Hjemmelavet agurkesirup

Hjemmelavet agurkesirup

I sommerferien kastede gemalen sig over et sjovt projekt, som jeg fulgte spændt med i – nemlig hjemmelavet agurkesirup. Han afprøvede to forskellige metoder, og begge resultater blev ganske vellykkede.

Agurkesirup – version 1

½ agurk, skrællet og skåret i mindre stykker
1½-2 spsk sukker – vi brugte rørsukker, men du får en pænere farve med hvidt sukker

Put agurkestykkerne i en pose sammen med sukker. Lad det trække i et par timer, indtil sukkeret er opløst og har trukket agurkesaft til sig. Hæld den færdige sirup på en skoldet flaske og opbevar det i køleskabet. Denne version kan nok holde sig i en uges tid.

Agurkesirup – version 2

½ agurk, skrællet og skåret i mindre stykker
1 dl vand
1 dl sukker – vi brugte rørsukker, men du får en pænere farve med hvidt sukker

Hæld agurk, vand og sukker i en kasserolle og varm det langsomt op. Når det begynder at koge, tager du kasserollen af varmen og lader væsken køle af. Si indholdet af kasserollen og pres det sidste saft ud af agurkestykkerne. Hæld siruppen på en skoldet flaske og sæt den i køleskabet. Kan sandsynligvis holde sig længere tid end den første agurkesirup.

Hvad bruger man agurkesirup til?
Vi har brugt de to versioner til nogle gin & tonics. Den første version er den sødeste, men man kan dog sagtens smage agurken. Den anden version har en lidt friskere og mere ‘grøn’ smag.

Til en gin & tonic brugte vi:

2 cl agurkesirup
4 cl gin
6 cl tonic

agurkesirup, agurk, rørsukker


3 thoughts on “Hjemmelavet agurkesirup”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *