Grillet kylling med citronsmør og spidskålssalat

Grillet kylling med citronsmør og spidskålssalat

Vi fik grillet kylling sidste weekend, da vi havde gæster. Til frokost fik de linsesuppe med grøntsagstopping, og om eftermiddagen var der chokolade-kakaokage med kokostopping, så aftensmaden, dvs. grillet kylling, blev serveret halvsent. Grillen drillede lidt, eftersom den friske vind slukkede grillstarteren flere gange, men det lykkedes da til sidst.

Vi lavede dåsekyllinger – eller jeg mener grillet kylling over dåse – hvor man kort fortalt tager en øldåse, hælder ca. en tredjedel af øllen ud og putter lidt friske krydderier i øldåsen. Derefter gnubber man kyllingen med salt, inden man propper øldåsen op i måsen på den! Kyllingen bæres forsigtigt ud til kuglegrillen, hvor den får lov til at balancere, så øllen står lodret og væsken dermed kan dampe kyllingens indre under grilningen. Citronsmør (fintrevet skal fra øko-citron vendt i blødt smør) smøres på kyllingen, inden låget lægges på.

En almindelig kylling på 1,3-1,5 kg – gerne en Løgismosekylling – skal have 45-60 minutter. Smør den gerne en gang mere efter en halv time.

Kyllingen bliver dejlig mør og lækker af sådan en behandling, og jeg vil mene, at det er en af de bedste måder at få grillet kylling på.

Øl indgår bestemt ikke i LCHF-principperne, men da øllen kun damper kyllingen indvendig og ikke indgår nævneværdigt i retten, så kan du sagtens spise denne kylling, selvom du sværger til LCHF.

Dåsekyllingerne blev serveret sammen med spidskålssalat, der var fintsnittet og krammet (med fingrene!), inden den blev vendt i et par spsk af verdens bedste basilikumpesto.

… og så var der også en wannabe-tzatziki med squash i stedet for agurk.

tzatziki, yoghurt, squash, hvidløg


8 thoughts on “Grillet kylling med citronsmør og spidskålssalat”

  • Ser super lækkert og perfekt ud, og altid en god ide med enten en dåseøl, eller bare en dåse til kyllingen med forskellige ting.
    Jeg har sat dit link på min side, det kan være du vil sætte mit på din :-)??
    God mandag.
    /Søren

    • Ja, det giver en god saftighed. Egentlig bør man ikke bruge øldåser, men jeg har endnu ikke fundet en god erstatning for dette (mon ikke man kan få det hos en grill-specialist?).

      Gerne – jeg følger jo også med hos dig 🙂

      • Du kan godt købe en erstatning, som hedder en kyllingeholder og lavet af Weber. Der kan være ca. 1/3 af en øldåse væde i, men er nemmere, at have med at gøre end en dåse, synes jeg.

        Tak for linket. Jeg kan se du bruger blogroll, evt. virker min ikke hos dig, da jeg har problemer med blogrolls fra min blog.

        /Søren

    • Det behøver du ikke – bare øs lidt mere af spidskålssalaten op på tallerkenen 🙂

  • Av… hælder du øllet ud?? Ved godt det ikke hører hjemme her, men brug det i det mindste mod dræbersnegle 🙂

    Jeg bruger aldrig dåser, men kyllingeholder, som Søren siger… jeg købte på et tidspunkt en til 30,- i Rema, meeen Weber er nu det bedste 🙂

    Jeg savler for viiildt lige nu. Har du prøvet rødbede tzatziki, eller for den sags skyld radise tzatziki??

    Du har mig stadig seriøst for hængende.

    Blogger-kram Pia

    • Dræbersnegle har vi heldigvis ikke (7-9-13), og normalt ville jeg drikke det under madlavningen, men det går ikke, når jeg følger LCHF-principperne, hvor øl er bandlyst 🙂

      Rødbedetzatziki har jeg prøvet (flot farve!), men ikke radisetzatziki – det lyder ret kækt! Det skal jeg da næsten prøve… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *