Grøn kage med flødeostecreme

grøn kage, giftiggrøn kage, Halloween, Halloweenkage, Hallweendessert, dessert, kage, bradepandekage, hvedemel, rørsukker, bagepulver, rapsolie, kærnemælk, æg, stikkelsbær, vindruer, grøn pastafarve, hvidvinseddike, vaniljee, flødeost, smør, flormelis, honningDet er Halloween, og det skal selvfølgelig fejres med en funky grøn kage! En rigtig giftiggrøn sag, som dog er mild og saftig. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på red velvet cake men lod mig også inspirere af de hindbær-chokolade brownies, jeg bagte tidligere på ugen, og puttede derfor også bær i, da jeg ville lave en grøn kage. Jeg fandt nogle stikkelsbær frem fra fryseren, men har du ikke stikkelsbær, kan du også lave en grøn kage uden – eller evt. prøve at bruge grønne vindruer i stedet for stikkelsbærrene. Bærrene giver nemlig ekstra saftighed til kagen, hvilket jo altid er godt.

Grøn kage med stikkelsbær
ca. 10 personer

350 g hvedemel
225 g rørsukker
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
3 dl rapsolie
1½ dl kærnemælk
2 æg
400 g stikkelsbær (kan evt. udskiftes med grønne druer)
grøn pastafarve (kan købes hos kagebutikker)
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk vaniljeekstrakt

Bland hvedemel, sukker, salt og vanilje grundigt i en skål. I en anden skål pisker du kærnemælk, rapsolie, æg, hvidvinseddike og grøn farve (tilsæt farven lidt af gangen, så du selv kan justere, hvor kraftig farven skal være) sammen med en elpisker. Derefter tilsætter du stille og roligt lidt af melblandingen under fortsat piskning, indtil al melet er tilsat. Vend stikkelsbærrene i den grønne dej.

Hæld dejen ud i et bagepapirbeklædt fad på ca. 22 x 32 cm. Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Stik i midten af kagen med en lille træpind for at teste, om den er gennembagt. Lad kagen køle af.

grøn kage, giftiggrøn kage, Halloween, Halloweenkage, Hallweendessert, dessert, kage, bradepandekage, hvedemel, rørsukker, bagepulver, rapsolie, kærnemælk, æg, stikkelsbær, vindruer, grøn pastafarve, hvidvinseddike, vaniljee, flødeost, smør, flormelis, honningFlødeostecreme:
200 g flødeost
50 g blødt smør
1 tsk vaniljeekstrakt
150 g flormelis
2 spsk lynghonning

Rør ingredienserne til flødeostecremen sammen. Du kan evt. putte lidt mere flormelis i, hvis du vil have en sødere creme, men så risikerer du, at den bliver mere flydende.

Samling af grøn kage
Skær den grønne kage over, så du får to lige store halvdele. Læg den ene halvdel på et fad og smør flødeostecreme på – du skal bruge et sted mellem en tredjedel og halvdelen. Læg den anden kagehalvdel oven på og fordel resten af flødeostecremen på overfladen. Hvis du får flødeostecreme i overskud, kan du gemme den i køleskabet og bruge den i en anden dessert dagen efter, eller du kan putte den i fryseren og bruge den i hjemmelavede romkugler på et andet tidspunkt.

En grøn kage er i sig selv ret farvestrålende, men du kan også gå all in og pynte med krymmel i forskellige farver. Jeg brugte sort sukker og knaldorange sukkerkugler.

Stil kagen på køl i minimum et par timer, så den kan samle sig.

Note: Dejlig saftig grøn kage, der får et fint strejf af honningsmag pga. flødeostecremen. Nu kan kagen selvfølgelig også laves uden grøn farve, men det er bestemt et festligt syn med en grøn kage på bordet – også når det ikke er Halloween 🙂

2 tanker om "Grøn kage med flødeostecreme"

  1. Tak for inspirationen 🙂
    Sådan en grøn kage kan jeg lige nå at lave til aftenes Halloween fest.
    Mangler du lidt inspiration til Halloween, er du velkommen forbi min blog.
    Happy Halloween 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *