Juni: Mad på 30 minutter

Denne måneds benspænd er ikke en overraskelse for – i hvert fald ikke jer, der følger med på Facebook og har været med til at bestemme emnet.

For et par uger siden lavede jeg en afstemning på bloggens Facebookprofil, og her løb benspændet ‘Mad på 30 minutter’ af med sejren.

Normalt kan jeg godt lide at pusle rundt i køkkenet og lave 117 ting på én gang, så det er lidt underligt at have tidsfaktoren med som udfordring. Jeg har været lidt bekymret for, om det vil begrænse min kreativitet for meget, eller om maden bliver for ordinær, men omvendt er det også sjovt at skulle tænke madlavningen på en hel anden måde, end jeg er vant til. Samtidig er det måske også meget rart at få mere inspiration til hurtige retter, der kan laves en travl hverdagsaften i stedet for at ty til hurtigløsninger såsom leverpostejsmadder eller en skål havregryn.

Derfor: velkommen til en måned med fastfood – altså den hjemmelavede slags!

Se de hurtige retter, jeg lavede i denne måned

38 tanker om "Juni: Mad på 30 minutter"

    • Mange tak! Jeg tror, jeg går i tænkeboks i morgen og finder frem til nogle gode ting, jeg kan kaste mig over de næste dage. Har på fornemmelsen, at det snart er tid til asiatisk igen 🙂

  1. En af de få argumenter der gør jeg kan få min mand med i køkkenet er tidsfaktoren. Når man ikke kan fordrage at lave mad så er varm mad på 30 min virkelig et godt forhandlings argument! Så jeg glæder mig, endnu engang, at følge med 😀

    • Jeg håber også at finde på nogle spændende retter, som er gode at ‘ryste ud af ærmet’, når tiden er knap 🙂

  2. Lige præcis dér kan jeg virkelig være med! Det bliver skægt at se, hvad du kan ryste ud af ærmet… (psst! bondegårdens oksekød bliver til skønne burgere!) 😉

    • Jep, men det har vi næsten lige fået, så jeg kan ikke helt lure, om vi skal have det igen allerede i denne måned 🙂

  3. Meget relevant benspænd, det er jo virkeligheden for mange når der skal laves mad til hverdag.
    Friske grøntsager kan i en fart forvandles til lækkerier, der skal nemlig ikke gøre ret meget ved dem for at det smager godt, og det er jo sjovt nok min indgangsvinkel til hurtige retter i sommer og efterårsmånederne 😉
    Glæder mig til at se din vinkel.

    • Jeg har også overvejet grøntsagsvinklen temmelig meget, for det kan gøre madlavningen noget hurtigere, når der ikke er kød, der skal steges 🙂

  4. Det skal nok blive godt! Især om sommeren er det ikke særligt spændende at stå for længe i køkkenet, så jeg ser frem til noget lækker fastfood:)

    • Nej, når hedebølgen kommer om lidt (hvem prøver jeg at narre? ;-)), så skal tiden bruges i haven og ikke i køkkenet 🙂

  5. Super fedt benspænd. Det tror jeg, at der er mange, der har rigtig meget glæde af.

  6. Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på! Her tager hverdagsmaden sjældent mere end 30 minutter at lave – til gengæld bruger vi gerne lang tid på gæstemad 🙂

    • Det kan jeg også nikke genkendende til. Det kan være, jeg også skal lave noget hurtig gæstemad en dag 🙂

    • Tak skal du have – syntes jeg trængte til lidt lysere og friske farver her i ’sommermåneden’ 😉

    • Håber du finder god inspiration – jeg er gået i tænkeboks og pønser på, hvad jeg skal lave de kommende dage 🙂

  7. Pingback: Forårssild og nye kartofler | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Grøn kyllingegryde | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Fuldkornspasta med fennikel, røget laks og citronmelissepesto | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Langtidssimret oksebov med auberginer, tomater og løg | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Grønne asparges i skinkesvøb | Piskeriset på eventyr

  12. Pingback: Jomfruhummer med hvide asparges og avokado | Piskeriset på eventyr

  13. Pingback: Kyllingewokret | Piskeriset på eventyr

  14. Pingback: Sommerklassiker på 10 minutter | Piskeriset på eventyr

  15. Pingback: Kyllingewokret | Piskeriset på eventyr

  16. Pingback: Jomfruhummer med hvide asparges og avokado | Piskeriset på eventyr

  17. Pingback: Grønne asparges i skinkesvøb | Piskeriset på eventyr

  18. Pingback: Forårssild og nye kartofler | Piskeriset på eventyr

  19. Pingback: Fuldkornspasta med fennikel, røget laks og citronmelissepesto | Piskeriset på eventyr

  20. Pingback: Langtidssimret oksebov med auberginer, tomater og løg | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *