Jordbær-rabarbertærte

jordbærtærte, rabarbertærte, tærte, desserttærte, jordbær, rabarber, dessert, kage, marcipan, tærtedej, smør, flormelis, æg, rørsukker, smør, æg, hvedemel, citroner, kardemomme, abrikosmarmeladeI anledning af Bedstevennens besøg i går havde jeg fisket gode sager ud af fryseren, og det blev både til en lækker jordbær-rabarbertærte samt et par glas hyldeblomstsaft med jordbær og danskvand. Total sommerglæde! Vil du se et par close-ups, kan du kigge på min Facebookside.

Opskriften på denne jordbær-rabarbertærte fandt jeg i ‘Tænd på tærter…’, hvor jeg måtte justere nogle ting – blandt andet fandt jeg undervejs ud af, at jeg nok havde valgt et fad, der var for lavt i forhold til opskriften, og selvom jeg brugte færre bær, end opskriften lagde op til, så skvulpede tærten lidt over under bagningen. Samtidig fik min jordbær-rabarbertærte også længere tid i ovnen, jeg brugte mindre smør, mere kardemomme samt brugte en mindre sød marcipan, som jeg købte i Frankrig i sommers. Du kan også bruge hasselnødder oven på kagen, men det udelod jeg.

Jordbær-rabarbertærte

Dej:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg

150 g marcipan
150 g rørsukker
150 g blødt smør
3 æg
5 spsk mel
revet skal af en ½ økocitron
1 tsk kardemomme

ca. 500 g optøede rabarber og jordbær
evt. tynd abrikosmarmelade (uden frugtstykker)

Bland dejen først ved at smuldre smørret grundigt i melet, blande flormelis i og derefter ælte ægget i, til dejen har samlet sig. Lad den stå i køleskabet i mindst en halv time.

Riv marcipanen og bland den først med rørsukker og dernæst med smør. Bland skiftevis æg og mel i og tilsæt derefter citronskal og kardemomme. Fordel dejen i et tærtefad drysset med lidt mel og hæld marcipanmassen i tærtefadet. Fordel bærrene oven på massen og bag tærten ved 190 grader i 40-50 minutter. Jeg endte dog med at give den et sted mellem 60 og 70 minutter, så sørg for at holde godt øje med tærten og tag den først ud, når den ikke længere er ‘bløbbet’ i midten.

Du kan evt. pensle din jordbær-rabarbertærte med abrikosmarmelade, når du har taget den ud af ovnen – det giver tærten en flot glaseret overflade.

Servér gerne tærten lun og med vaniljeflødeskum (flødeskum pisket med vaniljesukker og vendt med lidt flormelis), vaniljeis eller creme fraiche.

Note: Denne jordbær-rabarbertærte er absolut værdig til titlen ‘lækker sommerkage’! Meget lækker og sød kage med masser af bærsmag, selvom jeg brugte færre, end der foreslås i opskriften.

38 tanker om "Jordbær-rabarbertærte"

  1. Miss A – mange tak 🙂
    Der er én dej, som du blander først og stiller til afkølling. Dernæst laver du en marcipanmasse, som er ret flydende, og når dejen har stået i køleskabet i mindst en halv time, breder du den ud over et tærtefad og hælder så den flydende marcipanmasse i 🙂

  2. Det er altså lidt syret at læse din blogpost i dag 🙂 Det sne`r ret meget uden for lige nu og så ser jeg din vildt skønne sommer tærte og kan næsten smage den 😀
    Alle mine dejlige sommer bær, led en frygtelig skæbne i vores fryser mellem jul og nytår. Fryseren gik død :-((( Hvilket vi opdagede lidt for sent. Øv.

  3. Orv det er jo som at se en solskinsdag i en kage – nøj man bliver henført til sol og sommer 😀
    Og rabarber og jordbær er bare såå lækker en kombination, den kan man da bare ikke gå fejl af!

    – Maj

  4. Vibeke – hov, har I sne nu? Vi fik et par uengagerede snefnug i morges, men nu skinner solen.

    Øv hvor ærgerligt med fryseren! Det er megatræls sådan noget 🙁

  5. Ååååh suk, sommerligt og smukt. Længes efterhånden, selvom jeg godt ved, at jeg ikke engang kan tillade mig at klage hernede. Men lige de sidste par dage regner det nu, så trænger også til sommerlig mad! Godt man kan snyde lidt 😉

  6. Mmmm den lyder godt nok lækker. Den er skrevet bag øret. Har besluttet mig for at lave flere bær- og sæsonkager her til sommer/forår fremfor den traditionelle med chokolade 🙂
    Kh Nadia

  7. Det er alt alt for lækkert, og jeg har intet der nærmer sig lækkert i hele hytten.

    Skal holde op med at kigge ind til dig efter butikkerne har lukket!

    På den anden side er det nok bedst sådan ellers ville jeg jo veje 140 kg i løbet af ingen tid.

  8. Lene – tak skal du have. Ja, men der forsvinder noget sødme, og den bliver mindre svampet. Tærten er dog ret sød i forvejen, så jeg tror godt, den kan 'tåle det' 🙂

  9. Foodfanatic – mange tak! Det lyder som en fornuftig beslutning – selvom jeg nu også er ret glad for chokolade 😉

    Men bærtærter kan altså være fantastiske…

  10. Hold da op hvor lyder det godt, Piskeris! Og det er dejligt at se, at din blog har en profil på Facebook. Den synes jeg selvfølgelig vældig godt om :-))

  11. Pingback: Bakewell Tart – engelsk variant af frangipane tærte | Piskeriset på eventyr

  12. Pingback: Bakewell Tart – engelsk variant af frangipane tærte | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *