Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere

jordbærkoldskål, koldskål, dessert, jordbær, kærnemælk, græsk yoghurt, rørsukkerHvad sker der, hvis man kombinerer de to bedste danske sommerdesserter – jordbær og koldskål? Man får en skøn pink jordbærkoldskål, som Barbie ville elske!

Jeg foretrækker normalt koldskål uden så mange dikkedarer – gerne med masser af citronskal i – men da jeg pludselig stod med en masse dejlige danske frilandsjordbær, så fik jeg lyst til at give konceptet jordbærkoldskål en chance. Jeg lavede en LCHF-udgave af jordbærkoldskål sidste år, og den blev også ganske god, men jeg savnede nu alligevel lidt ekstra sødme i den.

Jordbærkoldskål
2 personer

2 dl kærnemælk
2 dl græsk yoghurt 2%
12-15 friske danske jordbær
½ tsk vaniljesukker
½ dl rørsukker

Rens jordbærrene og fjern stilken. Hæld alle ingredienserne i en skål og blend dem til en ensartet masse. Lad din jordbærkoldskål trække i køleskabet en times tid og servér den derefter med knuste kammerjunkere og evt. lidt ristede kokosflager.

Note: Denne jordbærkoldskål er en rigtig lækker version af koldskål med masser af jordbærsmag. Den kan jeg bestemt godt finde på at lave igen – især når den får gemalen til spontant at udbryde ‘nøj hvor er den lækker!’.

Hvis du gerne vil have en lidt mere afdæmpet jordbærsmag i din jordbærkoldskål, kan du evt. nøjes med at putte 10 bær i, blende ingredienserne og derefter lade den trække i køleskab en times tid. Derefter smager du på koldskålen for at finde ud af, om du vil putte flere bær i den.

kokoskammerjunkere, kammerjunkere, småkager, dessert, smør, marcipan, vaniljesukker, hvedemel, æg, rørsukkerJeg har tidligere blogget om mini-citronsmåkager, som vil egne sig fantastisk som kammerjunkere. De er dog forholdsvis søde, så jeg prøvede at fjerne marcipanen i den nye kokos-udgave. Det betød desværre, at kokoskammerjunkerne ikke blev nær så sprøde som de oprindelige småkager, så i nedenstående opskrift har jeg valgt at tilføje marcipanen.

Kokoskammerjunkere
50 stk.

100 g blødt smør
50 g revet marcipan
50 g kokosmel
2-3 spsk rørsukker
½ tsk vaniljesukker
100-125 g hvedemel

Rør smør, marcipan, rørsukker, vaniljesukker og kokosmel en blød cremet masse. Ælt melet i, indtil dejen hænger sammen. Stil den i køleskab i en time. Form dejen til ruller på ca. 2½ cm i diameter og læg dem i fryseren en times tid. Skær dem i skiver på ½ cm tykkelse. Bag småkagerne ved 175 grader i 12-15 minutter, indtil de begynder at blive let lysebrune i kanten. Lad kagerne køle af, til de er kolde og blevet hårde.

Note: Kammerjunkerne har en meget fin kokossmag, som passer godt til jordbærkoldskål.

10 tanker om "Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere"

  1. Elsker din blog! Vil bare lige høre hvilken type græsk yougurt du bruger i henhold til fedt procent?

    • Tusind tak! I denne udgave brugte jeg 2% – hvis du bruger en på 10%, vil jeg anbefale, at du bruger ½ dl mindre 🙂

    • Mange tak! Det er også – i al ubeskedenhed – også den dejligste jordbærkoldskål, jeg har smagt. Elsker den meget tydelige jordbærsmag, den har 🙂

  2. Yum – jeg elsker også jordbærkoldskål. Snyd ikke dig selv for at lave en omgang, hvor du river skal og presser saft fra 2 limes og putter i, det smager simpelthen himmelsk med den søde jordbærsmag – sådan laver vores mor den 😉 Og så elsker jeg at riste lidt kokos og putte ovenpå. Og peanutbutter. Uhm!

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *