Hvide asparges med ostesauce

hvide asparges med ostesauce, asparges, skinke, parmaskinke, parmesan, mælkVi får spist en hel del asparges i denne måned på grund af månedens asparges- og rabarber-benspænd, men det er også ved at lakke mod enden for de danske asparges, for der er ikke længe til, at sæsonen slutter. Jeg har i øvrigt haft svært ved at finde grønne asparges i år (danske underforstået), mens det ikke har været noget problem at finde hvide asparges, og det er da også sidstnævnte, der indgik i aftensmaden i går. Her lavede jeg hvide asparges med ostesauce og skinkeroser, og det skyldtes naturligvis, at jeg ville bruge noget af den parmesan og parmaskinke, jeg havde fået tidligere på ugen.

Hvide asparges med ostesauce er hurtigt at tilberede og egner sig fint som forret eller mellemret. Skal du bruge den som forret, vil jeg mene, at nedenstående opskrift rækker til tre personer, men jeg brugte den som en mediumstor ret i går aftes, hvor appetitten ikke var så stor, og så smovsede gemalen og jeg danske jordbær senere på aftenen.

Hvide asparges med ostesauce
2-3 personer

400 g hvide asparges
en pakke parmaskinke

Ostesauce:
1 dl mælk
0,25 dl hvidvin
50 g friskrevet parmesan
1 tsk hvedemel
peber
citronsaft

Skræl de hvide asparges med en kartoffelskræller og knæk den hårde fod af dem. Hæld lidt vand i en gryde – bare så der er max fem cm – og læg en dampsi i bunden ad gryden (har du ikke det, kan du også lægge dine hvide asparges direkte i gryden). Bring vandet i kog og læg låg på gryden. Det tager ikke mange minutter, før de hvide asparges af møre, så hold øje med dem. Du kan stikke dem forsigtigt i den nederste del af stilken for at tjekke, om de er møre.

Mens de hvide asparges er i gryden, starter du på ostesaucen. Hæld mælk, hvidvin og parmesan i en lille kasserolle og varm det langsomt op. Når osten er smeltet, kan du evt. tykne saucen ved at røre lidt hvedemel i (det er lettest, hvis du hælder lidt af ostesaucen i en skål og pisker hvedemelet grundigt ud i det, inden du hælder det tilbage i kasserollen). Smag til med peber og citronsaft – du behøver ikke salt, da parmesanosten er rigelig salt i forvejen.

Servér de hvide asparges med ostesauce og parmaskinke, du har rullet sammen til små skinkeroser. Du kan selvfølgelig udelade parmaskinken, hvis du foretrækker en ren vegetarret.

Note: Jeg tror, det er første gang, jeg har spist hvide asparges med ostesauce og parmaskinke, men det er næppe sidste gang, for det er en ret lækker forret.

hvidvin, vin, BertierVi nød et glas kølig hvidvin til retten – en Bertier Sauvignon 2013, som viste sig at være herlig sødmefuld og alligevel frisk hvidvin, der fungerede godt sammen med de hvide asparges. I øvrigt en hvidvin der også vil egne sig godt til en varm, solrig sommeraften på terrassen/altanen.

6 tanker om "Hvide asparges med ostesauce"

  1. Uhhh ja, to dage tilbage med danske asparges! Synes slet ikke jeg har fået spist nok i år, æv. Her på Samsø er landmændene i hvert fald helt konsekvente med at stoppe med at stikke asparges efter Skt Hans. Så på onsdag er sidste dag, vi kan købe begge slags i vejboderne. Nå, men nu er her små gulerødder, babyrædbeder, lækker lækker frisk øko spinat, som osse bare er gudemad:-)

  2. Pingback: Opskrifter med asparges - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *