Hindbærsuppe med lakrids

hindbærsuppe, dessertsuppe, bærsuppe, hindbær, rørsukker, vanilje, dessertEfter en god omgang jomfruhummersuppe og krabbekløer sluttede vi af med en portion lun hindbærsuppe. Sidste efterår hamstrede jeg en masse hjemmeplukkede hindbær, og det var et par af disse poser, der kom i en gryde og blev kogt til en dejlig kraftig hindbærsuppe, som blev serveret med et par skefulde hindbæris fra Løgismose og et drys lakridspulver fra Johan Bülow.

Lun hindbærsuppe
6 personer

600 g hindbær
1-2 dl vand
250 g lys rørsukker
1 vaniljestang

Hæld hindbær, vand og rørsukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både korn og den tomme vaniljestang i gryden. Varm bærrene langsomt op og lad dem derefter småkoge i 15-20 minutter – evt. længere hvis du vil koge suppen mere ind. Rør godt i gryden. Lad din hindbærsuppe køle lidt af, inden den serveres med et par kugler is og et drys lakridspulver.

Note: Denne hindbærsuppe er god og kraftig, så den bør spises sammen med en god vaniljeis eller evt. en fuldfed creme fraiche vendt med lidt vaniljesukker og evt. lidt flormelis. En light creme fraiche vil blive for vandet og syrlig til suppen, så sørg for at kombinere din hindbærsuppe med noget, der har en vis fedme og sødme.

16 tanker om "Hindbærsuppe med lakrids"

    • … står du ude ved mit køleskab lige nu!? (der står den sidste portion og venter på at blive brugt som morgenmad i morgen ;-))

    • Det er en god og kraftig suppe, som man evt. kan koge mere ind og jævne – så bliver det til grød i stedet 🙂

    • Det er heller ikke en ret, jeg plejer at støde på – tror det er første gang, jeg har fået det 🙂

  1. Den er gemt i foretrukne, for må jeg lave engang til nogle ‘tøser’ 😀
    hindbær og lakrids kan ikke gå galt.
    I forvejen overvejer jeg at lave en meget mild lakrids-is med frysetørrede hindbær i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *