Jordbærbudding med jordbærsirup

Jordbærbudding med jordbærsirup

Jeg er nu nået til det sidste eksperiment i mit gelé-benspænd, og det blev til denne jordbærbudding, som jeg serverede for vores gæster i juleferien. Billedet yder desværre ikke desserten retfærdighed, men jeg nåede kun at skyde et par billeder i dårlig belysning, inden den røg på bordet. Heldigvis smager den ganske fortrinlig 🙂

Ideen til denne jordbærbudding opstod, da jeg faldt over opskriften på en hindbærbudding i kogebogen ‘Budding & andre dirrende desserter’. Jeg tænkte, jeg kunne lave en jordbærbudding ud fra de samme principper. Jeg justerede en række af målene og udskiftede hindbær og blomsterblade med jordbær og vanilje. Sjovt nok fandt jeg senere ud af, at kogebogen også indeholder en opskrift på jordbærbudding, men den havde jeg overset. Oh well – nedenstående opskrift fungerer nu også ganske godt.

Jordbærbudding

10-12 personer

300 g frosne jordbær
125 g rørsukker
3dl letmælk eller sødmælk
2 dl fløde
1 tsk vaniljepulver
7 æggeblommer
5 blade husblas
2½ dl fløde til flødeskum

Tilbehør:
Jordbærsirup

Hæld jordbærrene i en kasserolle og lad dem stå, indtil bærrene begynder at afgive saft. Varm kasserollen op, så jordbærrene får et kort opkog, og hæld dem så i en si over en skål. Pres forsigtigt bærrene med en spiseske, så du får al saften med. Tag 1½ dl jordbærsaft fra.

Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum ti minutter.

Hæld mælk, fløde og en spsk rørsukker i en gryde sammen med vaniljepulveret. Varm det langsomt op. Når det er på grænsen af at koge, tager du gryden af komfuret og lader væsken trække i 10-15 minutter under låg. Pisk imens æggeblommerne sammen med sukkeret, til det bliver en let og luftig masse. Varm mælkeblandingen op igen, indtil det er tæt på kogepunktet. Hæld den varme blanding i skålen med æggeblommer og pisk det kraftigt imens. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm det langsomt op ved lav varme, mens du rører i det med en grydeske. Bruger du termometer, skal blandingen op på 83-85 grader. Har du ikke det, kan du i stedet holde godt øje med konsistensen. Det skal tykne så meget, at det ser ud som en tynd creme (det ses lettest på bagsiden af grydeskeen, når du tager den op af gryden. Begynder blandingen at hænge lidt ved i stedet for at glide af med det samme, er blandingen klar).

Tag gryden af komfuret. Knug husblassen let, inden du putter det i den varme mælkeblanding. Rør godt rundt og tilsæt så jordbærsaften. Si blandingen og stil nu skålen med varm creme i køleskabet i 1½ times tid.

Pisk fløden til blødt skum og tag så den afkølede creme ud af køleskabet. Vend forsigtigt flødeskummet i cremen og hæld derefter din jordbærbudding i en 1 liters form, som du inden har skyllet i koldt vand. Sæt formen i køleskabet natten over.

Hæld jordbærsirup over din jordbærbudding lige inden servering.

Note: Mild og dejlig jordbærbudding med et pift af vanilje. Jeg brugte en lidt kraftig rørsukker, hvilket betød, at buddingen fik et lille strejf af karamelsmag. Lidt uventet men ganske lækkert.

OBS – du kan sagtens koge jordbærsiruppen på de jordbær, som du pressede saften fra. Tilsæt i så fald blot 1 dl vand og 1½ dl rørsukker til jordbærrene, når du har hældt dem i en kasserolle. Varm det op og lad det koge et par minutter, inden du sier jordbærrene fra. Kog videre på siruppen i ca. fem minutter og lad den derefter afkøle.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *