Jordnøddesuppe

jordnøddesuppe, suppe, hvidløg, vegetar, løg, gulerødder, hvidvin, porrer, honning, karry, grøntsagsbouillon, bouillon, kokosmælk, peanutbutter, jordnødder, peanutsI onsdags havde jeg vegetarvennen på besøg, så jeg skulle finde på noget hurtig vegetarmad, da jeg også skulle nå træning efter arbejde. Da vi var på Bornholm i weekenden, fik jeg købt en kogebog, ‘De bedste opskrifter fra Sydafrika’, som Kvickly har på tilbud i denne uge. Jeg har meget få opskrifter fra det område, så jeg trængte til noget inspiration, og jeg fandt da også en opskrift her, som jeg straks måtte prøve. Jeg ændrede dog nogle ting – puttede mere kokosmælk i og undlod til gengæld fløde, puttede mere karry og grøntsagsbouillon i og erstattede sukker med honning. Jeg brugte halvt så mange jordnødder og brugte til gengæld den salte udgave – så behøvede jeg til gengæld ikke at bruge salt ved siden af.

Jordnøddesuppe
3-4 personer

1 fed hvidløg
1 løg
2 gulerødder
lidt olie
1 dl hvidvin
1 porre
2 spsk honning
3 tsk karry
8 dl grøntsagsbouillon
2 små dåser kokosmælk
2 spsk jordnøddesmør
100 g jordnødder

Hak hvidløg og løg fint, og skær gulerødderne og porrerne i tynde skiver. Svits hvidløg, løg og gulerødder i olie, til det bliver blødt. Hæld vinen ved og lad det koge ind. Tilsæt porreskiverne sammen med honning og karry og lad det koge op. Hæld bouillonen ved og lad det simre videre i ca. fem minutter. Rist jordnødderne på en pande uden fedtstof og rør dem i suppen sammen med kokosmælk og jordnøddesmør. Lad det småkoge i 15 minutter.

Note: Meget lækker suppe, hvor det var godt med lidt ‘knas’ og fylde i – selv gemalen måtte indrømme, at den var nu ikke så ringe endda. Vi spiste pizzasnegle til (undtagen vegetaren, der fik noget andet brød).

Mens vi var på ferie, var vores pæoner så listige at springe ud, så noget af det første, jeg gjorde efter hjemkomst, var selvfølgelig at fistre ud i haven for at se til dem – og plukke et par stykker. De er voldsomt store, og deres duft er overvældende – jeg har aldrig oplevet pæoner med en så tung og tydelig duft – den er ret sød i det, og det bliver næsten for meget, så jeg har kun plukket nogle få stykker, for ellers tror jeg ikke, vi kan være i stuen!

Men imponerende – det er de.

12 tanker om "Jordnøddesuppe"

  1. Hej Piskeris
    Den suppe ser meget intersant ud. Nu har jeg læst opskriften igenenm flere gange nu… Ved ikke om jeg har stirret mig blind. Men jeg kan simplethen ikke se hvor mange jordnødder man skal bruge 🙂 Og sikke en flot pæone. Knus

  2. Marianne – mange tak! Jeg blev også glad, da jeg opdagede, at der var pæoner i vores have. Jeg kan allerbedst lide de lidt mere sarte bonderoser, så dem har jeg købt en buket af i dag, men pæonerne er nu også flotte 🙂

  3. Vibeke – hehehe, det er fordi, jeg har skrevet det med citronsaft 😛

    Nej, jeg var så forhippet på at forklare i forteksten, at jeg kun brugte halv mængde af jordnødderne, at jeg helt glemte at skrive mængden på – det er gjort nu.

  4. Den suppe lyder bare utrolig lækker. Piskeris!

    Jeg har aldrig hørt om jordnøddesuppe før – men ud fra ingredienserne kan jeg næsten smage den 🙂

    Din opskrift bliver straks sat ude i køkkenet!

  5. Madame – mange tak! Det havde jeg heller ikke, men den smagte vældig godt (hvad kokosmælk dog ikke kan gøre for mad ;-)), og det var sjovt med lidt knas og fyld i suppen – jeg er ikke så god til de linde, tynde supper.

  6. Hvor ser den suppe dog spændende ud, den må altså på “listen”! 😀
    Jeg er meget facineret af de saltede jordnødder i suppen…….

    Jeg er VILD med pæoner, men har dog aldrig oplevet den helt så stærke i duften som du beskriver – men heldigvis kan I så nyde dem i haven….

    Mange hilsner
    Birthe

  7. NYBH – det er bestemt ikke en kalorielet suppe, men nøj hvor smagte den godt 🙂

    Jeg var også ret overrasket mht. pæonerne, men selvom det er lidt voldsomt, så er det nu også meget hyggeligt med blomster, der dufter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *