Hjemmelavet tomatrelish

tomatrelish, tomater, sennepskorn, rørsukker, eddike, korianderfrø, fennikelfrø, peberEn af mine madglade kolleger fortalte mig for nylig om en tomatrelish, hun havde lavet, og hun solgte den så godt, at jeg bad om opskriften. Her var gode råd dyre, for hun havde ikke en præcis opskrift men mere en løs vejledning. Jeg legede derfor lidt videre med mængderne og tilføjede også nogle peberkorn. Så kunne jeg nemlig også bruge de sidste tomater på vores tomatplanter.

Du kan spise tomatrelish som tilbehør til varme retter, men jeg forestiller mig, at det også vil være godt til et tapas- eller ostebord.

Tomatrelish
2 glas

500 g små gode tomater – gerne halverede
250 g lagereddike
150 g rørsukker
1 tsk sennepskorn
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 tsk peberkorn

Hæld alt undtagen tomater i en gryde og bring det i kog, indtil sukkeret er opløst. Skru ned for varmen og hæld tomaterne i. Lad det simre i fem minutter. Fisk tomaterne op og hæld dem i skoldede sylteglas. Lad væden simre videre i fem minutter og hæld det så over tomaterne. Lad din tomatrelish køle helt af og opbevar den i køleskabet.

Note: En sødmefuld tomatrelish, der er tilpas krydret. Jeg tror, jeg vil prøve den til simreretter eller måske til næste gang, jeg laver osteanretning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *