Grundsmag i Roskilde

grundsmag, Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeI midten af januar fik Roskilde et nyt take-away – Grundsmag. Stedet har et lille udvalg af varme retter, salater, friskbagt brød samt lidt kage, hvor råvarerne følger årstiderne. Jeg kunne se, at de startede ud med at have simreretter på menukortet, og så var det jo fristende at prøve. Roskilde lider nemlig lidt under – som så mange andre provinsbyer – at have et take-away-udvalg, der primært koncentrerer sig om burgere og pizzaer, så det er jo dejligt, at der er folk, der tør servere noget lidt andet.

Det nye sted er i øvrigt blevet taget godt imod blandt Roskilde-borgerne, for Grundsmag skulle egentlig også have åbent om mandagen, men det måtte de hurtigt droppe, da efterspørgslen var så stor, at de nu holder lukket om mandagen for at kunne nå at lave nok mad til resten af ugen!

Men tilbage til maden. Vi valgte to forskellige varme kødretter, lidt kartofler samt kålsalat til.
grundsmag, Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDen ene ret var langtidssimret svinekød med kål og jordskokker. En god kombination af råvarer, men der manglede lidt sauce til.

grundsmag, Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDet var der til gengæld heldigvis til den anden simreret, som bestod af vildtkød med jordskokker, kål og gulerødder. Det var dog lidt synd, at det var næsten de samme grøntsager, der indgik i de to kødretter, for det betød, at de blev lidt for ens. Men begge var vellavede og smagte fint.

grundsmag, Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeSom tilbehør havde vi valgt ovnstegte kartofler, og her fik vi denne håndfuld. De var udmærkede.

grundsmag, Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde… og så bad vi også om kålsalat og fik valgt den store udgave. Deeet var en ambitiøs portion, når vi kun var to, men der stod nu også på menukortet, at den var beregnet til 2-4 personer. Det gjorde ikke noget, for så havde vi også salat til dagen efter. En glimrende kålsalat der var smagt til med olie og eddike.

Alt i alt et ganske fint måltid. Det var ikke helt billigt – tror vi endte med at give lidt over 250 kr for to personer, men så var der også masser af salat til dagen efter. Men du kan sagtens gøre det billigere, hvis du for eksempel vælger deres frikadeller eller tærte i stedet.

Grundsmag kan også byde på andre ting, som folk i min omgangskreds har prøvet. Om fredagen sælger stedet kun pizza. Jeg har ikke selv prøvet dem, men en af mine venner beskrev dem som en dyr udgave af foccacia (pizzaerne koster 85 kr. stykket), da de er små, tykke og ikke har så meget fyld oven på. Så tror jeg bare, jeg holder mig til Roskildes bedste pizzaer, som man får hos DisOtto. Omvendt har Grundsmag fået ros for deres brød, så hvis jeg en dag mangler brød og ikke selv har tid til at bage det, så kan det være, jeg smutter forbi.

2 tanker om "Grundsmag i Roskilde"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *