Inspiration til din påskefrokost

fiskefiletmadSavner du inspiration til, hvad du skal servere til din påskefrokost? Så kan jeg anbefale dig at klikke på søgeordene pålæg, frokost eller påske eller kigge på månedens benspændsretter med smørrebrød.

Her er en række af mine anbefalinger til en god påskefrokost:

Karrysild og stegte marinerede sildDer skal selvfølgelig sild på bordet til en traditionel påskefrokost, og to klassikere hos os er stegte marinerede sild og karrysild. Jeg har også lavet en mere frisk og cremet udgave af karrysild med æbler, som jeg også kan anbefale. Hvis du vil prøve lidt andre silde-versioner, så vil dildsild og sennepssild også passe godt til en påskefrokost.

solæg, frokost, æg, salt, eddike, sennep, rapsolie, pålægIngen påskefrokost uden æg, og vil du gerne have en sønderjysk klassiker på bordet, så prøv disse solæg. Du kan selvfølgelig også lave en kæk æggesalat.

torskesalatJeg har tidligere eksperimenteret med sennepsgravad sild, som også smager ganske fortrinligt, og i samme indlæg kan du også finde en god opskrift på, hvordan du laver sprøde, lækre fiskefileter samt en torskesalat, som kan få selv fiskeskeptikere til at slikke sig om munden.

krebsesalatMen til en påskefrokost skal det jo ikke være sild det hele, så en frisk og fyldig krebsehalesalat bør du også overveje. Det er det rene guf!

lakseriletteEller hvad med lidt lakserilette? Eller måske makrelmousse?

fasanriletteJeg kan dog også godt lide at eksperimentere, så der kommer også en række knapt så traditionelle retter på bordet, når jeg holder påskefrokost. Det kan ligefrem blive lidt vildt… for eksempel med fasanrilette eller vildsvinefrikadeller med løgkompot. Eller måske rådyrmørbrad med ribsgelé?

leverpostejmadMen der skal altså også være plads til de helt simple og klassiske retter – for eksempel leverpostej. Du kan selvfølgelig lave den i flere forskellige udgaver – jeg har blandt andet lavet en på andelever – men et stykke klassisk leverpostej med syltede asier eller drueagurker kan de fleste klemme ned.

skinke-og-italiensk-salatEller hvad med de traditionelle pålægssalater såsom italiensk salat og russisk salat?

kalvetungeVil du udfordre gæsterne lidt, så kan du også servere sprængt kalvetunge med peberrodscreme. Det smager fantastisk – og slet ikke som at række tungen ud af vinduet 😉

Under samme blogindlæg finder du desuden en lækker hønsesalat.

smørgåstærteOk, jeg kan ikke nære mig – selvfølgelig skal du også lave en smørrebrødstærte!

langtidsstegt lammekødNu har jeg mest fokuseret på kolde retter, men påsken er også lig med forårslam. Tjek min lammekødskategori, hvis du har planer om at servere lam til din påskefrokost. Der er en del forslag til tilberedning af blandt andet lammekølle.

… og sådan apropos tærte, så bør du have en form for dessert. En let mousse vil selvfølgelig være rigtig godt oven på en frokost med masser af retter, men et lille stykke kage kan man som regel godt klemme ned. Og ellers kan du altid ty til lidt hjemmelavet konfekt.

Du kan også se mine indlæg om en ret omfattende påskefrokost, vi holdt for nogle år siden:
Den store påskefrokost – del 1
Den store påskefrokost – del 2
Den store påskefrokost – del 3

Rigtig god påske 🙂

9 tanker om "Inspiration til din påskefrokost"

    • Det var så lidt! Jeg synes, at jule- og påskefrokoster er så hyggelige, så man burde faktisk mødes på den måde noget oftere 🙂

    • Tusind tak – jeg kommer desværre ikke selv til at holde påskefrokost i år, men jeg håber, at du når en enkelt eller to i løbet af den kommende uge 🙂

    • Det er nemlig en af de gode ting ved frokosttraditionerne i Danmark – de mange lækre, kolde fiskeanretninger 🙂

  1. Har fulgt din blog længe, men ikke rigtig fået prøvet noget, men i aftes lavede vi flydende rejecocktail, og jeg må sige at den smagte virkelig godt.
    Så tak for gode forslag til påskefrokosten, nogle skal helt sikkert prøves. – Dorte

  2. Pingback: Sønderjyske solæg | Piskeriset på eventyr

  3. Pingback: Sennepssild - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *