Hindbærmoussekage og ferskentærte

hindbærmoussekage, hindbærkage, kage, dessert, marengs, hasselnødder, nødder, æggehvider, hindbærmousse, hindbær, rørsukker, husblas, æggeblommer, æg, flødeHer til eftermiddag sendte jeg gemalen af sted med juni måneds sidste benspændskager, da han skulle til afdelingsarrangement. Opskrifterne på hindbærmoussekage og ferskentærte havde jeg fundet inspiration til i ‘Byens bedste kager’, men ferskentærten endte dog med at ligge ret langt fra den oprindelige opskrift, da jeg lavede en anden tærtebund og ændrede på alle tre lag fyld. Min hindbærmoussekage lå tættere på originalen, hvor jeg dog pillede lidt ved enkelte mål, ligesom jeg sluttede af med at pynte den med violsukker, sølv-sukkerkugler samt årets første rose fra haven.

Hindbærmoussekage
8-10 personer

Marengsbund:
200 g hasselnødder
4½ æggehvider
200 g lys rørsukker

Hindbærmousse:
200 g hindbær
160 g lys rørsukker
6 blade husblas
6 pasteuriserede æggeblommer
7 dl fløde

Pynt:
violsukker, sølv-sukkerkugler og en enkelt frisk rose

Rist hasselnødderne på en pande i 5-10 minutter – pas på ikke at brænde dem på – og blend dem derefter til nøddemel. Pisk æggehvider og rørsukker til en sej marengsmasse og vend nøddemelet i. Smør det ud på en bageplade med bagepapir, så det har en diameter på ca. 25 cm. OBS! Du skal have en springform i samme størrelse. Bag marengsbunden ved 200 grader i ca. 18 minutter. Lad den køle af efter bagning.

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter og pisk samtidig æggeblommer og rørsukker i en skål, så det bliver lyst og luftigt. Mos hindbærrene med en gaffel og hæld dem i en gryde sammen med husblassen, der inden er vredet fri for vand. Varm langsomt gryden op, så husblassen smelter. Tag gryden af komfuret, inden indholdet begynder at koge. Når det er kølet lidt af, vendes æggeblandingen i. Pisk fløden til skum og vend det i hindbærblandingen.

Fjern bagepapiret fra marengsbunden og overfør bunden til en plan flade. Tryk den lukkede springformsring ned over, fjern ringen igen og skub den runde marengsbund over på springformens bund. Luk ringen omkring bunden, så springformen er samlet igen – nu med marengsbunden i. Hæld hindbærmoussen oven på marengsbunden og sæt din hindbærmoussekage i køleskabet et par timer, så den kan stivne.

Pynt kagen inden servering, hvor du også sørger for at fjerne springformens ring.

Note: Jeg fik en lille rest hindbærmoussekage sidst på aftenen. En rigtig dejlig kage, hvor især marengsbunden imponerede. Lav i øvrigt gerne denne kage aftenen før, at du skal bruge den, da  moussen har brug for nogle timer til at trække smag.

ferskentærte, tærte, desserttærte, frugttærte, kage, dessert, speltmel, tærtebund, tærtedej, hvedemel, smør, marcipan, vaniljecreme, fløde, æg, vaniljestang, vanilje, rørsukker, ferskner, blommesirup, lavendlerFerskentærte
ca. 8 personer

Bund:
70 g speltmel
170 g hvedemel
100 g koldt smør
1 stort æg

Marcipanmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
1 stort æg

Vaniljecreme:
2 dl fløde
1 æg
korn fra en ½ vaniljestang
1 spsk rørsukker

3-4 modne ferskner
blommesirup
friske lavendler

Bland ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt det sammen til en sammenhængende dej. Sæt den i køleskab en halv times tid. Rør derefter marcipanmassen sammen og sæt også den i køleskab. Varm fløden op i en kasserolle sammen med kornene fra vaniljestangen og den tømte vaniljestang samt rørsukker og æg. Pisk det godt undervejs, indtil væsken ’sætter sig’ og bliver mere cremet. Tag den af varmen.

Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Fordel marcipanmassen ud over den og derefter vaniljecremen. Skær fersknerne i tynde både og læg dem øverst. Bag tærten ved 200 grader i 35-40 minutter og lad den køle af. Smør overfladen med blommesirup lige inden servering og drys med lavendler.

Note: Denne fik jeg også mulighed for at smage sidst på aftenen, og her var sødmen lige tilpas. Jeg var spændt på, hvordan den ville være, da fersknerne godt kunne have brugt en eller to dage mere at modne i, men de gik godt sammen med siruppen og den bløde, lækre marcipanmasse. Mmm!

Er det kage(r)?
Jeps – rigtige sommerkager tilmed, og nu hvor solen ikke gider at skinne i dag, så er det da dejligt at kunne spise lidt sommer i stedet.

22 tanker om "Hindbærmoussekage og ferskentærte"

  1. Hej

    Orh, det ser bare godt ud! Sommer smager altid rigtig godt. Jeg har desværre ikke rigtig tid til at bage i den her tid pga. eksamensprojekt.

    Den der hindbærkage ser vist også lidt for prinsesseagtig ud til mig. 😉

    – Ungersvenden

  2. Mamma Mia – SÅ lækkert at se på – ferskenkagen er et helt lille kunstværk. Hindbærmoussekagen er lige mig – eeeelsker bunden med nødder.
    Mange hilsner
    Charlotte

  3. NYBH – tusind tak. Nej, jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan man gør, så nu venter jeg på, at du installerer den, så jeg kan lure tricket af 😀

  4. Charlotte den 2 – mange tak! Jeg elsker at pensle sådan en frugttærte med sirup eller abrikosmarmelade lige inden servering – den får sådan en flot blank overflade 🙂

    Marengsbunden var også rigtig god – prøv den prøv den!

  5. Godte – det overvejede jeg også -men jeg tænkte, at der måtte være en grund, siden opskriften foreslog det andet, så det ville jeg afprøve. Jeg synes dog – som du – at det vil være lettere og mere logisk blot at bage den i en springform 🙂

  6. Uhm hvor ser de lækre ud!!!! Har ikke set hvad juli måneds benspænd er! Her bugner det med ferskener så tærten skal prøves!!! God weekend♥

  7. Hvor mange blad husblas er der i hindbærmoussen? Det fremgår ikke, så vidt jeg kan se.

    Lyder som et friskt pust med hindbærmousse. 🙂

    VH,
    Karina

  8. Jeg synes, at din hindbærmoussekage lyder meget, meget lækker at dømme ud fra ingredienserne. Og hvis man, som du foreslår, skruer op for smagsbarometeret og bruger flere bær, bliver den helt sikkert skøn!

  9. Madame – den var også skøn – og så viste det sig, at da den havde trukket fem-seks timer mere, smagte den også af mere, hvilket gav den en ganske fin balance 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *