Januar: Karry

wokret, kylling, karry, peanuts, kinakål, kokosmælk, peanutbutterI 2015 fortsætter jeg med at have et benspænd hver måned, og jeg kan allerede nu afsløre årets første benspænd: Karry! Jep, januar bliver en spicy måned, for det trænger jeg til her i januarkulden (ok, så koldt er det nu hellere ikke i skrivende stund, men man ved jo aldrig, hvad januar kan byde på vejrmæssigt).

Karry er en krydderiblanding, og derfor vil jeg forsøge at huske at notere præcis hvilke karryblandinger, jeg har brugt i de enkelte retter. Der kan nemlig være ret stor forskel på, hvor milde eller stærke, de kan være, og det betyder selvfølgelig en hel del for smagen af den enkelte ret.

Karry kan være sammensat af mange forskellige krydderier. De fleste karryblandinger indeholder som minimum gurkemeje, koriander, kommen, chili og bukkehorn, men der kan blandt andet også være fennikelfrø, nelliker, peber og ingefær i en karryblanding.

Jeg skal selvfølgelig prøve at lave min egen karryblanding i løbet af måneden, men hvad skal jeg ellers finde på? Har du nogle gode forslag, så sig endelig til. Jeg har allerede et par sjove ideer i baghånden, men tager gerne imod ideer.

Både gemalen og jeg er ret glade for karry, så jeg har i forvejen lavet en del retter med karry. Her er et udvalg af de retter, jeg har lavet gennem de seneste år:
Kyllingeburger med karrydressing
Wokret med kylling, karry og peanuts
Kyllinge-karryret med bananer
Panang karry
Oksekød i grøn karry
And i rød karry og rejer i grøn karry
Karrysild med æbler
Karrypanerede rødspætter
Grove fiskefrikadeller med karry
Muslingesuppe med karry og gulerødder
Karry-kartoffelsalat
Linseboller med karry

23 tanker om "Januar: Karry"

    • Tak skal du have. Jeg regner både med at lave stærke og knapt så stærke retter – fordelingen kommer nok an på, hvor kold denne måned bliver 😉

  1. Karry er så lækkert. Det er da også oplagt at eksperimentere med rød og grøn karrypasta osv. Og karrysalat, wokretter, dahl og en hulens masse indiske retter. Jeg glæder mig til at følge med. 🙂

    • Lige præcis – jeg elsker karrypasta! Og som du kan se i gårsdagens indlæg, så har jeg allerede haft fat i et af glassene 😉

  2. Pingback: Risengrød med karry og kokos - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  3. Pingback: Egg curry - vegetarisk karryret med æg - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  4. Pingback: Karrypandekager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  5. Pingback: Frugtdessert med karry - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  6. Pingback: Fyldig Mulligatawny suppe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  7. Glæder mig til at komme igennem feedsene fra denne mdr… Nu er december vist endelig læst :$
    Karry er sjovt – også hvordan oplevelsen, selv med den samme karry, men forskellige fødevarer, kan variere…
    Fx boller i karry og kylling i karry… Jeg kan lide førstnævnte, men ikke det sidste, mens min søster har det modsat (undtaget mandens BiK)…
    Faktisk er vi nok storforbrugere af diverse karryer, både tørre og pasta, så ser frem til spændende inspiration, også til selv-mix 🙂

    • Det er ret skægt – for ja, karryen kan godt virke forskellig i de enkelte retter. Jeg synes, det har været sjovt at eksperimentere og finde frem til nye karryfavoritter, men nu er der kun nogle få dage tilbage, inden jeg går over til næste benspænd.

  8. Pingback: Hjemmelavet karry - sådan gør du - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  9. Pingback: Mine yndlingskrydderier - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *