Hjemmelavet calzone

hjemmelavet calzone, pizza, italiensk, grill, hvedemel, gær, skinke, svinekød, svampe, mozzarella, ost, parmesan, PrimaDonna, ricotta, tomater, tomatsauceHjemmelavet calzone er virkelig let at lave, og jeg forstår ganske enkelt ikke, hvorfor jeg har ventet så lang tid med det! Jeg har godt nok overvejet det mange gange, men af ukendte årsager ventede jeg med det til indtil sidste weekend, hvor jeg ENDELIG fik eksperimenteret med hjemmelavet calzone.

En calzone er en lukket pizza, og den findes i et utal af variationer. Jeg ville gerne lave en, der var tæt på den originale calzone, så fyldet i min udgave blev skinke, ricotta, mozzarella og PrimaDonna (i stedet for parmesan). Jeg sneg dog også champignons med i fyldet – for det kan jeg godt lide – og så blev tomatsaucen selvfølgelig serveret ved siden af.

Hjemmelavet calzone
2 personer

1 portion pizzadej
100 g skinke
200 g champignons
125 g ricotta
1 mozarella-kugle
50-60 g friskrevet hård salt ost – enten parmesan eller PrimaDonna
1 spsk olivenolie

Tomatsauce
til 2-3 stk. calzone

et løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, pressede
en klat smør
1 dåse flåede tomater
1 dl kraftig rødvin
1 spsk oregano
salt og peber

Start med at lave dejen dagen før – se føromtalte link til pizzadej.

Gå i gang med tomatsaucen 1½ time før, at du skal bruge den. Fremgangsmåden er ganske simpel. Smelt smør i en gryde og svits løg og hvidløg ved middelvarme i et til to minutter – løgene skal ikke tage farve. Tilsæt oregano og rør godt rundt, inden du tilsætter tomater og rødvin. Læg låg på gryden og lad det simre videre ved lav varme i en times tid. Smag til med salt og peber.

Rens svampene og skær dem i skiver. Rist dem på en pande i en klat smør, indtil de er møre og bløde.

Skær skinken i strimler.

Skær mozzarellaen i små tern og rør den sammen med ricotta, olivenolie og den friskrevne hårde ost.

Selve pizzabagningen:
Vi plejer at bage pizzaer på grill, og det gjorde vi også, da jeg eksperimenterede med hjemmelavet calzone. Du kan dog også sagtens bage calzone i ovnen – så skal den typisk bages ved 250 grader i 15-20 minutter. Har du en grill, hvor du kan styre temperaturen, så fyr den gerne op på 300 grader. Vi plejer at bruge en glat flise (uden glasur) fra byggemarkedet til at bage pizzaer på, men da den er ved at være slidt op, havde vi købt en bagesten til grillen.

Del pizzadejen i to lige store kugler og rul dem ud på et meldrysset bord. Fordel halvdelen af ostefyldet på den ene halvdel af pizzadejen – sørg for, at de yderste 3-4 cm dej holdes fri fra fyld, så det er muligt at lukke pizzaen bagefter. Put skinke og champignons oven på ostefyldet og fugt derefter pizzakanten med lidt vand, inden du folder den anden halvdel af pizzadejen over, så pizzaen nu har form som en halvmåne. Klem pizzaens kant sammen og lav små folder hele vejen rundt. Bag din calzone – er det på grill ved 300 grader, så skal den have 5-7 minutter.

Servér din calzone med lun tomatsauce og et glas rødvin til!

Note: Som sagt – hjemmelavet calzone er virkelig godt! Mmmm… Hvis jeg skulle ændre noget i ovenstående opskrift, så ville jeg skære en smule ned på ricottaen og skrue lidt op for mængden af frisk mozzarella, men det er også det eneste. Det er en skøn og ret mættende pizza.

hjemmelavet calzone, pizza, italiensk, grill, hvedemel, gær, skinke, svinekød, svampe, mozzarella, ost, parmesan, PrimaDonna, ricotta, tomater, tomatsauce

2 tanker om "Hjemmelavet calzone"

  1. Pingback: Græskarpizza med ricotta og bacon - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  2. Pingback: Argentinske empanadas - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *