI dag har gemalen fødselsdag, og jeg bagte derfor en portion chokolademuffins i går, hvor han skulle mødes med nogle af vores venner. Jeg kunne ikke dy mig og pyntede dem med røde sukkerhjerter, for hey – det er jo også snart Valentines dag 😉

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift på chokolademuffins med appelsin men udskiftede appelsinen med hindbær og brugte chokoladestykker i selve dejen.

Chokolademuffins med hindbær
8 stk.

60 g smør
½ dl honning
1 æg
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g god mørk chokolade
1 dl hindbær

Pynt:
Hvid glasur lavet på flormelis og vand
sukkerpynt eller hindbærstøv

Smelt smørret og halvdelen af chokoladen og rør det med honning. Pisk ægget i. Bland mel og bagepulver og vend det i chokolademassen. Hak resten af chokoladen og vend den i dejen sammen med hindbærrene. Fordel dejen i muffinforme, så de er trekvart fulde, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tjek om de er bagte ved at stikke en tynd træpind i en af dem – hvis der ikke hænger dej ved, når du trækker pinden op af kagen, er de klar. Lad dine chokolademuffins køle helt af, inden du pynter dem.

Note: Kombinationen af chokolade og hindbær er altid et hit, og disse chokolademuffins er ingen undtagelse. Jeg brugte frosne hindbær, hvilket gør kagerne lidt mere kompakte og klæge (da de frosne bær ‘fryser’ dejen, når de røres i, så de tager lidt længere tid at bage og ikke hæver nær så meget), for det kan jeg godt lide.

Solbærmuffins

solbærmuffins, bærmuffins, muffins, kage, dessert, cupcakes, solbær, hvedemel, rørsukker, smør, æg, vanilje, flødeost, bagepulver, mælk, citron, flormelisJeg bagte disse solbærmuffins i anledning af gemalens fødselsdag i sidste uge, så han havde lidt sødt at tage med på arbejde.

Jeg skelede lidt til en opskrift på solbærmuffins fra Politiken, men ændrede på flere af målene, udelod likør og toppede kagerne med en lækker flødeostecreme. Sidstnævnte har jeg tidligere brugt til blandt andet chokoladecupcakes.

Mine solbærmuffins hævede ikke nær så meget, som jeg havde forventet, hvilket sandsynligvis skyldtes, at jeg brugte frosne solbær. Sørg derfor for at bruge friske eller optøede bær.

Solbærmuffins
12 muffins

150 g solbær
75 g rørsukker
75 g smør, blødt
1 æg
225 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
2 dl mælk
½ dl friskpresset citronsaft

Pisk smør og sukker sammen til en blød, luftig masse. Pisk æg i og tilsæt derefter citronsaft og halvdelen af melet. Pisk det til en ensartet masse og tilsæt til sidst resten af hvedemelet samt bagepulveret. Vend solbærrene i dejen og fyld dejen i muffinforme – sørg for, at du kun fylder to tredjedele af hver form med dej, så der er plads til, at dejen udvider sig under bagningen.

Bag dine solbærmuffins ved 175 grader i 18-22 minutter.

solbærmuffins, bærmuffins, muffins, kage, dessert, cupcakes, solbær, hvedemel, rørsukker, smør, æg, vanilje, flødeost, flormelis, bagepulver, mælk, citronSå ser kagerne således ud. Ganske smukke og lige til at spise.

Men! Jeg var ikke færdig, så jeg rørte en flødeostecreme sammen.

Flødeostecreme

200 g flødeost
100 g flormelis
2-3 tsk vaniljepulver

Pisk flødeostecremen sammen. Put den i en sprøjtepose og dekorér dine solbærmuffins med flødeostecreme. Pynt kagerne med kagekrymmel, friske solbær, ristede nødder eller hvad du nu har lyst til. Jeg brugte lillafarvet sukker samt sorte sukkerkugler.

solbærmuffins, bærmuffins, muffins, kage, dessert, cupcakes, solbær, hvedemel, rørsukker, smør, æg, vanilje, flødeost, flormelis, bagepulver, mælk, citron

Rabarbermuffins med lakridscreme

rabarbermuffins, muffins, kage, dessert, rabarber, æg, rørsukker, smør, hvedemel, bagepulver, vanilje, flødeost, lakridscreme, flormelis, lakridspulverJeg har leget med både rabarber og asparges her til aften – dog ikke i samme ret – i anledning af månedens benspænd. Eksperimenterne kommer på bloggen i løbet af de kommende dage. Jeg bagte blandt andet disse rabarbermuffins, som gemalen får med på arbejde i morgen (dog ikke de to på billedet – de blev spist som dessert for lidt siden). Jeg brugte min opskrift på blåbærmuffins men lavede en række justeringer – udover den helt åbenlyse med at udskifte blåbær med rabarber – og så toppede jeg en række af mine rabarbermuffins med lakridscreme, og en enkelt fik såmænd også nogle strimler rabarbersnack på toppen.

Rabarbermuffins
8 stk

100 g blødt smør
100 g rørsukker
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk vaniljepulver
1½ tsk bagepulver
1 dl mælk eller fløde
100 g rabarber, skåret i mindre stykker
2 spsk rørsukker
2 spsk vand

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Pisk fløde i og tilsæt derefter rørsukker, bagepulver og vaniljepulver. Pisk det sammen og pisk derefter hvedemel i. Rør det bløde smør i. Hæld rabarber i en lille kasserolle sammen med vand og 2 spsk rørsukker. Lad det koge op og giv det 30-60 sekunder, inden du tager kasserollen af varmen. Vend rabarber – inkl. væde – i dejen. Fordel dejen i muffinforme. Brug gerne nogle med rimelig høje kanter og sørg for at dejen max. fylder to tredjedele af hver muffinform. Bag dine rabarbermuffins ved 200 grader i 20 minutter.

rabarbermuffins, muffins, kage, dessert, rabarber, æg, rørsukker, smør, hvedemel, bagepulver, vaniljeDisse rabarbermuffins kan sagtens spises, som de er, men jeg havde lyst til at pynte dem, så jeg lavede en lakridscreme, så jeg pyntede halvdelen af mine rabarbermuffins med.

Lakridscreme
til 4 rabarbermuffins

100 g flødeost naturel (ikke light)
1 spsk blødt smør
1 dl flormelis
2 tsk lakridspulver – jeg brugte den fra Johan Bülow
1 tsk fintrevet citronskal

Pisk lakridscremen sammen. Lad den gerne stå på køl en halv times tid, så den kan trække smag, inden du hælder den i en sprøjtepose og dekorerer dine rabarbermuffins.

Note: Rabarber og lakrids er en dejlig kombination, og det gælder også disse rabarbermuffins med lakridscreme. Kagerne er bløde, saftige og har en fin smag af rabarber samt lidt af den dejlige syrlighed, som er en af kendetegnene ved rabarber. Den lækre lakridscreme giver dog lige et ekstra pift til de saftige rabarbermuffins.

Brombærmuffins

brombærmuffins, muffins, brombær, kage, dessert, hvedemel, flødeost, flødeostecreme, Halloween-muffins, æg, rørsukker, smør, vanilje, vaniljesukker, bagepulverTo af vores venner fejrede fødselsdag i dag, og jeg havde lovet af medbringe noget kage i dagens anledning. Jeg valgte at bage to forskellige slags kager – dels en bradepandekage, som jeg blogger om i morgen, dels disse brombærmuffins, som blev dekoreret med små sukker-knogler – det er jo snart Halloween! Tjek i øvrigt mine øvrige Halloween-opskrifter, hvis du vil have lidt inspiration til sjove, skøre og skræmmende retter.

Tilbage til de funky brombærmuffins. Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på blåbærmuffins med mascarponecreme, men udskiftede blåbærrene med brombær, brugte lidt mindre vanilje samt tilføjede brombærlikør.

Brombærmuffins
40-42 stk.

400 g blødt smør
400 g rørsukker
6 æg
500 g hvedemel
3 tsk vaniljesukker
6 tsk bagepulver
2 dl mælk
150 g brombær

Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter æggene et efter et. Pisk mælken i. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det dernæst i dejen. Hvis du vil have hele brombær i kagerne, vender du forsigtigt bærrene i dejen. Vil du hellere gøre som jeg, der syntes, der kunne være sjovt med en lilla dej, så pisker du bærrene i med en elpisker.

brombærmuffins, muffins, brombær, kage, dessert, hvedemel, flødeost, flødeostecreme, Halloween-muffins, æg, rørsukker, smør, vanilje, vaniljesukker, bagepulverFordel dejen i muffinforme – du skal bruge ca. en spiseskefuld til hver, hvis du bruger muffinforme i normalstørrelse. Sørg for at dejen max. fylder to tredjedele af hver muffinform. Bag dine brombærmuffins ved 200 grader i 15-20 minutter.

OBS – et lille tip, hvis du bager muffins og synes, de let flyder ud. Stil dine muffin-papirforme i en metal-muffinbakke. Så holder metalformen dine papirforme helt stabile under bagningen, og kagerne flyder ikke ud.

brombærmuffins, muffins, brombær, kage, dessert, hvedemel, flødeost, flødeostecreme, Halloween-muffins, æg, rørsukker, smør, vanilje, vaniljesukker, bagepulverDa mine brombærmuffins var kølet af, blev de pyntet med flødeostecreme. Igen tog jeg udgangspunkt i cremen fra blåbærmuffins-opskriften. Jeg udskiftede dog mascarponecreme  med almindelig flødeost samt citronsaften med brombærlikør. Da der var mere væske i denne udgave, blev cremen også mere flød og knapt så ’skarp’ i kanterne, da jeg pyntede kagerne, men det var heller ikke så vigtigt, da jeg alligevel dryssede sukker-knogler på.

Flødeostecreme med brombærlikør
rækker til ca. 38 muffins

600 g flødeost naturel (ikke light!)
4 dl flormelis
100 g blødt smør
1 dl brombærlikør
evt. lilla pastafarve (kan købes hos specialbutikker til kagedekoration)

Pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse og stil den på køl i halv time. Hæld den på en sprøjtepose og dekorér dine brombærmuffins med flødeostecreme samt lidt krymmel eller sukkerkugler.

Note: De fine lilla brombærmuffins er saftige og har en fin, diskret smag af brombær. Likøren giver nærmest et lakridsagtigt strejf. Har du ikke brombærlikør, kan den udelades. I selve kagedejen kan du så overveje at hælde lidt flere brombær i, mens du kan tilsætte lidt vanilje i flødeostecremen, så den får lidt mere smag.

Citronmuffins med lemon curd og hvid chokoladecreme

citronmuffins, muffins, cupcakes, kage, dessert, citroner, æg, hvedemel, mælk, vanilje, vaniljesukker, chokolade, hvid chokolade, citroner, fløde, chokoladecreme, lemon curd, smørDa jeg havde fødselsdag i går, tog jeg selvfølgelig kage med til mine søde kolleger. Valget faldt på disse citronmuffins, som jeg fandt inspirationen til hos Himmelske Kager, for jeg elsker citroner – især i kager. Jeg justerede et par ting ved opskriften, lavede en lemon curd og toppede kagerne med en hvid chokoladecreme. Jeg brugte Opalys – en ny hvid chokolade, som Valrhona lancerede i efteråret. Det er min favorit blandt de hvide chokolader, for den er mild, fløjlsblød og slet ikke så sød som mange andre hvide chokolader. En rigtig kvalitetschokolade. Kan du ikke skaffe denne, så kig i stedet efter Valrhonas anden hvide chokolade, Ivoire, som er et godt alternativ. Chokoladen er venligst doneret af Chokolade Compagniet.

Citronmuffins med lemon curd og chokoladecreme
24 stk.

250 g blødt smør
250 g rørsukker
6 æg
2 tsk vaniljesukker
revet skal fra to øko-citroner
400 g hvedemel
4 tsk bagepulver
2 dl mini- eller letmælk

lemon curd

Hvid chokoladecreme:
200 g Valrhona Opalys (eller alternativt Ivoire)
3 dl fløde

Chokoladecremen skal laves dagen før. Her hakker du chokoladen og hælder den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den så over chokoladen. Rør godt rundt i skålen og stil den så i køleskabet til næste dag. Husk at dække chokoladens overflade med husholdningsfilm, så chokoladen ikke trækker skind og tager smag af resten af maden i køleskabet.

Næste dag pisker du chokolademassen til en let creme.

Citronmuffins:
Pisk smør, sukker, æg, vanilje og citronskal sammen. Tilsæt derefter bagepulveret samt halvdelen af melet. Pisk det grundigt sammen, tilsæt mælken og pisk igen. Tilsæt derefter resten af hvedemelet og rør det til en ensartet dej.

Fyld hver muffinform 3/4 del op med dej. Jeg kan anbefale, at muffinformene står i en metal cupcakeform, så de bliver lige og pæne under bagningen. Bag kagerne ved 175 grader i 20-25 minutter.

Lad dine citronmuffins køle helt af, inden du skærer en fordybning i hver muffin med en lille urtekniv. Fyld fordybningen med lemon curd.

Top hver muffin med hvid chokoladecreme og drys lidt funky krymmel på.

Note: Disse citronmuffins er bløde, luftige og har en fin citrussmag, som forstærkes af den søde lemon curd. Dette er en kage for dig, hvis du elsker citronkager! Den milde, fede creme får kagerne til at smelte på tungen.