Indisk lammeret med ananasris

indisk lammeret, lammegryde, lammekød, lam, chili, koriander, spidskommen, gurkemeje, paprika, løg, kanel, nelliker, tomater, ris, ananas, cashewnødderDet er tid til at få blogget om de sidste ris-eksperimenter i november måned, og her nåede vi også en tur forbi denne indiske lammeret med ananasris.

Da jeg så en opskrift på indisk lammeret i den dejlige kogebog ved navn ‘Mad fra fjerne gryder’, måtte jeg naturligvis prøve den. Jeg kunne dog ikke nære mig og skruede godt op for krydderierne. Samtidig simplificerede jeg ananasrisene, så de blev lidt lettere og hurtigere at tilberede.

Indisk lammeret med ananasris
2 personer

ca. 400 g lammekød, skåret i tern
½ tsk chilipulver
1 tsk sød paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
olie til stegning
1 løg, skåret i tern
1 stang kanel
2 nelliker
1 dåse tomater
salt og peber

Ananasris:
1½ dl basmatiris
ca. 5 dl grøntsagsbouillon
½ dl cashewnødder, hakkede
to skiver frisk ananas
salt og peber

Vend lammekødet i chili, paprika, koriander, spidskommen og gurkemeje. Lad det trække en halv times tid i køleskabet. Hæld en sjat olie i en gryde og svits løg, kanel og nelliker i det. Tilsæt kødet og brun det godt på alle sider. Tilsæt tomaterne og læg låg på gryden. Lad det simre videre ved lav varme i 40-45 minutter.

Mens din lammeret simrer, koger du risene i bouillon. Skær kanten af ananasskiverne og skær derefter ananaskødet i mindre tern. Vend ananasstykkerne i de kogte ris sammen med cashewnødder og smag risene til med lidt salt og peber.

Fordel risene i to skåle. Tag lammekødet af komfuret og smag den til med salt og peber, inden du fordeler den over risene.

Note: En dejligt krydret indisk lammeret er en dejligt krydret ret – ikke mindst fordi jeg skruede godt op for krydderierne. Jeg er normalt ikke så meget til ananas i det salte køkken, men jeg syntes, at den søde ananas passede godt sammen med den krydrede ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *