Jordbærlækkerier

Jordbærlækkerier

Jordbærsæsonen synger på sidste vers (forestil jer en af de tragiske arier fra Phantom of the Opera. Musicalen har godt nok ikke noget med jordbær at gøre, men den er sk*degod!), og derfor skyndte jeg at købe en bakke flotte danske bær, da jeg havde chancen for et par dage siden. De var ikke billige, men som de dog smagte!

I torsdags lavede jeg en lille lækker og SUND dessert, og samme dag fik jeg også en jordbær-kokossalat som mellemmåltid, inden jeg skulle til træning. Desserten fandt jeg inspiration til på Politikens hjemmeside, hvor jeg ændrede lidt på blandingsforholdene, mens salaten fik jeg ideen til, da jeg havde kigget i ‘Grigos bær og frugter’. Den opskrift var dog lidt omstændelig, og der var også et par ingredienser, jeg ikke havde, så jeg brugte hindbæreddike som erstatning for den marinade, man ellers skal lave til salaten.

Jordbærlækkerier med mynte

1 person

1 stykke rispapir
en lille håndfuld jordbær
ca. 2 tsk friskhakket mynte
1 tsk rørsukker
lillebittesmule salt
2 spsk græsk yoghurt
lidt tandoori krydderi

Rispapiret opblødes i koldt vand – det tager under et minut og lægges på en tallerken. Jordbærrene renses, skæres i mindre stykker og lægges på midten af rispapiret. Sukker og frisk mynte drysses over, og meget fint salt drysses over – endelig ikke for meget! Fold rispapiret ind de to steder, hvor jordbærrene når næsten ud til kanten af rispapiret og rul derefter resten af rispapiret om bærrene. Servér den med græsk yoghurt, der er drysset med lidt tandoori krydderi.

Note: Meget frisk og let dessert. Der er mange smagsnuancer i den, og især detaljen med tandoorien fascinerer mig.

Jordbær-kokossalat

1 person

1 banan
150 g jordbær
1 spsk hindbæreddike
2 spsk tørrede kokosflager

Frugterne skæres i mindre stykker, vendes i hindbæreddiken, og kokosflagerne drysses over.

Note: Lettere kan det nærmest ikke være – og som den dog smagte! Meget sommerlig og sød på en frisk måde – kombinationen af jordbær og kokos er helt klart undervurderet.

jordbærsalat, jordbærdessert, dessert, jordbær, kokosflager, bananer, kokos


17 thoughts on “Jordbærlækkerier”

  • Åh, det ser godt ud!! 🙂 De ruller med jordbær skal helt sikkert laves – og det samme med jordbær-kokosdesserten, hvis jeg kan finde sådan nogle kokosflager.
    Nogle gange hader jeg bare at bo her i en lille flække – nogle ting er bare svære at få…..

  • Hallo, super fed ide med at bruge rispapir i det søde køkken også. Hmm, jeg får straks en ide som jeg vil skynde mig ud og afprøve 🙂

    Lækker kombination af jordbær og kokos!

  • Det var dog nogle interresante ideer til jordbær, jeg må da vist se at få fat i noget rispapir, det bliver så ikke til jordbær, men hindbær har jeg masser af.
    Knus
    Vibeke

  • NYBH – tak skal du have 🙂
    Jeg tror også, at jeg fandt flagerne ved et tilfælde på et tidspunkt – kan ikke huske, om det var en spotvare i Netto, men det tror jeg, for jeg synes ikke, jeg har set det siden :-/

  • Klidmoster – hehe, ja ideen er jo oplagt, så det undrer mig, at jeg ikke har tænkt på det før. Glæder mig til at se, hvad du har fundet på 🙂

  • Endnu engang imponerer du med dine idéer.
    Jeg tror, at man kan købe de kokosflager de fleste steder, hvor de har poser med nødder, tørrede frugter osv. Ofte også i de små etniske butikker. Selv i Viborg har de dem flere steder;)
    Jeg vil også igang med at lege med rispapir!

  • Hanne – mange tak, meeen den sjoveste (med tandoori) fandt jeg nu ikke selv på 🙂

    Rispapir er et sjovt produkt, som jeg desværre glemmer at få brugt så tit som jeg 'burde' 😉

  • Det ser spændende ud med din salat af jordbær, kokos og banan – havde ikke lige selv tænkt på den kombination, men det lyder godt. Må lige få den afprøvet en af dagene.

  • Signe – mange tak! Ja, og jeg er gået helt jordbæramok i år! Men det er nu også et dejligt bær, som de fleste kan lide, og som kan bruges til mange ting 🙂

  • Frk NamNam – mange tak! Jeg var ikke helt tilfreds med billedet, men desserten smagte godt, og så er det tilmed en, man kan spise med god samvittighed 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *